lux1   karditsapress 4 vasilakos 01

ix6 pilatos orizontia .png 

Katsikis Giorgos KARTA KATSIKIS OE Karta

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου στις 8.30 μμ. στο Mouzaki Palace

Με μία βραδιά ‘Εντεχνης Ελληνικής Μουσικής συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace Hotel το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιουλίου που κλείνει με το μουσικό σύνολο της Θεσσαλονίκης «Χίλιες Φωνές».
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας απευθύνονται σε ευρύτερα λαικά στρώματα προκειμένου να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν, μετά την πανδημία και τον Κορωνοιό, ένας κόσμος που έχει ανάγκη να απολαύσει διαφορετικά είδη μουσικής. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποιοτικότατες βραδιές δημοτικής, έντεχης, τζαζ, εκκλησιαστικής, κλασικής και hip hop μουσικής.
Σε ένα μαγευτικό χώρο, πανέμορφο, δροσερό και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης, θα εμφανιστούν μουσικά σύνολα αποτελούμενα από τους Μάκη Κουτσιούμπα, Μιαρίτη Δημήτρη, Άγγελο Σιανίδη, Ρόη Σκόνδρα, Λάζαρο Σατραζέμη, Νίκη Σουφλέρη, Άρη Φαλιάγκα, Γιώργο Τσιτόγλου, Λία Σπυροπούλου, Γιώργο Χαρίση, το μουσικό σύνολο 3loco και πάρα πολλούς άλλους.
Την περασμένη Παρασκευή ήταν μια θαυμάσια Βραδιά Βυζαντινής Μουσικής με δύο Βυζαντινές Χορωδίες στα πλαίσια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στον εξωτερικό χώρο του ΜΟΥΖΑΚΙ PALACE.
Την Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων και την ιστορική Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας(1948-2020) του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που ερμήνευσε πολλά έργα από την Υμνολογία του Αγίου Σεραφείμ, όπως μελοποιήθηκαν από τον μακαριστό Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσας, Δάσκαλο και Χοράρχη Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη.
Ιδιαίτερη στιγμή η τιμή που αποδόθηκε στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Πολυχρόνη Νταλάση, για την Προσφορά του στη Μουσική Εκπαίδευση και στην Βυζαντινή Μουσική. Όμορφη και η μουσική παρέμβαση του Μουσικού Συνόλου “Περσέας και Ανδρομέδα” με τον κιθαρίστα Βασίλη Τζέλλα και την τραγουδίστρια Ματίνα Σακιώτη.
Εντυπωσιακές υπήρξαν οι πρώτες βραδιές του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας και των φανατικών της Hip Hop την πρώτη βραδιά, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 με δεκατέσσερις (14) καλλιτέχνες επί σκηνής, καθώς και της δεύτερης βραδιάς με το αφιέρωμα στη rock μουσική, με τέσσερα (4) συγκροτήματα.
Σε όλες τις βραδιές λαμβάνουν μέρος πολύ σημαντικά ονόματα της Τέχνης και της Μουσικής της περιοχής μας και όχι μόνο.
Μεγάλη είναι και η συμμετοχή του φιλόμουσου κοινού, που έρχεται και από άλλες περιοχές.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης προσωπικά πάντα στήριζαν τις νέες καλλιτεχνικές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και δίνοντάς τους βήμα. Ειδικότερα τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σύνολα της περιοχής.
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίοι καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Πάνω από 150 μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ, μαέστροι, συνθέτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας!
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίσταται σε βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής. Επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Ακόμη υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Ugo-Νικόλαος Φώσκολος, ο Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, κ.α.
Το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Giovanni Animuccia (1520–1571) και Vincenzo Galilei (1520–1591) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή τους, Tomaso Giovanni Albinoni (1671-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Johann Sebastian Bach (1685-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Giuseppe Tartini (1692-1770) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, και Γιάννη Χρήστου (1926-1970) για τα 50 χρόνια από το θάνατό του.
Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική, ενισχύοντας πάντα το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι, που πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, να γίνονται Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον ανοιχτό χώρο του Mouzaki Palace Hotel, με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, απόστασης και υγιεινής που επιβάλλουν οι συνθήκες, τόσο για τους ακροατές, όσο και για τους εκτελεστές.
Για την διοργάνωση συμβάλουν ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.
Η διοργάνωση είναι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.
Τις εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 38ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (1-12/7/2020 - Μουζάκι)

Τρίτη 7 Ιουλίου – Βραδιά Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής - Ώρα έναρξης 8:30 μμ. – Συμμετέχουν οι: Μάκης Κουτσιούμπας, Μιαρίτης Δημήτρης, Άγγελος Σιανίδης, Ρόη Σκόνδρα, Νίκη Σουφλέρη, Άρης Φαλιάγκας, 3loco και πάρα πολλοί άλλοι.
Τετάρτη 8 Ιουλίου – Βραδιά Τζαζ Μουσικής - Ώρα έναρξης 8:30 μμ.
Παρασκευή 10 Ιουλίου – Βραδιά Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής - Ώρα έναρξης 8:30 μμ. - Συμμετέχουν οι: Βασίλης Νταράλας, Κώστας Αντωνίου, Φαίδρα Διαμαντή, Γλυκερία Κωστούλα, Μάκης Κρανιώτης, Γιάννης Μπάος, Λάζαρος Σατραζέμης, Άγγελος Ζιώγας, Βαγγέλης Πανταζής, Ηλίας Κατέρης, Λυδία Καραμέτου, Γιώργος Τσιτόγλου, Λία Σπυροπούλου, Γιώργος Χαρίσης και πάρα πολλοί άλλοι.
Κυριακή 12 Ιουλίου – Εμφανίζεται το συγκρότημα «Χίλιες Φωνές» - Τραγουδάει η Νατάσα Καραγιάννη, στο πιάνο συνοδεύει ο Καθηγητής Δημήτρης Παπαευαγγέλου - Ώρα έναρξης 8:30 μμ.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->