bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Το θέμα του προστίμου στην Παυσίλυπο ΑΕ για ανασφάλιστη εργασία συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης με τον πρόεδρο της ΑΕ κ. Σβερώνη να ενημερώνει το σώμα ότι ήδη κατατέθηκε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Μάλιστα χαρακτήρισε το πρόστιμο άδικο, ενώ επιφυλάχθηκε για την χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος σε ότι αφορά την δημοσιοποίηση εγγράφων χωρίς προηγούμενη έγκριση.
Αρχικά το ζήτημα έθιξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σβάρνας υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:
«Είναι δυνατόν να έχει ανασφάλιστο εργαζόμενο η επιχείρηση; Το πόσο έχει απαξιωθεί το Παυσίλυπο φαίνεται από την απόλυτη απουσία των υπευθύνων σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως αυτή που μπήκε το πρόστιμο. Πάντα πρέπει να είναι υπεύθυνος και να το υποστηρίζει.»
Ακολούθως το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Παυσίλυπο ΑΕ κ. Σβερώνης σημειώνοντας:
«Η Παυσύλυπο ΑΕ ως εταιρεία διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όποια τυχόν χρέη τη βαρύνουν, βαρύνουν αποκλειστικά τα μέλη του Δ.Σ και επ ουδενί δεν μετακυλίεται στους δημότες. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δεν είναι ελλειμματική. Όπως όμως όλοι γνωρίζεται και πολύ περισσότερο οι καταγγέλλοντες, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πρόεβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ξεκίνησε το 2017 και τελείωσε το 2018 ύψους 40.000 ευρώ. Αποτέλεσμα τα οικονομικά έτη 2017,2018 αλλά και η χρήση του 2019 να βγαίνει η εταιρεία θετική. Η Παυσίλυπο ΑΕ παραχωρεί την αίθουσα για εκδηλώσεις χωρίς αμοιβή και η τιμολογιακή πολιτική δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο αφού ο βασικός μέτοχος είναι ο Δήμος. Σε ότι αφορά το πρόστιμο, έχει κατατεθεί προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Ως συμβούλιο θεωρούμε ότι το πρόστιμο είναι άδικο. Το κλιμάκιο του ΙΚΑ που έκανε τον έλεγχο, στις παρατηρήσεις δεν έγραψε ότι βρήκε ανασφάλιστο άτομο να εργάζεται στο Παυσίλυπο αλλά να βρίσκεται στιγμιαία στο χώρο της κουζίνας.»
Αναφερόμενος σε δήλωση της κ. Κολοκύθα ο κ. Σβερώνης ανέφερε:
«Σε ότι αφορά δήλωση της προηγούμενης προέδρου μέχρι να κλείσει η επιχείρηση αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, ο αριθμός των εκδηλώσεων δεν σημείωνε καμία μείωση αλλά ήταν και αυξανόμενος. Ήταν φυσικό στο διάστημα της πανδημίας να χαθούν δεκάδες εκδηλώσεων.
Το Παυσίλυπο ανέκαθεν αντιμετώπιζε πρόβλημα εξυπηρέτησης. Είχατε τρία άτομα προσωικό και εμείς τα ανεβάσαμε στα τέσσερα. Ισχυρίζεστε ότι αγαπήσατε και αναδείξατε το Παυσίλυπο. Να σας υπενθυμίσω απλά ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σας, κάθε φορά που έβρεχε οι υπάλληλοι έβγαζαν κουβά για να μαζέψουν τα νερά.
Επί θητείας σας δεν δεχτήκατε κανέναν έλεγχο και τώρα κάθε λίγο και λιγάκι γίνονται έλεγχοι και όλα είναι νόμιμα.»
Σε αυτό το σημείο παρενέβη η κ. Κολοκύθα υποστηρίζοντας ότι «Βεβαίως και δεχόμασταν ελέγχους μεικτών κλιμακίων».
Επανερχόμενος στο θέμα του προστίμου ο πρόεδρος της Παυσίλυπο ΑΕ πρόσθεσε:
«Δεν υπάρχει άτομο που δούλευε. Υπάρχουν ένορκες καταθέσεις ότι το άτομο αυτό ήταν παλιός εργαζόμενος και ήταν στο χώρο του αναψυκτηρίου και έπινε καφέ και σηκώθηκε και άφησε τον καφέ στην κουζίνα. Σε ότι αφορά κατηγορίες για διπλά βιβλία ενημερώνω ότι τα πάντα είναι νόμιμα. Ως πρόεδρος επιφυλάσσομαι για παντός νομίμου δικαιώματος, τόσο για τις κατηγορίες περί διπλών βιβλίων όσο και υπεξαίρεσης εμπιστευτικού εγγράφου που αφορά την εταιρεία και το οποίο δόθηκε στον τύπο χωρίς την έγκριση της εταιρείας.»

Μοντέλο «κινηματοθεάτρου» πρότεινε ο Παπαλός
Πρόταση παραχώρησης του Παυσιλύπου σε ιδιώτη έριξε ουσιαστικά στο τραπέζι της συζήτησης ο πρ. Δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αφού έκανε μια αναδρομή ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να σκεφτεί σοβαρά αυτή την κατεύθυνση:
« Το Παυσίλυπο ΑΕ ιδρύθηκε το 2009. Το μετοχικό κεφάλαιο που έπρεπε να καταβληθεί ήταν 150000 ευρώ. Μέχρι που αναλάβαμε εμείς στην πρώτη υπερδωδεκάμηνη χρήση είχαν καταβληθεί μόλις 20.000. Ταυτόχρονα η πρώτη υπερδωδεκάμηνη χρήση έβαλε το Παυσίλυπο μέσα 160.000 . Τα χρέη προς τρίτους και κυρίως προς τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν υπέρογκα. Παρά την κρίση δώσαμε στην αρχή περίπου 45.000 . Τοποθετήσαμε δυο στελέχη χωρίς αμοιβή, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τις δαπάνες, το βγάλαμε κάποια στιγμή κερδοφόρο διότι έπρεπε να βγει, γιατί με τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις η ΑΕ πρέπει να κλείνουν. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι η ζημιά ανέρχεται πάνω από το ίδιο το μετοχικό κεφάλαιο, ακόμη κι αν αυτό είχε καταβληθεί εξ ολοκλήρου. Κάναμε μια καλή προσπάθεια και το κρατήσαμε. Στη συνέχεια κατατέθηκαν 85.000 στις 30/6/2014 εν μέσω κρίσης κι ενώ χάσαμε τις εκλογές. Κάναμε τιτάνια προσπάθεια να κρατηθεί ως θεσμός. Η τελευταία χρήση που παραδώσαμε ήταν ζημιογόνα 18000 αλλά αυτό οφείλονταν στις προσαυξήσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Αν αφαιρούνταν θα ήταν κερδοφόρα έστω και για λίγο. Συμβούλεψα τον κ. Αλεξάκο να κάνει ότι με το κινηματοθέατρο που έμπαινε μέσα 40.000 το χρόνο και παρότι πλέον δουλεύει με ιδιωτικά κριτήρια δεν έχασε το δημόσιο χαρακτήρα του καθώς παραμένει στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής όποτε το χρειαστεί. Του είπα ότι αυτό πρέπει να γίνει και με το Παυσίλυπο, βάζοντας κάποιες ρήτρες. Το Παυσίλυπο όσες φιλότιμες προσπάθειες και να γίνουν δεν μπορεί να προχωρήσει και καλώ όλο το δημοτικό συμβούλιο να το δει με τη δέουσα σοβαρότητα.»

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

fasolia4

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->