bronx delivey2 karditsapress400x300 Αντίγραφο

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Σε μια τελευταία προσπάθεια όπως φαίνεται προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να μην αποδειχθεί φιάσκο το πραγματικά φιλόδοξο σχέδιο για δημιουργία μητρώου στελεχών του κόμματος.


Ο στόχος να μείνει «ζωντανό» το εγχείρημα εκ των πραγμάτων δύσκολος καθώς απουσιάζει το «κίνητρο».
Επικεφαλής σε επίπεδο Καρδίτσας τέθηκε ο κ. Σωτήρης Μπούσδρας και σε επίπεδο Θεσσαλίας ο κ. Γιώργος Καραβάνας. Ο δεύτερος ήδη πήρε μια γεύση της απογοήτευσης προ ημερών σε μια συνάντηση που θα αναφερθούμε παρακάτω.

Ας δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Όταν ξεκίνησε το Μητρώο, όλα τα στελέχη έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση. Βλέπετε, η ΝΔ «έρχονταν» ως επόμενη κυβέρνηση και ουδείς ήθελε να μην είναι… τυπικός. Αυτό που τους διαμήνυσαν –και γράφτηκε από το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας και ειπώθηκε από τα κορυφαία στελέχη- είναι ότι σε ένα βαθμό τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα στελεχώνονταν μέσα από το μητρώο, ενώ η «επόμενη μέρα» θα έβρισκε τα στελέχη του Μητρώου στη διοίκηση του κράτους. Το δέλεαρ ισχυρό γι’ αυτό και οι χιλιάδες των αιτήσεων πανελλαδικά, ακόμη και από πολλά πρόσωπα που δεν είχαν ως τότε καμιά σχέση με τη ΝΔ.

Αρχισε ένας κύκλος συνεντεύξεων στην Αθήνα με τα «επιλεγμένα» στελέχη του Μητρώου. «Με πήραν τηλέφωνο να κατέβω στην Αθήνα», μας …αποκάλυπταν μερικοί, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για το τι μέλλει γενέσθαι. Κάποιοι Καρδιτσιώτες πέρασαν μέχρι και 3-4… πίστες, κάποιοι έφτασαν μάλιστα να δουν τα ονόματά τους να δημοσιεύονται σε πανελλαδικά- έντυπα και ηλεκτρονικά -μέσα ως «υποψήφιοι του κόμματος που προήλθαν από την διαδικασία του Μητρώου», λίγοι μέχρι και στην τελική σύσκεψη με το Μητσοτάκη.
Όλα πήγαιναν περίφημα, η ΝΔ είχε κινητοποιήσει ένα μεγάλο στελεχιακό δυναμικό και το φιλόδοξο εγχείρημα έδειχνε να επιτυγχάνει.
Όλα καλά μέχρι που τα «ψέματα τελείωσαν» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός και ήρθε η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων των ψηφοδελτίων και όχι μέσω των εφημερίδων, των site και πολύ περισσότερο των μητρώων. Από τα στελέχη που περνούσαν τα «επίπεδα των συνεντεύξεων» ελάχιστοι στις λίστες (στο Ν. Καρδίτσας κανένας) και αυτό που επικρατούσε γενικά ήταν «ο σώζων εαυτόν σωθείτω»
Αφού λοιπόν έγιναν οι εκλογές και η ΝΔ ανέλαβε την κυβέρνηση ακολούθησε η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Το περιβόητο Μητρώο και τα στελέχη που «επιλέχθηκαν» μέσα από τις διαδικασίες ξανά στα …αζήτητα.

....Πέρασε αρκετός καιρός από τις εκλογές και ο υπεύθυνος του Μητρώου Θεσσαλίας πραγματοποίησε «σύσκεψη στελεχών του Μητρώου» στη ΝΟΔΕ Καρδίτσας. Κλήθηκαν καμιά 50αριά, παραβρέθηκαν καμιά 15αριά, μπορεί να λέω και πολλούς. Οι μισοί από αυτούς τα «έχωσαν» ή «είπαν τον πόνο τους» και οι άλλοι μισοί απλά άκουγαν.
Το καλύτερο δε είναι ότι τους ανακοινώθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι «τροποποιείται» ο στόχος του Μητρώου στελεχών. Από την «στελέχωση του κράτους» τους ζητήθηκε «να αναδείξουν την πολιτική της Νεας Δημοκρατίας».

Λίγο μετά την ολοκλήρωση ένας εκ των συμμετεχόντων μου λέει στο τηλέφωνο: «Νιώθω θυμό και απογοήτευση που συμμετείχα σε αυτό το φιάσκο». Δεν ήταν ο μόνος.
Όπως μαθαίνουμε την ερχόμενη Πέμπτη θα ξανακαλέσουν τα στελέχη …Δεδομένο ότι κάποιοι δεν θα παρουσιαστούν καν. Αν μάλιστα ο νέος στόχος του Μητρώου είναι «να εθίσουν τις τοπικές μας κοινωνίες στον καλό και δομημένο διάλογο» όπως αναφέρονταν σε Non paper που κυκλοφόρησε τότε …να χαμε να λέγαμε. Όταν εξαγγέλθηκε το Μητρώο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια δεξαμενή άξιων στελεχών, ανεξαρτήτως αν μέχρι τότε ψήφιζαν ΝΔ, που θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο και όχι να δημιουργηθούν «φιλελεύθεροι αγκιτάτορες» …
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι θα γίνει μια προσπάθεια να παραμείνει «ζωντανό» αλλά χωρίς κίνητρο δύσκολα θα επιβιώσει.

Κώστας Π.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->