KATSIKIS OE Karta    synetairistiki baner2

 Katsikis Giorgos KARTA  pilatos orizontia .png

 lux1  ix6

 synetairistiki baner1

 

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Σε πλήρη συνεννόηση με το Δήμαρχο Καρδίτσας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κατέθεσε «εναλλακτική πρόταση» για τη μείωση των Δημοτικών Τελών, η οποία είχε δοθεί στην δημοσιότητα λίγες ώρες νωρίτερα από τον κ.Τσιάκο

«Θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο ότι ο Δήμος δεν είναι ο φοροεισπράκτορας, δεν είναι τιμωρός», τόνισε ο Δήμαρχος


Εγκρίθηκε όπως αναμένονταν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας η μείωση των Δημοτικών Τελών για επαγγελματίες και ευπαθείς ομάδες.
Αναλυτικά τις μειώσεις και ποιους αφορούν, τα ανακοίνωσε άλλωστε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε συνέντευξη τύπου και μπορείτε να τα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

dimotiko s 6
Το κυρίως πακέτο πάντως των μειώσεων δεν ήταν στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής αλλά στην εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στο Συμβούλιο ο κ. Κώστας Παπαλός. Όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος αυτό έγινε σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή. Προφανώς και ήταν σε συνεννόηση μιας και λίγες ώρες νωρίτερα τα είχε ανακοινώσει όπως προαναφέραμε ο Δήμαρχος. Το γιατί επιλέχθηκε αυτή η «διαδικασία» είναι ένα καλό ερώτημα και θα απασχολήσει τις παραπολιτικές μας στήλες. Τελικά, η εναλλακτική πρόταση Παπαλού, ενσωμάτωσε και την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και ψηφίστηκε από το σύνολο των Συμβούλων πλην αυτών της Λαϊκής Συσπείρωσης (ψήφισαν λευκό).

dimotiko s 2
Μετά την παρουσίαση της «εναλλακτικής πρότασης» από τον κ. Παπαλό, που διανεμήθηκε εκείνη την στιγμή στο Δημ. Συμβούλιο, το λόγο πήρε η κ. Σωτ. Μπακαλάκου σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να ακολουθηθεί καλύτερη διαδικασία και όχι να ενημερωθούν διά του τύπου.
Πρότεινε μάλιστα η οριζόντια μείωση στα τραπεζοκαθίσματα να είναι 10 ευρώ και όχι 5 που αναφέρονταν στην πρόταση.
Την διαδικασία σχολίασε και ο κ. Βασίλης Κρανιάς σημειώνοντας σκωπτικά ότι τις αλλαγές πρότεινε η «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» και όχι ο Δήμαρχος.
Ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος κ. Ματζιάρας πρότεινε να επωφεληθούν της μείωσης και όσοι υιοθετούν ζώα.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης μίλησε για «διαρκή διαδικασία» σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο Αλέξακος αύξησε 1,5 εκατ. τα Δημοτικά Τέλη με κριτήριο τους διπλανούς νομούς και ενημερώνοντας το Συμβούλιο μια μέρα πριν.
Ο κ. Κώστας Ζυγογιάννης αναφέρθηκε στις δυσκολίες των επαγγελματιών ζητώντας από το Σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση.
Ο κ. Έκτορας Γάζος σημείωσε ότι οι μεγάλες αυξήσεις Αλεξάκου ουσιαστικά παραμένουν δηλώνοντας χαρακτηριστικά «τους πετάτε το τυράκι στη φάκα». Όπως είπε η Λαική Συσπείρωση διαφωνεί συνολικά μιλώντας ουσιαστικά για καταργήσεις Δημοτικών Τελών σε πολλές κατηγορίες.

dimotiko s 1

 

Ο κ. Τσιάκος
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε:

Θα πρέπει να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο. Άλλο πράγμα είναι η πρόσθεση και άλλο η αφαίρεση. Να συγκρίνουμε όμοια πράγματα και όχι ανόμοια. Δεν μπορεί να συγκριθεί η αύξηση των τελών κατά 300% με την μείωση των τελών κατά 50%. Σήμερα μιλάμε για μια κοινωνική πολιτική του Δήμου. Η νέα Δημοτική Αρχή κάνει πράξη όσα είπε προεκλογικά. Θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο ότι ο Δήμος δεν είναι ο φοροεισπράκτορας, δεν είναι τιμωρός. Η πρότασή μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Σε μια δύσκολη εποχή, ο Δήμος θα πρέπει να βρει τρόπο και να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες. Οι μεγάλες αυξήσεις της προηγούμενης Δημ. Αρχής φεύγουν. Είναι δε οξύμωρο αυτοί που αύξησαν, να πλειοδοτούν στις μειώσεις. Να ξέρουν ότι το τραγικό απ’ το γελοίο δεν απέχει πολύ. Αφού υποστήριζαν ότι είχαν μεγάλα πλεονάσματα, ας έκαναν και τις μειώσεις. Δεν το κάνατε γι αυτό δεν δικαιούστε να χύνεται κροκοδείλια δάκρυα.
Από την πρώτη στιγμή μέλημά μας είναι η στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Δεν κοιτάξαμε τον άνθρωπο και τον επιχειρηματία ως αριθμό αλλά ως μονάδα ανάπτυξης.
Δεν μένω στους τύπους από ποιον κατατέθηκε. Σε αυτή την προσπάθεια μας ενώνουν πολλά. Ισως είναι και μια ευκαιρία να αποδείξουμε στους δημότες ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.

dimotiko s 2

dimotiko s 2

dimotiko s 2

dimotiko s 2dimotiko s 2

e-max.it: your social media marketing partner

synetairistiki baner1

ix7

mbgif2

 

  

synetairistiki baner3

 emvolio 1

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->