ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στο πλαίσιο του project erasmus+ KA219 “Analysing moral values in films and acting out” το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας βρέθηκε και πάλι στην Ιταλία με διαφορετική ομάδα συμμετεχόντων και στην πόλη Chieti αυτή τη φορά, όπου και πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος.

Είχαν προηγηθεί οι κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών στην Ελλάδα, την Ρουμανία και την Λετονία. Σε αυτήν την κινητικότητα οι ομάδες των χωρών φιλοξενήθηκαν από το Istituto Comprensivo 1 Chieti και ολοκλήρωσαν τις δράσεις τους με την πραγματοποίηση εργαστηρίων σχετικών με τα τελευταία στάδια της παραγωγής μιας ταινίας. Για άλλη μια φορά βασικός συντονιστής και διοργανωτής ήταν ο παραγωγός – σκηνοθέτης κ. Άρης Κοτρώνης Βέττας με τον οποίο υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

italia deyteri 2
Η παραμονή στο Chieti ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γεμάτη κινηματογραφικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές εμπειρίες με φίλους - μαθητές από τη Λετονία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία. Επίσκεψη στα θερμά Ρωμαϊκά Λουτρά της πόλης, στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο La Civitella Museum καθώς και εκδρομές σε αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα στο Αββαείο του S.Vito, στην όμορφη παραλιακή πόλη Pescara, και στα καταπληκτικά trabocco στην Fossacesia.
Μοναδική εμπειρία την τελευταία μέρα η ξενάγηση στα STUDIO της CINECITTA εκεί όπου σπουδαίοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί γύρισαν μερικές από τις ωραιότερες ιταλικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, και τέλος το όμορφο ταξίδι στην Ιταλία ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στη Ρώμη και σε αξιοθέατα όπως το Πάνθεον (Pantheon), η Ρωμαϊκή Αγορά (Foro Romano) και ο Παλατίνος Λόφος (Palatino), η Πλατεία Ναβόνα (Piazza Navona), η πλατεία Δημοκρατίας (Piazza della Republica), ο Μεγάλος Ιππόδρομος (Circo Maximus) αλλά και στην κεντρική Via del Corso με τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.
Ένας ωραίος κύκλος δράσεων έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφήνοντας σε όλους μια αξέχαστη εμπειρία ζωής και φυσικά τις ταινίες που δημιούργησαν οι μαθητές έτοιμες να προβληθούν!

e-max.it: your social media marketing partner

  vasilakos summer2019

 

 

 giovannis final orizontio 1

  

  karla teliko

giovani teliki

kafes2