vasilakos2018

Εντυπωσιακό το αφιέρωμα με θέμα «40 χρόνια χωρίς τη Μαρία Κάλλας»

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Με τη συμμέτοχη του Αλέξη Κωστάλα

Μία καταπληκτική και σπάνια εκδήλωση αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. «40 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» ήταν το θέμα της εκδήλωσης την οποίαν επιμελήθηκε και παρουσίασε με μοναδικό τρόπο ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

kostalas3
Τα Χριστούγεννα και το εορταστικό κλίμα της Καρδίτσας και των Καρδιτσιωτών είχαν την δυνατότητα και το προνόμιο να απολαύσουν μία ολοκληρωμένη παρουσίαση για τη μεγάλη Ελληνίδα ντίβα, που λίγες πόλεις έχουν αυτή την ευκαιρία. Οι φίλοι και οι φίλες της Όπερας και γενικότερα οι φιλόμουσοι του νομού Καρδίτσας την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 αποδείχθηκαν πάρα πολλοί και κατέκλισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη.
Το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποίησε ένα σημαντικό και μοναδικό αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ντίβα Μαρία Κάλλας (1923-1977) με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό της παρουσιάζοντας μοναδικές άριες και τραγούδια από διάφορες φάσεις της καριέρας της Μαρίας Κάλλας όσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλα αυτά διανθισμένα με την προσωπική άποψη και γνώμη ενός κορυφαίου Έλληνα πνευματικού ανθρώπου, που γνωρίζει όσο λίγοι άνθρωποι την Όπερα.
Την επιμέλεια και την παρουσίαση του αφιερώματος πραγματοποίησε με την γλαφυρή του φωνή και με εξαιρετικά κείμενα ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια σημαντική προσωπικότητα του Πολιτισμού και της Τέχνης, ο οποίος είναι από τους λίγους Έλληνες που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ένα αντίστοιχο αφιέρωμα αφού έχει βιώσει και παρακολουθήσει αρκετές συναυλίες της μεγάλης Ελληνίδας υψιφώνου.
Στην αρχή της βραδιάς ο Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στην ποιότητα των εκδηλώσεων που προσφέρονται από το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης για εξήντα οχτώ (68) χρόνια στην πόλη και τον νομό της Καρδίτσας αλλά και στα τριάντα πέντε (35) χρόνια λειτουργίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε το πλούσιο πρόγραμμα του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για το 2017 που περιλάμβανε σημαντικές συναυλίες και εκδηλώσεις.
Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από πλευράς σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κλπ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος τους εφτά χιλιάδες μουσικούς – χορωδούς – εκτελεστές (7000).

kostalas1
Το συγκεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας ήταν αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Umberto Giordano (1867-1948) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, Georg Philipp Telemann (1681-1767) για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, Antonio Lotti (1667-1740) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giovanni Francesco Anerio (1567-1630) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Claudio Monteverdi (1567-1643) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Gioseffo Zarlino (1517-1590) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του και Heinrich Isaac (1450-1517) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.
Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριάντα πέντε (35) χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.
Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συνέβαλλαν: η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

e-max.it: your social media marketing partner

 kafes2

 giovani teliki

karla teliko