bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

«Καυτή πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης αποτελεί το μεταναστευτικό. Η βούληση για «αναδιανομή» είναι δεδομένη αλλά ουδείς μέχρι στιγμής έχει τοποθετηθεί επισήμως.

Συγκεκριμένες απαντήσεις για το «πόσοι;» και «πού» δεν έχουν δοθεί με αποτέλεσμα η φημολογία που έχει ξεσπάσει να είναι άνευ προηγουμένου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αύριο Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μαζί με τον συντονιστή για την μεταναστευτική πολιτική Αλκιβιάδη Στεφανή θα ανακοινώσουν σειρά μέτρων με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και να μπει ένα «φρένο» στις ροές που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς μέχρι στιγμής η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί και η ασφάλεια των συνόρων προκειμένου να αποτρέψουν τους διακινητές.
Δύο φάσεις θα έχουν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν. Αρχικά θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Λήμνο με την χωρητικότητα των δομών να μην ξεπερνά τις 10 χιλιάδες άτομα, ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε νησιού καθώς και σε δύο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, Λέρο και Κω. Στον σχεδιασμό που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη.
Στην δεύτερη φάση κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα πιθανότατα θα δημιουργηθούν σε Κω, Λέρο αλλά και την Κρήτη, όπως και σε βιομηχανικές περιοχές της ενδοχώρας, ωστόσο μέχρι στιγμή τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Οι συγκεκριμένες δομές θα έχουν χαμηλότερη δυναμικότητα καθώς δεν θα μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από 2000 μετανάστες.

Η Καρδίτσα

Στο τραπέζι όμως βρίσκονται και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και κάπου εδώ μπαίνει στην «αναδιανομή» και ο ν. Καρδίτσας ενώ σε «πρώτο πλάνο» μπαίνει η ΒΙΠΕ Γοργοβιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΒΙΠΕ Γοργοβιτών ακούστηκε πρώτη φορά δια στόματος Μιχάλη Χρυσοχοίδη σε ομιλία του σε βουλευτές της ΝΔ. Να γνώριζε ο Υπουργός την ΒΙΠΕ Γοργοβιτών το θεωρούμε απίθανο, οπότε κάποιος του την ανέφερε ως «πιθανή επιλογή». Κάτι ακόμη για τη ΒΙΠΕ ως πληροφορία που δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε… Εγινε μια κουβέντα μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς( που ουσιαστικά έχει τα οικόπεδα) και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Χωρίς πάντως –μέχρι στιγμής- να υπάρχει κατάληξη.

Η αναλογικότητα του 1%

Όπως ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός και στην σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες, σε καμία περίπτωση ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων, που θα φιλοξενηθούν σε κάθε περιφέρεια, δεν θα ξεπερνά το 1% του πληθυσμού της και θα υπάρχει αναλογικότητα στην κατανομή τους. Τι σημαίνει αυτό για την Θεσσαλία; Με πληθυσμό περίπου 730.000 θα φιλοξενήσει το πολύ 7.300
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει αναλογικότητα. Ο ν. Καρδίτσας με πληθυσμό 113.000, δεν θα πρέπει να ξεπεράσει περίπου τους 1100. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη φιλοξενεί πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες. Οπότε μιλάμε για 800 ακόμη άτομα.
Σε περίπτωση δημιουργίας «κλειστού κέντρου» στους Γοργοβίτες είναι προφανές ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Οπότε η «αναλογικότητα» του πρωθυπουργού…πάει περίπατο και θα είναι έκθετος στους Καρδιτσιώτες (όπως και οι βουλευτές). Το πού θα φιλοξενηθούν τα 800 άτομα είναι ένα καλό ερώτημα. Αν κάνουν κέντρο 800 ατόμων στους Γοργοβίτες (πολύ δύσκολο) δεν θα ρωτήσουν κανέναν. Δεν πρόκειται να ζητήσουν την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας. Μπορεί να ξενίζει σε πολλούς, αλλά αυτή είναι η απόφαση. Πάμε παρακάτω.Το πρόγραμμα «Εστία 2» μπορεί να χρηματοδοτήσει άλλα 60.000 σπίτια πανελλαδικά. Η πόλη της Καρδίτσας όμως είναι μάλλον «μπουκωμένη» καθώς δεν υπάρχουν σπίτια προς διάθεση με τα χαρακτηριστικά που ζητούνται. Από εκεί και πέρα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα μπορεί να προκύψουν λύσεις ξενοδοχείων ή άλλων εγκαταστάσεων που έχουν ακουστεί ως «φημολογία» όπως πχ το Δασικό Χωριό ή οι κατασκηνώσεις Καστανιάς.

Επαναλαμβάνουμε όλα τα παραπάνω εφόσον τηρηθούν τα περι αναλογικότητας.

Αγοραστός:«Να βγουν οι βουλευτές να εξηγήσουν τι γίνεται με το μεταναστευτικό»

Στην πολύωρη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες, για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός ζήτησε σε έντονο ύφος να υπάρξει αλληλεγγύη έτσι ώστε να είναι αναλογικότερο το βάρος που σηκώνει η κάθε περιοχή. Βέβαια έτσι επιρρίπτει το μπαλάκι του «κοινωνικού μασάζ» στην αυτοδιοίκηση. Πάντως ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός το επέστρεψε. Μιλώντας στην Θεσσαλία ΤV χαρακτηριστικά σημείωσε πως «πρέπει να βγουν οι βουλευτές να εξηγήσουν τι γίνεται με το μεταναστευτικό.»
Κάτι που μέχρι τώρα φυσικά δεν το είδαμε. Ισως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις το δούμε. Πάντως ο Αγοραστός είπε κάτι ακόμη…πιο ελπιδοφόρο: «Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει κάνει συσκέψεις στη Δυτική Μακεδονία, στην Ηπειρο και στην Πελοπόννησο με τους Δημάρχους για αυτό το ζήτημα. Στην Θεσσαλία δεν έχει γίνει καμιά σύσκεψη. Εκτός κι αν μίλησε ιδιαίτερα με Δημάρχους ή βουλευτές κάτι που δεν μπορώ να ξέρω.» Το ότι δεν τον "ενόχλησε" κανένας μάλλον είναι θετικό...

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->