vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Σύσσωμα τα μέλη του ΕΒΕ Καρδίτσας τάχθηκαν υπέρ της ματαίωσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης λόγω κορωνοϊου, έχοντας κατά νου και την οριστική κατάργηση


Την ματαίωση του παζαριού θα αιτηθεί και επίσημα στο Δήμαρχο Καρδίτσας η Διοίκηση του ΕΒΕ Καρδίτσας λόγω της πανδημίας σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Ηδη άλλωστε έχει σταλθεί σχετικό αίτημα στους κκ. Χαρδαλιά και Αδ. Γεωργιάδη.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και η απαίτηση ήταν καθολική από τους συμμετέχοντες καθώς όπως επισήμαναν η περιοχή δεν μπορεί να διακινδυνεύσει νέο Lockdown.
Βέβαια σε ορισμένες τοποθετήσεις το… βλέμμα ήταν στραμμένο και στην μόνιμη κατάργηση της εμποροπανήγυρης ανεξαρτήτως κορωνοϊου.

Διαβάστε επίσης - Διοικητικές εξελίξεις στην Αναγέννηση: Οι δυο συναντήσεις και η καθοριστική τρίτη

Το θέμα εισηγήθηκε αρχικά ο κ. Κώστας Βασιλείου. Αναλυτικά:
«Η επιδημία του COVID-19, όπως μας πληροφορεί ο ΕΟΔΥ αν και σε ύφεση παραμένει μια σημαντική υγειονομική απειλή για όλο τον πλανήτη και για το λόγο αυτό η τήρηση των μέτρων που μας τονίζονται καθημερινά είναι όπλα για να παραμείνουμε ασφαλείς, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Στο νομό μας, όπως και σε πολλούς νομούς της Ελλάδας και σε όλους της Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται ετήσιες εμποροπανηγύρεις οι οποίες παραδοσιακά συγκεντρώνουν πλήθος πολιτών, φιλοξενούν μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα και αναπτύσσονται σε εξαιρετικά περιορισμένη έκταση με πρόχειρες κατασκευές, χωρίς βασικά υγειονομικά προαπαιτούμενα, με πλήθος επισκεπτών όλων των ηλικιών και προελεύσεων.
Η ετήσια εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται στην Καρδίτσα το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου κάθε χρόνο, έχει την ιδιαιτερότητα της συμμετοχής πολλών μικροπωλητών, όχι μόνο από το Νομό μας ,αλλά και από όμορους Νομούς, καθώς και πολιτών από τρίτες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Καρδίτσας, ματαίωσε τη φετινή «18η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΙΝΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», και το «2ο Εκπτωτικό Χωριό», έκθεση η οποία πραγματοποιείται στην πόλη μας από το 2001, θέλοντας να προστατέψει με τον τρόπο αυτό τόσο τους Εκθέτες , όσο και τους επισκέπτες της που κάθε χρόνο ξεπερνούν τις 35.000 κόσμου. Ζητώ ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και την πάγια αντίθεση μας για την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης στην ελληνική επικράτεια και δει του Νομού μας, άμεση σύνταξη κειμένου αναφερόμενο στα ανωτέρω και κοινοποίηση του σε κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδας, περιφερειακά συμβούλια επιμελητηρίων Ελλάδας, όλα τα επιμελητήρια, την περιφέρεια Θεσσαλίας, την κεντρική ένωση περιφερειών Ελλάδας, την κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδας, τα υπουργεία Υγείας, εργασίας, ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, προστασίας του πολίτη, δικαιοσύνης κ.α. καθώς επίσης και υγειονομικές υπηρεσίες Καρδίτσας, κεντρικής έλλαδας, την ομάδα λοιμοξιολόγων ελληνικής επικράτειας και τον επικεφαλή τους κύριο Σωτήριο Τσιόρδα και φυσικά το υπουργείο πολιτικής προστασίας και τον αρμόδιο υφυπουργό κύριο Χαρδαλιά Νικόλαο για το κατεπείγον της κατάστασης. Παρόλο που θεωρώ στην σημερινή συγκυρία επιβεβλημένη την απαγόρευση από την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές αρχές καθώς και κάθε εμπλεκόμενο φορέα τη μη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης, προφυλάσσοντας το νομό μας, την Θεσσαλία και την ελληνική επικράτεια από μια υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Οι επιχειρήσεις του νομού μας, όπως και όλες οι επιχειρήσεις της χώρας έχουν υποστεί τεραστία ζημιά και δεν μπορούν σίγουρα να αντέξουν ένα πιθανό νέο (τοπικό αυτή τη φορά) lockdown. Είναι χρέος μας να επιστήσουμε την προσοχή σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα και περιμένουμε και από τους αρμόδιους φορείς τοπικούς και κεντρικούς να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, όπως με τόση επιτυχία υπήρξε έως τώρα.»

