frox kostopoulou

papoulias pasxa pano zygogiannis pano min

karagiannis pano min spanias pano min

 

 

 

Image Not Found

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Τα όσα γράφαμε στο karditsapress σχετικά με τη σύνθεση της συνάντησης των φορέων του νομού με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Ο υπουργός επιλέγοντας τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Καρδίτσας ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, αποφεύγοντας να συζητήσει με το σύνολο των φορέων του τόπου (διαβάστε εδώ).
Το γεγονός καταγγέλθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, όπου παραβρέθηκαν άπαντες πλην Αλεξάκου, ενώ οι επόμενες κινήσεις θα καθοριστούν από τα «νέα» που θα προκύψουν από τις συναντήσεις Γαβρόγλου με το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη.

syskepsi tei3
Στην σύσκεψη το λόγο πήρε πρώτος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης π. Αμφιλόχιος. Χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «οδυνηρό», κάνοντας παράλληλο λόγο για απαξίωση της τοπικής κοινωνίας. Ζήτησε ενότητα μεταξύ των φορέων υπογραμμίζοντας ότι η εκκλησία παραμένει δίπλα στους φορείς που αγωνίζονται.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος μίλησε για επιλογές από πλευράς Υπουργείου που απαξιώνει τους φορείς και επιβεβαιώνουν τον «προσχηματικό διάλογο». Χαρακτήρισε ως «πολιτικό τρικ» τις ξεχωριστές συναντήσεις του Υπουργού και τον αποκλεισμό των φορέων του νομού, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις για την κοινωνική και ακαδημαική υποβάθμιση της Καρδίτσας. Εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές για την στάση των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών σημειώνοντας πως «όλοι λένε ότι χάνουν, ακόμη και σε γειτονικούς νομούς, εκτός κάποιων στην Καρδίτσα που μιλούν για κέρδος».

syskepsi tei5
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός έκανε λόγο για «πρωτόγνωρα ήθη» από πλευράς Υπουργείου που με την «σαλαμοποίηση» επιχειρεί την διάσπαση των φορέων καθώς και περάσει ανώδυνα τις αποφάσεις του. Πρόσθεσε πως ακόμη και σε καιρούς που ο ν. Καρδίτσας διέθετε τεράστια πολιτική ισχύ με τους κκ Σιούφα, Αναγνωστόπουλο και Ταλιαδούρο, οι τότε βουλευτές φρόντιζαν να έχουν στο πλευρό τους όλους τους φορείς.
Ο κ. Κωτσός επισήμανε ότι «δεν πρέπει να πέσουμε στη παγίδα της διάσπασης» υπενθυμίζοντας ότι υπήρχε κοινό ψήφισμα στο οποίο συμφωνούσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν υποχωρούν από αυτό οι βουλευτές και ο Αλεξάκος.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αφού υποστήριξε αρχικά ότι «κάποιοι φαίνεται πως άλλαξαν στάση από τα όσα ομόφωνα αποφασίσαμε» τόνισε η λογική του «διαίρει και βασίλευε» που ορισμένοι την επιδιώκουν δεν έφερε ποτέ αποτελέσματα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι Σχολές δεν είναι στην Καρδίτσα αλλά στο Νομό Καρδίτσας και δεν μπορεί να αποκλείονται φορείς. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι θα παραμείνει σταθερός στις διεκδικήσεις «είτε με αυτή, είτε με άλλη κυβέρνηση».
Η π. βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα τόνισε ότι οι επιλογές του Υπουργού φανερώνουν τον εμμονικό και ιδεοληπτικό του χαρακτήρα, που ευτελίζουν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Καπράνας ανέλυσε τα δεδομένα τονίζοντας πως το Εργατικό Κέντρο παρεμβαίνει σε όλα τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα του νομού, προσθέτοντας ότι είναι υπέρ της συλλογικής δράσης.

syskepsi tei6
Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου πρότεινε την λήψη δραστικών μέτρων εκτιμώντας ότι «υπάρχουν προφανώς ειλημμένες αποφάσεις».
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η τοποθέτηση του προέδρου του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γιώργου Ντενίση που ζήτησε να «δούμε τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα», σχολιάζοντας ταυτόχρονα πως αποτελεί λυπηρό γεγονός η απαξίωση των τοπικών φορέων.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σωτ. Κουλοκτσής αφού χαρακτήρισε προσχηματικό το διάλογο του Υπουργείου σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα θα καταγραφούν στην ιστορία και στη μνήμη των πολιτών και θα υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες»
Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Σπάνιας αλλά και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου τάχθηκαν υπέρ του κοινού μαχητικού αγώνα.
Ο τέως Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός στην τοποθέτησή του υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες κινήσεις από πλευράς φορέων. «Δεν κάναμε κινήσεις», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «αν έχουμε δυσμενή αποτελέσματα θα πρέπει να εξηγήσουμε περισσότερα πράγματα στον κόσμο». Όπως τόνισε, όφειλαν οι φορείς να κάνουν σημαία τη σύνδεση των Σχολών με την παραγωγική διαδικασία, να την αποδείξουν με επιστημονικό τρόπο αλλά και να ενεργοποιήσουν τους φοιτητές .
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λάμπρος Τσιούκης τόνισε ότι με κάθε τρόπο οφείλουμε να αποτραπεί η υποβάθμιση ενώ ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ψαχούλας έκανε λόγο για «πολιτική χροιά» στο όλο θέμα και για «κατρακύλα χωρίς τέλος» προσθέτοντας πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθησυχαστικοί και τα αποτελέσματα τραγικά».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Βάιος Κουτής μίλησε για «κακόγουστη επανάληψη του ίδιου έργου» υπενθυμίζοντας την μεταφορά της Σχολής Νηπιαγωγών κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και για τις άλλες Σχολές.

syskepsi tei1
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου κ. Σωτήρης Καραστεργίου (ο παλιότερος καθηγητής στα ΤΕΙ της Καρδίτσας) ο οποίος έθεσε το ζήτημα της συγχώνευσης του ΣΤΕΞ με τη Δασοπονία. Όπως είπε το Τμήμα Ξύλου και Επίπλου συνεδρίασε στις 5 Ιουλίου και αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί την σύμπραξη με την Δασοπονία που ουσιαστικά είναι άλλη επιστήμη. Όπως είπε η απόφαση της σύμπραξης δεν έχει καμιά ακαδημαϊκότητα και καμιά προοπτική.
Μάλιστα το συγκεκριμένο αίτημα όπως είπε και ο κ. Τσιάκος θα προστεθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο φυσικά παραμένουν η μη μεταφορά της Διατροφής και Διαιτολογίας αλλά και η δημιουργία έδρας στην Καρδίτσα. Ολοι συμφώνησαν ότι στην επόμενη συνάντηση πρέπει να βρίσκονται και οι βουλευτές και να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών που θα ακολουθήσουν.

e-max.it: your social media marketing partner

anagnostopoylos triada karagianni triada karagiannis triada min

282 1282 2282 3 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 vasilakos pasxa megali

  

 vasilakos ekloges

gaitanidis karta3

 papadakos petros mesa

ekizoglou mesa

bakalakou mesa min

  nousios mesa

 goulopoulos mesa

  karla teliko

froxilias katheto

siokas mesa

giovani teliki

kafes2