lux1   karditsapress 4 vasilakos 01

ix6 pilatos orizontia .png 

Katsikis Giorgos KARTA KATSIKIS OE Karta

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Aπό 1-12 Ιουλίου 2020 στον εξωτερικό χώρο του Mouzaki Palace Hotel

 Με μία εντυπωσιακή βραδιά με συμμετοχή των κορυφαίων rappers και beatmakers της περιοχής μας, αρχίζει την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace Hotel το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η μεγάλη και ποιοτική συμμετοχή πολύ σημαντικών rappers και beatmakers εγγυάται για μια καταπληκτική βραδιά σε ένα είδος μουσικής που για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Στο πλαίδιο της έναρξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη τύπου όπου μίλησαν για την διοργάνωση ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ Νίκος Ευθυμιάδης, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο γνωστός παρουσιαστής κ. Αλέξης Κωστάλας, ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Σύλλας (Mouzaki Palace ) και ο μουσικός της hip-hop MESHAYA. 

Ο κ. Ευθυμιάδης

"Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που μετά από τόσα που περάσαμε, ανακοινώνουμε σήμερα πρόγραμμα καλοκαιρινών συναυλιών του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Είναι πολύ ευχάριστο να επανέρχεται ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα ζωντανά, όχι διαμέσου του διαδικτύου. Ιδιαίτερα μάλιστα στο Νομό Καρδίτσας που έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη από πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.
Οφείλω να πω και νομίζω ότι είμαστε το πρώτο διεθνές φεστιβάλ στην Ελλάδα που αρχίζει τις συναυλίες του και μάλιστα από την πρώτη μέρα του Ιουλίου. Πιστεύω ότι μπορεί να είμαστε και ο πρώτο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη που ξεκινάει τις μετά κορωνοιό συναυλίες του. Αυτό αντανακλά ιδιαίτερα σε όλους τους συμμετέχοντες, ενεργά για την πραγματοποίηση αυτού του πρώτου μέρους του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει ζωντανά επιλεγμένη μουσική διαφόρων ειδών και ιδιαίτερα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, όπως το hip-hop, το rock, τη jazz και μάλιστα ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας νέους δημιουργούς και νέα συγκροτήματα.
Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις επανέρχεται στο προσκήνιο ενεργοποιούμενος ο μουσικός κόσμος που ήταν σε απραξία και αδράνεια για πολλούς μήνες. Αλλά παράλληλα δημιουργείται και μια κινητικότητα τουριστική για την περιοχή μας διαέσου ου Φεστιβάλ.
Είναι διεθνώς αποδεκτό ότι ο πολιτισμός αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή δύναμη. Δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά δομικό στοιχείο της κοινωνίας. Για την Ελλάδα, ειδικά, ο τομέας του πολιτισμού αποτελεί τη βαριά βιομηχανία του τόπου, αν συνυπολογιστεί το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, αλλά και η σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και δημιουργία.
Στην Καρδίτσα, για 38 χρόνια, διοργανώνεται ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του νομού, ο οποίος κάθε χρόνο δημιουργεί ένα τεράστιο τουριστικό ρεύμα και άφθονο ζεστό χρήμα για τις επιχειρήσεις του νομού Καρδίτσας.
Ένας θεσμός καταξιωμένος, με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αποτέλεσμα η χορωδιακή μουσική από δεκαετίες να αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό πολιτιστικό-τουριστικό μοχλό του νομού Καρδίτσας (βλ. Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων – Υπουργείο Πολιτισμού - ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1994-1999, σελ. 12-19).
Είναι γνωστή η σχέση του Πολιτισμού και του Τουρισμού με την οικονομική ανάπτυξη μιας περιοχής.
Έχοντας υπηρετήσει σε αντίστοιχους κορυφαίους φεστιβαλικούς θεσμούς, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Δελφών και το Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλονιάς γνωρίζω πολύ καλά την σχέση μεταξύ πολιτισμού-τουρισμού και οικονομικής ανάπτυξης μιας περιοχής.
Η μια πλευρά ενός πολιτιστικού γεγονότος είναι η ποιότητα, το ήθος και το ύφος που εκπέμπει ένα Φεστιβάλ.
Όμως πέρα από την καλλιτεχνική και αισθητική πρόταση υπάρχει ειδικά στις μέρες που ζούμε, και η οικονομική διάσταση του γεγονότος.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας (το Δεκέμβριο των ενηλίκων και τον Μάρτιο με τις σχολικές χορωδίες), προκαλούν ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα για τον νομό μας και την Δυτική Θεσσαλία ευρύτερα σε μια εποχή νεκρή τουριστικά και οικονομικά.
Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις του νομού μας τα οικονομικά οφέλη είναι πολύ σημαντικά.
Όταν το πολιτιστικό προϊόν, είναι ενδιαφέρον και ελκυστικό, δημιουργείται τουριστικό ρεύμα και κατά συνέπεια τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Είμαι υπερήφανος που αυτός ο θεσμός έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας."

