lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια εγκατάστασης μεταναστών στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών εξέφρασαν οι Δήμαρχοι του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και η διοίκηση του ΕΒΕ σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας.


Ομόφωνα κατήγγειλαν τις εν κρυπτώ πρακτικές που ακολουθήθηκαν καθώς δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση, ενώ άφησαν σαφείς αιχμές ότι οι αντιδράσεις στο Δήμο Τεμπών που είχε αρχικά επιλεγεί «εστειλαν» τους μετανάστες στη ΒΙΠΕ.
Μετά την έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση μεταναστών στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος οι Δήμαρχοι, Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Παλαμά κ. Γεώργιος Σακελλαρίου, Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αριστείδης Ψαρρής σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν τα εξής:
Αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα όποια εν κρυπτώ σχέδια της πολιτείας.
Ζητούμε
Α.Να αποσυρθεί άμεσα η όποια πρόταση ή απόφαση για εγκατάσταση μεταναστών, σε οποιαδήποτε τύπου δομή στην Π.Ε. Καρδίτσας
Β. Δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης κάτι που εγείρει ερωτηματικά. Γι αυτό το λόγο ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο παρουσία των Βουλευτών του νομού προκειμένου να αρθεί η καταφανέστατη αδικία.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Καρδίτσα έχει αποδείξει την ευαισθησία της απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων καθώς ήδη φιλοξενεί μέσω των προγραμμάτων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ 450 άτομα αποτελώντας υπόδειγμα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Δημαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου που σημείωσε μεταξύ άλλων: Με πήραν από το γραφείο του Υφυπουργού και μου είπαν πως έρχεται ένα κλιμάκιο από την Αθήνα για να δει τη βιομηχανική περιοχή των Γοργοβιτών με την προοπτική να γίνει μια δομή φιλοξενίας μεταναστών. Στις 12:00 ήρθε ο μηχανικός με ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ήταν και ένας εκπρόσωπος της ΒΙ.ΠΕ από τη Λάρισα. Τους πήγα στην περιοχή, είχαν έτοιμα τρία τμήματα προκειμένου να επιλέξουν ένα. Τους ρώτησα τι γίνεται και μου είπαν είναι ειλημμένη απόφαση θα έρθουν εδώ. Οι λεπτομέρειες είναι πως θα είναι περίπου 500 άτομα, θα είναι ένας κλειστός χώρος φιλοξενίας, θα είναι μια πιο καινούργια κατασκευή χωρισμένη σε διαμερίσματα, θα είναι 16 οικογένειες στο καθένα, θα είναι όλες οικογένειες με παιδιά και θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από εκεί με κάρτα. Θα είναι ελεγχόμενο το μέρος, θα υπάρχει εκεί, αστυνομία, θα υπάρχει διοικητής του κέντρου και διοικητήριο και κάθε πρόσφυγας που θα θέλει να βγει, θα βγαίνει για συγκεκριμένα πράγματα, θα πηγαίνει με λεωφορείο για ψώνια και όταν τελειώνει συντεταγμένα θα επιστρέφει πίσω. Οποιοσδήποτε κάνει το παραμικρό θα εκδιώκεται από εκεί και θα πηγαίνει σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης.»

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ Θάνος Σκάρλος ξεκαθάρισε πως η ΒΙΠΕ είναι ένας χώρος που προορίζεται για ανάπτυξη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι διαφορετικό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος στάθηκε στο ότι δεν προηγήθηκε καμιά ενημέρωση, σημειώνοντας πως από την στιγμή που δεν υπήρξε μόχλευση μέσα στην κοινωνία μποιρεί να δημιουργηθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος μίλησε για «εντελώς λάθος» αναφερόμενος στον τρόπο που επιχειρήθηκε να περάσει το θέμα, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού σε μια περιοχή που διαρκώς χάνει δομές.Ο ίδιος ζήτησε δυναμική αντίδραση τονίζοντας πως η Καρδίτσα ήδη φιλοξενεί σχεδον 450 άτομα αλλά και επαρκή ενημέρωση γιατί δεν εγκαταστάθηκαν στο Δήμο Τεμπών.
«Ως εδώ και μη παρέκει» δηλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης , συμπληρώνοντας πώς ότι καλό έχει η Καρδίτσα το παίρνουν και οτιδήποτε άσχημο το φέρνουν.
Για εθνικό θέμα έκανε λόγο ο κ. Νάνος που δεν δίστασε να μιλήσει για σχέδιο της Τουρκίας αλλοίωσης του πληθυσμού καθώς και για «εισβολή και κατοχή» πολλών περιοχών. Εκτίμησε δε ότι η ΒΙΠΕ θα γίνει η Μόρια του θεσσαλικού κάμπου.
Ο εκπρόσωπος του ΕΒΕ κ. Ψαρρής τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε ένδικη διαδικασία μέλους που θα θιγεί.

Δείτε την τοποθέτηση του Παναγιώτη Σβερώνη,προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων

συνεχίζεται

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->