«Εδώ ματαιώθηκε η Ολυμπιάδα…»

Ακολούθως το λόγο πήρε ο κ. Κώστας Παπαδοπουλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων
«Το παζάρι γίνεται με κόσμο από τρίτες χώρες, από ρομά και από Λαρισαίους που είχαν πολλά κρούσματα. Η πόλη μας δεν σηκώνει άλλο lockdown, θα καταστραφούμε όλοι μας. Θα πάνε ηλικιωμένοι, δηλαδή ευπαθείς ομάδες και δύσκολα τηρούνται μέτρα. Επίσης στα παιχνίδια θα παρατηρηθεί συνωστισμός από παιδιά. Εστω και δυο κρούσματα να παρουσιαστούν, που μετά θα γίνουν δέκα-είκοσι, τελειώσαμε…σβήσαμε. Εδώ έχουν ακυρωθεί Ολυμπιακοί Αγώνες, ένα παζάρι δεν μπορεί να ακυρωθεί; Αλλωστε έχουμε αναβάλει και την Εμποροβιοτεχνική Εκθεση.»

Ακολούθως ο κ. Ευάγγελος Λέμας σημείωσε ότι η κατάργηση αποτελεί διαχρονικά τη θέση του επαγγελματικού κόσμου απέναντι στην εμποροπανήγυρη.
«Πάγια επιθυμία όλων η κατάργηση του παζαριού» σημείωσε ο κ. Γιώργος Ντενίσης για να προσθέσει: «Να πάμε σε μια διαδικασία μόνιμης κατάργησης και όχι λόγω κορωνοϊού. Να κλείσει οριστικά. Ο Δήμαρχος πρέπει να το δει πολύ σοβαρά.»
Εν συνεχεία ο κ. Λαμπρόπουλος υπογράμμισε:
«Το παζάρι αποτελεί υγειονομική βόμβα. Ακούμε κάθε μέρα κρούσματα σε διάφορες πόλεις και δεν ξέρουμε τι θα γίνει το φθινόπωρο. Μετά από τρεις μήνες lockdown, ουδέποτε φτάσαμε σε προ covid επίπεδα. Θα ήταν πολύ άσχημο να έχουμε και ένα παζάρι καθώς πρόκειται για οικονομική αφαίμαξη της τοπικής αγοράς.»

Ζυγογιάννης: Δεν διακινδυνεύουμε νέο lockdown
Την συζήτηση έκλεισε ο πρόεδρος κ. Κώστας Ζυγογιάννης σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Ολοι πρέπει να στηρίζουμε προσπάθειες που στηρίζουν τον εμπορικό κόσμο. Δεν πρέπει με τίποτα να διακινδυνεύσουμε να ξανακλείσουν τα καταστήματα, γιατί ότι κλείσει μπορεί να μην ξανανοίξει. Εχουμε στείλει έγγραφο στον κ. Τσιάκο και ζητάμε συνάντηση τις επόμενες μέρες. Το βλέπει θετικά»

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->