Ο κ. Στάθης

Ο κ. Κωστάλας

Ο κ. Σύλλας

MESHAYA

 

  
Η έναρξη της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί με την παρουσίαση δειγμάτων μουσικής παραγωγής από τέσσερις beatmakers (μουσικούς παραγωγούς) ορχηστρικών κομματιών δικών τους συνθέσεων. Συγκεκριμένα οι Cosmo, Seza, Lust1 και Meshaya θα παρουσιάσουν μία πληθώρα δικών τους δημιουργημάτων πάνω σε ήχους τόσο κλασικού και διαχρονικού rap, όσο και μοντέρνο, πειραματικό ήχο της νέας εποχής.
Στη συνέχεια θα εμφανιστούν ζωντανά οι σόλο καλλιτέχνες Meshaya, ZF Moody, Kid O.N., Saut, Lust1, Stixomenos, τα συγκροτήματα Airplay (Sterben, Dan και Kash) και BADNA (Seza, Toni G και Cosmo), αλλά και κάποιοι καλλιτέχνες όπως ο Alex και ο Mind The Gap οι οποίοι σε φιλική συμμετοχή θα συνοδέψουν στο βασικό του πρόγραμμα τον Στιχομένο.

eythimiadis 38 2


Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανοίγεται σε νέες μουσικές εμπειρίες. Σε ένα μαγευτικό χώρο, πανέμορφο, δροσερό και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης θα απολαύσουμε ένα είδος μουσικής που έχει φανατικούς οπαδούς και λάτρεις, καθώς αποτελεί πλέον το είδος με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα (από το 2017 έχει ξεπεράσει και την ιστορική κυριαρχία του Rock).
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης προσωπικά πάντα στήριζαν τις νέες καλλιτεχνικές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και δίνοντάς τους βήμα. Ειδικότερα τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σύνολα της περιοχής.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν οι καλοκαιρινές συναυλίες του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Από Τετάρτη 1 Ιουλίου έως Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ, ένας ιστορικός θεσμός της Ελλάδος και διεθνώς.
Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη rock μουσική με συμμετοχή συγκροτημάτων του Νομού Καρδίτσας. Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: Hearts of Gold, Teen Spirit, Samatage, Fantasic 4, κ.α.
Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην εκκλησιαστική θρησκευτική – φωνητική μουσική και θα παρουσιαστούν από την ιστορική Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, ύμνοι του Αγίου Σεραφείμ μελοποιημένοι από τον Μακαριστό Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσας και Δάσκαλο Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη. Επίσης θα εμφανιστεί η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης σε έργα ιταλικής μουσικής. Επίσης θα τιμηθεί για την προσφορά του στο Αναλόγιο και στην Ψαλτική Τέχνη, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.
Επίσης την ίδια μέρα (Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020) στις 5 το απόγευμα αρχίζει το 7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικής - Σχολικής – Μικτής Χορωδίας με τον Νίκο Ευθυμιάδη και τη συμμετοχή Διευθυντών Χορωδίας από όλη την Ελλάδα, που θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2020.
Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη λαική και ρεμπέτικη μουσική. Συμμετέχουν οι Μάκης Κουτσιούμπας, Γιώργος Σακελλαρίου, Βάσω Καραβασίλη, Γιώργος Σοφογιάννης, Αποστόλης Τυράκης και πολλοί άλλοι.
Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην έντεχνη Ελληνική μουσική. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Μιαρίτης, Άγγελος Σιανίδης, Άρης Φαλιάγκας, Ρόη Σκόνδρα, Νίκη Σουφλέρη και πολλοί άλλοι.
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην jazz μουσική.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην δημοτική και παραδοσιακή μας μουσική. Θα εμφανιστούν οι Κώστας Αντωνίου, Φαίδρα Διαμάντη, Λύδια Καραμέτου, Μάκης Κρανιώτης, Λάζαρος Σατραγάμης και πολλοί άλλοι.
Την Κυριακή 12 Ιουλίου θα εμφανιστεί το σύνολο «Χίλιες Φωνές» με την καταπληκτική ερμηνεύτρια Νατάσα Καραγιάννη. Στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής Γιάννης Παπαευαγγέλου.
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίοι καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Πάνω από 150 μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ, μαέστροι, συνθέτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας!
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίσταται σε βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής. Επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Ακόμη υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Ugo-Νικόλαος Φώσκολος, ο Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, κ.α.
Το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Giovanni Animuccia (1520–1571) και Vincenzo Galilei (1520–1591) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή τους, Tomaso Giovanni Albinoni (1671-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Johann Sebastian Bach (1685-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Giuseppe Tartini (1692-1770) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, και Γιάννη Χρήστου (1926-1970) για τα 50 χρόνια από το θάνατό του.
Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική, ενισχύοντας πάντα το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό.
Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ εκτός από την πόλη της Καρδίτσας πάντα αποκέντρωνε τις εκδηλώσεις του και σε διαφορετικούς χώρους όπως σε μοναστήρια, σε εκκλησίες, σε ανοιχτά θέατρα της Λίμνης Πλαστήρα, σε αίθουσες εκδηλώσεων ξενοδοχείων της περιοχής.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι, που πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, να γίνονται Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον ανοιχτό χώρο του Mouzaki Palace Hotel, με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, απόστασης και υγιεινής που επιβάλλουν οι συνθήκες, τόσο για τους ακροατές, όσο και για τους εκτελεστές.
Για την διοργάνωση συμβάλουν ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.
Η διοργάνωση είναι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.
Τις εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιάσει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->