vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Καλές οι συνεστιάσεις, καλά και τα τραπεζώματα, αλλά αποτέλεσμα… μηδέν.

Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Καρδίτσα για την ίδια φάνηκε να ήταν «άλλη μια μέρα στη δουλειά».
Η Καρδίτσα περίμενε από τη νεαρή Υπουργό μια θετική είδηση για τις Σχολές που χάθηκαν (Διατροφής) και χάνονται (Βρεφονηπιοκόμων), η οποία δεν ήρθε ποτέ. Ουτε καν μια δέσμευση ότι «θα το ξαναδούμε»… Απολύτως τίποτα. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση γαλάζιου στελέχους το βράδυ της Παρασκευής. Μετά την ομιλία της Υπουργού σχολίασε το εξής: «Αυτή την ομιλία, είτε την έκανε στην Καρδίτσα, είτε στην Αλεξανδρούπολη, είτε στην Κρήτη, δεν άλλαζε τίποτα».

Συνεδριάζει το Συντονιστικό

Στις 16 Νοεμβρίου μετά από συνεδρίαση των φορέων του τόπου αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου που θα επεξεργαστεί και θα τεκμηριώσει τις προτάσεις της Καρδίτσας για τον ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό χάρτη της περιοχής. Η επιτροπή εδώ και 20 ημέρες έστειλε αίτημα στην Υπουργό με το οποίο ζητούσε συνάντηση. Η έλευσή της στην Καρδίτσα αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Κι όμως αυτή δεν έγινε ποτέ. Στο αντίστοιχο αίτημα η απάντηση που φαίνεται να δόθηκε ήταν η γενική «οι πόρτες είναι ανοιχτές». Σαφώς και πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος κ. Τσιάκος θα συγκαλέσει στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα και τη Δευτέρα, το Συντονιστικό προκειμένου να συζητηθούν τα δεδομένα που δημιούργησε η έλευση της Υπουργού. Πάντως για την απόλυτη απαξίωση που επέδειξε η κ. Κεραμέως απέναντι στο βασικότερο όλων αίτημα των φορεών, την ώρα μάλιστα που το έχουν θέσει όλα τα στελέχη του κόμμματος στους χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ, έχουν ενοχληθεί και …συνάδερφοί της , έστω κι αν δεν το διατυπώνουν δημοσίως.

Ουτε τον Δήμαρχο, ούτε τον Αντιπεριφερειάρχη

Μιας και αναφερόμαστε σε «απαξίωση» ένα ακόμη θέμα που προκάλεσε εντύπωση είναι η μη επίσκεψη της Υπουργού στον Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο και στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο. Ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιος διαμόρφωσε το πρόγραμμά της, αλλά είναι από τους ελάχιστους υπουργούς ή και πρωθυπουργούς που δεν επισκέπτονται τις διοικητικές αρχές του τόπου όταν μάλιστα πρόσκεινται και στην ίδια παράταξη. Πολύ πρόχειρα θυμόμαστε τον Τσίπρα να επισκέπτεται τον Αλεξάκο και τον Σαμαρά στους Σοφάδες τον Σκάρλο, στα Δημαρχεία φυσικά.

Η «αστοχία» της ΝΟΔΕ

Με κριτήρια …εσόδων καλή αποδείχθηκε η επιλογή της Κεραμέως μιας και η Κέντια γέμισε. Εκτιμούμε βέβαια ότι όποιος υπουργός κι αν ήταν το κέντρο θα γέμιζε με μια «φρέσκια» κυβέρνηση. Στη ΝΟΔΕ όμως γνώριζαν πολύ καλά το θέμα της απώλειας –και- του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων. Ξεσηκώθηκαν οι φορείς, δημιουργήθηκε συντονιστικό, απανωτά δημοσιεύματα στον τύπο. Η είδηση της έλευσης της Υπουργού Εκπαίδευσης δημιούργησε σε πολλούς τη σκέψη «δεν μπορεί, για να την καλούν, κάτι καλό ετοιμάζεται…κάτι θα ανακοινώσει». Πέσαμε έξω τελικά. Δεν είχε να πει απολύτως τίποτα για τα αιτήματα του Ν. Καρδίτσας. Αν θέλετε να ερμηνεύσουμε τα λεγόμενά της στην ομιλία ήταν και αρνητική. Ειλικρινά, τη στιγμή που ο Ν. Καρδίτσας εμφανίζεται ως ο μεγάλος χαμένος του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, το να φέρνεις την αρμόδια Υπουργό και να παίρνεις ένα «τίποτα με μπόλικο καθόλου», δεν το λες και καλή επιλογή.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->