sxoretsianitis protaseis

sakekkarioy giorgos

 

froxylias gennadios gif kostopoulou karta1 min

papoulias pano3 zygogiannis kontos

karagiannis pano min spanias pano min

gogos pano1 notopoulos pano1

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΝΕΜΑ
Typography

Ανοίγει το βράδυ της Πέμπτης η αυλαία του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. Για ένα δεκαήμερο η καρδιά του θεάτρου θα χτυπά στην Καρδίτσα.

Η έναρξη θα γίνει με τη συναυλία του Βασίλη Λέκκα και η λήξη στις 23 Μαρτίου με την συναυλία του μουσικού σχολείου και την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Τιμητικά αφιερώματα θα γίνουν στο Γιάννη Ζουγανέλη και τον Κώστα Τζούμα. Επιμορφωτικά σεμινάρια θα γίνουν από τους Γιάννη Μετζικώφ , Θανάση Λάλλα, Χριστίνα Κωστέα και Κωστή Ζευγαδέλη.

Στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

syn festival3

syn festival2

Ο πρόεδρος της Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Μ. Στεργιόπουλος τόνισε : «Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 1984 και το πρώτο μας φεστιβάλ. Ήταν σημαντικό το ενδιαφέρον από τους ερασιτεχνικούς θιάσους από όλη την Ελλάδα, φτάνοντας τις 26 συμμετοχές. Είναι η απόδειξη πως όσο κι αν θέλουν κάποιοι να χάσουν την αξία τους ακόμη και οι λέξεις, ο θεατρικός λόγος θα είναι το ανάχωμα η ανάταση. Από αύριο και για δέκα ημέρες η Καρδίτσα θα στέλνει το μήνυμα του θεάτρου σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινάμε με την μαγική φωνή του Βασίλη Λέκκα στην έναρξη και συνεχίζουμε το διαγωνιστικό τμήμα των οκτώ παραστάσεων. Κλείνουμε το Σάββατο 23 Μαρτίου με την συναυλία του μουσικού σχολείου και την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Τιμητικά αφιερώματα θα γίνουν στο Γιάννη Ζουγανέλη και τον Κώστα Τζούμα. Επιμορφωτικά σεμινάρια θα γίνουν από τους Γιάννη Μετζικώφ , Θανάση Λάλλα, Χριστίνα Κωστέα και Κωστή Ζευγαδέλη. Για τους μικρούς μας φίλους, θεατρικό εργαστήρι θα γίνει από την παιδαγωγώ Σύλβια Σινάνη. Είναι ένα πλούσιο, γεμάτο δράσεις φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που χωρίς τους φορείς συνδιοργανωτές δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, γι αυτό και ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, τον πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό, το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Καρδίτσας Γιώργο Ντενίση και τους χορηγούς μας.»

Από τη πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος υπογράμμισε ότι η Καρδίτσα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του θεατρικού χάρτη όλης της Ελλάδας.
Πρόκειται για μια εμβληματική πολιτιστική εκδήλωση που σηματοδοτεί την εξωστρέφεια και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη στηρίζει με κάθε μέσο. Συγχαίρω όλους τους συμμετέχοντες και εκφράζω την βεβαιότητά μου για την επιτυχία του φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος συνεχάρη τους διοργανωτές τονίζοντας ότι η οργανωτική επιτροπή δούλεψε με την ορμή του πρωτάρη παρά την εμπειρία 35 χρόνων. Κάλεσε το κοινό της πόλης να αγκαλιάσει και φέτος το φεστιβάλ τονίζοντας και ο ίδιος την βεβαιότητά του για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι το Φεστιβάλ Θεάτρου αποτελεί μια πρότυπη εκδήλωση πολιτιστικής αποκέντρωσης και είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του υπουργείου πολιτισμού, της Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου και της Ιεράς Μητρόπολης. Πρόσθεσε ότι η ενασχόληση με την τέχνη δεν μπορεί παρά να ενδυναμώσει το πνεύμα και ιδιαίτερα τους νέους που καλούνται σήμερα να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γ. Ντενίσης υπογράμμισε πως η Καρδίτσα έχει ανάγκη διοργανώσεις σαν το φεστιβαλ ερασιτεχνικού θεάτρου που συμβάλουν στην εξωστρέφεια και “ζωντανεύουν” το νομό γι αυτό και το ΕΒΕ στέκεται αρωγός.

