vasilakos noemvrios 2020  bronx delivey2

  topiki agora teva4 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Οξύνθηκαν τα πνεύματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη συζήτηση για το αντιπλημμυρικό σχέδιο Δάρδανος και με φόντο τον Ιανό.

Το πολυσέλιδο σχέδιο εγκρίθηκε, αλλά τους τόνους ανέβασε η τοποθέτηση της κ . Αλκηστης Κολοκυθα που απευθυνόμενη στο Δήμαρχο είπε ότι «έπρεπε να παραιτηθεί».
«Οι παραιτήσεις είναι χόμπι της μειοψηφίας» απάντησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κατηγορώντας τη μείζονα μειοψηφία για «πόλεμο λάσπης».
Η κ. Κολοκύθα
Στην τοποθέτησή της η κ. Κολοκύθα υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Βλέπουμε μια ακόμη προχειρότητα από την Δημοτική Αρχή για το σχέδιο. Όλα στο πόδι. Η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα έπρεπε να γίνει με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων, δηλ. με την παρουσία των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και όλων των υπαλλήλων που θα εμπλακούν σε περίπτωση πλημμύρας, αλλά και φορέων του νομού, ώστε το γενικό σχέδιο του υπουργείου να προσαρμοστεί στην ανάγκη της δικής μας πόλης και στις ανάγκες των κοινοτήτων του Δήμου μας. Αν το σχέδιο δεν γίνει κτήμα από όλους που θα εμπλακούν σε αυτή την διαδικασία πώς θα μπορέσουν να στηρίξουν το σχέδιο? Ετσι δεν θα είχαμε τον Δντη των Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Καρδίτσας να λέει στην κοινή σας συνέντευξη ότι δεν βρήκε κανένα σχέδιο για τις πλημμύρες. Με την κατάργηση της ΥΕΒ δεν έπρεπε να φροντίσετε να μεταφερθεί αυτή η γνώση στη Δνση Τεχν. Έργων; Κάνατε το αντίθετο. Με τις κινήσεις διώξατε όσους ήξεραν, εσείς δεν μάθατε ποτέ τίποτα και το αποτέλεσμα το είδαμε.
Δυστυχώς για τον τόπο, τα αγνοήσατε όλα. Κοιμόσαστε κυριολεκτικά τον ύπνο του δικαίου, όχι μόνο ως Δήμαρχος αλλά και σαν Αντιπεριφερειάρχης. Μια δεκαετία σε λήθαργο, στην απόλυτη άγνοια, δεν προσπαθήσατε να μάθετε κάτι. Μόνο ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις και φωτογραφίες. Αποτέλεσμα η μεγαλύτερη καταστροφή της πόλης από την ίδρυσή της. Απορούμε πως μπορείτε και κοιμάστε όταν με 700 κμ αδρανή υλικά θα σώζονταν η πόλη. Εγώ λέω και με 500 κμ γιατί στους υπολογισμούς έχουν βάλει συντελεστή ασφαλείας +50%. Το έχουμε ξαναπεί έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί. Αντί αυτού λέτε ότι έκανα το ανθρωπίνως δυνατόν. Έτσι λέγεται το μηδέν, το τίποτα, η απόλυτη εξαφάνιση; Λέτε ότι σώσατε ανθρώπινες ζωές. Εσείς ως Δημοτική αρχή δεν κάνατε τίποτε απολύτως . Και την ημέρα της πλημμύρας και το επόμενο διήμερο.
Ευτυχώς στην πλημμύρα της 18ης Σεπτέμβρη υπήρχαν οι εθελοντικοί σύλλογοι (Ραδιολέσχη, 4χ4, Ορειβατικός, Κυνηγητικός κλπ) και δεν θρηνήσαμε παραπάνω θύματα, γιατί εσείς ήσασταν άφαντος.
Τελειώνοντας Κε Δήμαρχε θα μας πείτε τελικά ποιος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τον καθαρισμό των ποταμών, θα μας δώσετε τον πίνακα των έργων στα 9 χρόνια που ήσασταν αντιπεριφερειάρχης, μαζί με τις αντίστοιχες δαπάνες την στιγμή που όλα τα ποτάμια ήταν ακαθάριστα και τώρα τρέχετε και δεν φτάνετε βγάζοντας και φωτογραφίες που ήταν το αγαπημένο σας σπόρ?

Ο κ. Τσιάκος
Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και η απάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας που μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Από την τοποθέτησή σας διακρίνω άγχος και αγωνία να κάνετε αντιπολίτευση για ένα ζήτημα που δεν είναι ως θέμα μας. Έχω βρεθεί εδώ και δυο μήνες σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, άλλοι να παλεύουν να διώξουν λάσπες και άλλοι να πετάνε λάσπες, βρίσκοντας μια ευκαιρία να πολεμήσουν μια δημοτική αρχή που υπερέβαλε εαυτόν.
Εχουν γίνει χόμπι σας οι παραιτήσεις, κρίνοντας εξ ιδίων προφανώς αφού πρώτα παραιτήθηκε ο επικεφαλής σας, μετά ο άλλος επικεφαλής σας ενώ αποχώρησαν τρία άτομα από την παράταξή σας. Ζητάτε από ένα αυτοδιοικητικό που εκλέχτηκε με συντριπτική διαφορά από σας να παραιτηθεί. Αυτά είναι γελοιότητες. Εκτίθεστε γιατί παίρνεται τα κείμενα του πρώην και τα διαβάζετε στο Δημ. Συμβούλιο αυτολεξεί. Αφού λέτε πως με 500 τόνους αδρανών υλικών δεν θα γίνονταν πλημμύρα, γιατί ο πρώην που ήταν υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δεν πήγε στον Διευθυντή του και να του πει «πάρε 500 τόνους για να σώσεις την Καρδίτσα». Αφού ήταν τόσο…ικανός, γιατί άφησε την Καρδίτσα ενάμιση μήνα με 10 εκατοστά χιόνι. Σταματήστε να αυτοεκτίθεστε. Αντί να γίνεται πρωταγωνιστές τραγωδίας, γίνεστε πρωταγωνιστές φαρσοκωμωδίας.»

Ενταση μέχρι τέλους
Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, η κ. Κολοκύθα παίρνοντας το λόγο σημείωσε:
«Υποχείριο δεν ήμουν κανενός. Είμαι από το 1981 στην πολιτική. Έχω ιδία πείρα και απαιτώ συγγνώμη. Ο Δήμαρχος κέρδισε με 68% και θα καταγραφεί ως ο Δήμαρχος που η Καρδίτσα γέμισε λάσπη στο 85%.»
Για να ακολουθήσει η νέα απάντηση από πλευράς Δημάρχου:

«Ο καθένας έχει επίγνωση των όσων λέει. Τα προσυπογράφω λέξη προς λέξη.»

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->