night monimo  vasilakos xristougenna

eve foreas1

 

  

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς για τους μαθητές του Ν. Καρδίτσας -και όχι μόνο- χτύπησε σήμερα, ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ιδιαίτερη μέρα, κυρίως για τα «πρωτάκια» που συνοδευόμενα από τους γονείς τους αντιμετώπιζαν με …περιέργεια το νέο τους περιβάλλον, ενώ με ενθουσιασμό, πολλά χαμόγελα και παιδικές φωνές πλημμύρισαν οι αυλές των σχολείων.

Ο επίσημος Αγιασμός για την Α/θμια εκπαίδευση τελέστηκε στο 2ο Δημ. Σχολείο Καρδίτσας από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριφερσάλων κκ Τιμόθεο, παρουσία του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ Γιώργου Κωτσού, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος της Διευθύντριας του σχολείου κας. Αριστέας Παπαδημητρίου, της απερχόμενης Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης κας Έφης Μητσιάδη και της αναπληρώτριάς της κας Ευαγγελίας Χατζηδημητρίου από τη θέση, πλέον, της Διευθύντριας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Γιώργος Αμβροσίου. Επίσης, στην τελετή παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ. Ουρανία Σούφλα και κ.κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, Σωτήρης Αντωνίου, Ηλίας Σχορετσανίτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Καρανάσιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, δάσκαλοι και γονείς.

Στην ομιλία του, ο κ. Κωτσός, μετά τις ευχές για καλή χρονιά τόνισε πως κάθε ξεκίνημα είναι ευκαιρία για δημιουργία νέων στόχων και ονείρων:

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος, τόνισε πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεργαστούν με όλους τους εκπαιδευτικούς της Καρδίτσας προκειμένου να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά-μαθητές, ενώ εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών:

Εκεί ήταν και η Τροχαία Καρδίτσας που όπως κάθε χρόνο διένειμε έντυπο πληροφοριακό υλικό για την οδική ασφάλεια.

Στην ομιλία της, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και τους φορείς για τις έγκαιρες παρεμβάσεις προκειμένου το σχολείο -που είναι από τα πιο παλαιά της πόλης μας, να είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ στη συνέχεια, δόθηκαν δώρα στους μαθητές της 1ης τάξης, ως καλωσόρισμα.

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

DSC 0050

Η συνέχεια δόθηκε στο 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας όπου τελέστηκε ο επίσημος Αγιασμός της Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Εκεί, ο Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος χαρακτήρισε πρωταγωνιστές και επίσημους τις μαθήτριες και τους μαθητές, όχι μόνο της σημερινής ημέρας αλλά και της ζωής. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Βουλευτή κ. Κωτσού που απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στο βήμα για ευχές στάθηκαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Αναστασία Τσιούντου, ο Διευθυντής της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ κα. Μαρία Τσιουρή-Καραμπινά και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Γιώργος Καραγιάννης.

DSC 0124

Παράλληλα, το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, Σωτήρης Αντωνίου, Ηλίας Σχορετσανίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λία Ρογκανάκη, Νίκος Καραγιάννης, Κωστής Νούσιος, Γιάννης Γεννάδιος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Σωτηρία Μπακαλάκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Καρανάσιος και οι καθηγητές.

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0124

DSC 0088

DSC 0088

Χαιρετισμός του Γιώργου Αμβροσίου

*Προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στον επίσημο αγιασμό.*

  Σήμερα, είναι ημέρα γιορτής για όλους μας, μιας και αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά!

Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο. Αρχικά, θέλω εκ μέρους το γονέων, να καλωσορίσω στο σχολείο μας τα παιδιά της πρώτης δημοτικού και να καλέσω τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων να τα καλοδεχθούν, να τα προσέχουν και να τα βλέπουν σαν μικρά τους αδελφάκια.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι το σχολείο είναι έτοιμο να δεχθεί τους μαθητές και να ξεκινήσουν ακόμη και από την πρώτη μέρα τα μαθήματα.

Η προηγούμενη εμπειρία μας ως γονείς, είναι ότι το σχολείο μας είναι άρτια οργανωμένο, έχει καλή διοίκηση, άξιους και κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και όλα αυτά είναι προς όφελος των παιδιών μας.

Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ήμασταν και θα είμαστε πάντα κοντά στους εκπαιδευτικούς και πάντα πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τυχών προβλήματα που προκύπτουν στο σχολείο μας.

Θα είμαστε και φέτος δραστήριοι, με εκδηλώσεις, εκδρομές και άλλες δράσεις. Από τα λιγοστά μας έσοδα, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το σχολείο των παιδιών μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε όμως και την συμπαράσταση του δήμου. Με παράπονο θα σας πω ότι εδώ και τρία χρόνια ως σύλλογος έχουμε εξασφαλίσει με δωρεά, ειδικό χρώμα διαγράμμισης για να γίνει η διαγράμμιση των γηπέδων.

Απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και τον ίδιο των πρώην δήμαρχο, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να στείλουν έναν εργάτη να τραβήξει δέκα γραμμές για να μπορούν να παιδιά μας να παίζουν σε κανονικά γήπεδα.

Ελπίζω ότι ο νέος δήμαρχος θα ανταποκριθεί στο αίτημά μας. Ένα μεγάλο πρόβλημα του σχολείου μας, είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών. Πέρυσι παραλίγο να έχουμε σοβαρό ατύχημα όταν ένα όχημα παρέσυρε ευτυχώς μόνο την τσάντα και όχι και το ίδιο το παιδί.

Μετά το συμβάν, ήρθε η τροχαία, ενημερώθηκε ο δήμος, μας είπαν ότι η λύση είναι να κλείνει το πρωί και το μεσημέρι η μικρή παράπλευρη οδός Σπετσών.
Μας είπαν ακόμη ότι η οδός Σπετσών είναι χαρακτηρισμένη ως πεζόδρομος και πρέπει να γίνει η σχετική διαμόρφωση.

Ο καιρός πέρασε και το πρόβλημα ξεχάστηκε. Θα περιμένουμε το επόμενο ατύχημα για να πάρουμε δραστικά μέτρα; Σίγουρα όχι. Κύριε Δήμαρχε, η λύση εδώ πρέπει να είναι άμεση.

Επίσης, το σχολείο μας είναι από τα παλαιότερα της πόλης και έχει ανάγκη ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Εδώ και χρόνια ζητάμε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατόν.

Ακόμη, το σχολείο μας φιλοξενεί πλέον πάρα πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης να κάνουν μάθημα σε αίθουσες που είναι χωρισμένες στη μέση με γυψοσανίδες.

Εδώ πρέπει να βρεθεί μια λύση μιας και δεν ταιριάζει στα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε αίθουσες – κλουβιά.

Ζητάμε από την δημοτική αρχή, να γίνει άμεσα μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να τεθούν όλα τα ζητήματα και να δρομολογηθούν λύσεις.

Σταματώ εδώ την αναφορά μου στα προβλήματα και κλείνοντας, εύχομαι στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και «Καλή σχολική χρονιά σε όλους».

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

giovani teliki

 

 kafes2

 night monimo