vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την εμμονή του στη στρέβλωση και το ψέμα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αποχώρησης της μείζονος μειοψηφίας από την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Όπως ήταν γνωστό το σημερινό Δημ. Συμβούλιο είχε μοναδικό θεμα ημερήσιας διάταξης την πορεία των έργων. Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης η κ. Αλκηστη Κολοκύθα έκανε τη δήλωση αποχώρησης εκ μέρους του επικεφαλής κ. Ιωάννη Σβάρνα.

 

«Παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα τη συνεχή προσπάθεια του νυν Δημάρχου να οικειοποιηθεί την δουλειά μας, ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη 10δων έργων που σύντομα θα βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου μας.
Για να έχουμε επίσημη εικόνα μέσω των Υπηρεσιών, ζητήσαμε πριν 40 μέρες πλήρη στοιχεία και για κάθε έργο χωριστά και για το μεγάλο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που κυριολεκτικά θα αλλάξει προς το καλύτερο την πόλη μας.
Με εντολή Δημάρχου όπως παραδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί παρά τις συνεχείς μας διαμαρτυρίες.
Αντί αυτού ο Δήμαρχος ανακοινώνει ότι θα κάνει τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα ενημέρωση – συζήτηση για την πορεία των έργων στο Δήμο Καρδίτσας.
Ενημέρωσα έγκαιρα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι την συγκεκριμένη, μέρα δεν μπορώ να παραστώ. Παράλληλα, προφανώς σκόπιμα, η εισήγηση δεν ήρθε τρεις μέρες νωρίτερα, ώστε να υπάρξει προετοιμασία.
Όταν τελευταία στιγμή, ήρθε η εισήγηση απλά επιβεβαιώθηκε η αρχική μας σκέψη. Ο Δήμαρχος προσπαθεί να οικειοποιηθεί το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ύψους 8.500.000 ευρώ. Το πρόγραμμα ήταν μία επιτυχία των Δημάρχων Καρδίτσας και Τρικάλων που ανέδειξαν την αδικία των πόλεων τους έναντι των αντίστοιχων Λάρισας και Βόλου και έπεισαν το Περιφερειάρχη για το δίκιο του αιτήματος. Πριν τις εκλογές του 2019 έγινε η ένταξη του προγράμματος καθώς και η επιμέρους χρηματοδότηση κάθε έργου ή δράσης χωριστά. Καμιά αναφορά φυσικά από τον νυν Δήμαρχο.
Ακόμα και τα λάθη του προσπαθεί να τα παρουσιάσει ως επιτυχία. Π.χ. Το έργο «Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές» προϋπολογισμού 1.736.000 € καθυστέρησε απαράδεκτα να δημοπρατηθεί και τώρα παρουσιάζεται ως νέα πρόταση. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι λέγεται αυτό.
Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος θέλει να παρουσιάσει την δική του σταθερή θέση που είναι η καπηλεία της δουλειάς των άλλων. Προβάλλει μόνο την υπηρεσιακή διεκπεραιωτική διαδικασία που πρέπει να γίνει για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων και αγνοεί το όραμα, τον σχεδιασμό, την μελέτη και την επιτυχημένη διεκδίκηση. Θέλει με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τα έργα που ενέταξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σαν δικά του.
Τον καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει ρότα. Να συμφιλιωθεί με την αλήθεια. Πράγματι βάλαμε τον πήχη πολύ ψηλά. Ας το παραδεχτεί και στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, να εγκαταλείψει την προσπάθεια οικειοποίησης, να δουλέψει ώστε να εντάξει νέα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας. Εδώ θα είμαστε για να επικροτούμε τις επιτυχίες, αν υπάρξουν και να στηλιτεύουμε τα ψεύδη που μέχρι τώρα κυριαρχούν.
Προς το παρόν δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την εμμονή του στη στρέβλωση και το ψέμα και απέχουμε από τη συνεδρίαση.

Αιχμηρή απάντηση Τσιάκου

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κόντος υποστήριξε πως δεν απαιτούνταν εισήγηση καθώς δεν θα υπήρχε κάποια απόφαση ή ψήφισμα αλλα θα υπήρχε ενημέρωση για τα έργα. Ακολούθως με μια λακωνική δήλωση ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε:

"Το τραγικό από το γελοίο δεν απέχει πολύ."

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->