Το πρόγραμμα του 35ου Π.Φ.Ε.Θ.Κ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου – Ώρα 8.30μ.μ.
>Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί
>Μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα. Στο πιάνο ο Γιώργος Σαλτάρης.
Παρασκευή 15 Μαρτίου - Ώρα 8.30μ.μ.
>Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα με το έργο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη
Σάββατο 16 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
>Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με το έργο «Η ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι
Κυριακή 17 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
>Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών με το έργο «Γάμος άνευ νύμφης» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή
Δευτέρα 18 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
>Κεντρική Σκηνή Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου ΑΠΟΛΛΩΝ με το έργο «Μάνα, μητέρα, μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου
>Τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό, συνθέτη και μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη
Τρίτη 19 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
>Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου
Τετάρτη 20 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
>Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας με το έργο «Η επιστροφή της Κ.Τ.» του Φρήντριχ Ντύρενματ
Πέμπτη 21 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
>Ομάδα Τέχνης «βορείως» Ιωαννίνων με το έργο «…δι ΄αυτόν τον προορισμόν…» του Γιάννη Σεντελέ
Παρασκευή 22 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
>Θεατρική Ομάδα Δήμου Ήλιδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» με το έργο «Ράφτης Κυριών» του Georges Feydeau
>Τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό και συγγραφέα Κων/νο Τζούμα
Σάββατο 23 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.
> Απονομή βραβείων
> Τελετή Λήξης–Χαιρετισμοί
> Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο τη μουσικό και συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΝ
Σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Νομού Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος επιμορφωτικών συναντήσεων για τις τέχνες του θεάτρου με τους πλέον έμπειρους επιμορφωτές. Πιο αναλυτικά:
-Την Δευτέρα 18 Μαρτίου, από 5.30 έως 6.30μ.μ., η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Χριστίνα Κωστέα στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (Ν. Πλαστήρα 66)
-Την Δευτέρα 18 Μαρτίου, από 6.30 έως 7.30μ.μ., ο μουσικοσυνθέτης Κωστής Ζευγαδέλης στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (Ν. Πλαστήρα 66)
-Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, από 5.00 έως 6.30μ.μ., ο δημοσιογράφος-συγγραφέας-εικαστικός Θανάσης Λάλας στο Θέατρο Όψεις (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου)
-Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, από 12.00 έως 1.45μ.μ, συνάντηση-συζήτηση μαθητών Λυκείων με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα-εικαστικό Θανάση Λάλα στο Θέατρο Όψεις (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου)
-Το Σάββατο 23 Μαρτίου, από 6.00 έως 8.00μ.μ., σεμινάριο Α ΄θμιας και Β ΄θμιας Εκπ/σης με τον σκηνογράφο-ενδυματολόγο-ζωγράφο Γιάννη Μετζικώφ στο Θέατρο Όψεις (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τρίτη 19 Μαρτίου - ώρα 10.30π.μ. - Α ΄ Βρεφικός Σταθμός Καρδίτσας
Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Ταξίδια απόδρασης στην αναζήτηση του χαμένου ονείρου»
Επιμέλεια εκδήλωσης: Σύλβια Σινάνη, παιδαγωγός θεάτρου

Η Κριτική Επιτροπή
Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων θιάσων θα αναλάβουν οι:
>Γιώργος Α. Χριστοδούλου, θεατρικός συγγραφέας-δημοσιογράφος-μυθιστοριογράφος
>Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός-σκηνοθέτης-καθηγητής υποκριτικής
>Τζόυς Μιχαηλίδου, ηθοποιός-χορεύτρια-χορογράφος
>Κωστής Ζευγαδέλης, μουσικοσυνθέτης
>Χριστίνα Κωστέα, σκηνογράφος-ενδυματολόγος

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν: Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Επιλογής Κειμένου, Α ΄ Γυναικείου Ρόλου, Α ΄ Ανδρικού Ρόλου, Β ΄ Γυναικείου Ρόλου, Β ΄ Ανδρικού Ρόλου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας «Τάσος Ζωγράφος», Μουσικής Επιμέλειας, Μουσικής Σύνθεσης, Χορογραφίας-Κίνησης, Βραβείο Κοινού.

e-max.it: your social media marketing partner

bakalakou diada kato  rovas diada kato

notopoulos triada lappas triada xroub triada

theologis triada kontos module triada mattas giorgos triada

anagnostopoylos triada karagianni triada karagiannis triada min

kapekas module nea282 2282 3 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 
thanopoulou mesa
 
gaitanidis karta3

 papadakos petros mesa

ekizoglou mesa

bakalakou mesa min

 

gerouki mesa

 gennadios1

  nousios mesa

 nikolaou mesa

tasiopoulou mesa1

  goulopoulos mesa

  karla teliko

froxilias katheto

xroub exo

siokas mesa

giovani teliki

kafes2