ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στην Αττάλεια, στα παράλια της γειτονικής χώρας, πραγματοποιήθηκε η τελευταία διακρατική συνάντηση TM2 των πέντε χωρών - εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA219 “Analysing moral values in films and acting out» που υλοποιεί το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στη συνάντηση αυτή που διήρκησε από τις 20 έως τις 24 Μαΐου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Ελευθερία Παππά και κ. Μαρία Σπαή μαζί με τους εκπροσώπους των σχολείων της Ιταλίας, Τουρκίας, Ρουμανίας και Λετονίας με στόχο την ανασκόπηση των όσων επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της διετούς συνεργασίας και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και των δράσεων που θα ακολουθήσουν ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος. Σημαντική στιγμή του προγράμματος ήταν η προβολή της ταινίας που δημιούργησαν οι μαθητές των 5 σχολείων κατά τη διάρκεια των διακρατικών συναντήσεων με την υποστήριξη του ειδικού συνεργάτη του προγράμματος κ. Άρη Κοτρώνη Βέττα. Η ταινία αποτελεί “συμπαραγωγή” των πέντε χωρών και έχει ως θέμα της την προβολή των βασικών ανθρωπιστικών αξιών, σε μια εποχή που περισσότερο ίσως από κάθε φορά έχει ανάγκη από τον επαναπροσδιορισμό τους στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που βιώνει έντονη προβλήματα και έχει ανάγκη “ο άνθρωπος να γίνει περισσότερο άνθρωπος”...
Η παραμονή στην Αττάλεια συνοδεύτηκε από ξεναγήσεις στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής, όπως το μοναδικά διατηρημένο αρχαίο θέατρο της Ασπένδου, ο ναός του Απόλλωνα που υψώνεται επιβλητικός στα παράλια της αρχαίας Σίδης, η γειτονιά της Παλιάς Πόλης με την Πύλη του Αδριανού ως κύρια είσοδό της και το παλιό Λυκιανό λιμάνι του Φασέλη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή ότι η υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε μοναδική εμπειρία τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές των χωρών που συμμετείχαν.

atalia2

e-max.it: your social media marketing partner

  vasilakos summer2019

 

 

 giovannis final orizontio 1

  

  karla teliko

giovani teliki

kafes2