ΑΡΘΡΑ
Typography

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου άνοιξε νέα σελίδα για την χώρα.

Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να κινητοποιηθούν νέες επενδύσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την οριστική έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την οικονομική κρίση.  Και τούτο γιατί η Ν.Δ. έχει καταρτίσει σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη που θα δημιουργήσει πολλές και αξιοπρεπείς δουλειές. Δυστυχώς η απέλθουσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να υλοποιήσει μια αναπτυξιακή πορεία. Και τούτο γιατί δεν προώθησε διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, δεν μπόρεσε να προσελκύσει επενδύσεις κυρίως λόγω της υψηλής φορολόγησης που επέβαλε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να εμφανίσει ότι δήθεν επιτυγχάνεις πλεονάσματα. Έτσι, ουσιαστικά υπονόμευσε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, κληροδοτούνται στην νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. σκληρά μέτωπα και πολλές «νάρκες».

   Συνεπώς, σήμερα, με τη νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. απαιτείται αλλαγή κατεύθυνσης. Απαιτείται η εφαρμογή ενός νέου σχεδίου που θα ενισχύσει την προσφορά στην οικονομία με την τόνωση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας καθώς και την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της.

   Θεωρώ ότι βασικές προτεραιότητες του νέου σχεδίου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης πρέπει να είναι:

   Πρώτον: Η μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

   Δεύτερον: Η ενίσχυση του οικονομικού κλάδου με τη μεγαλύτερη μεσοσταθμικά μείωση του ΕΝΦΙΑ, την αναστολή του Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες. Δυστυχώς, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις χώρες που επιβάλλουν τους υψηλότερους φόρους κατοχής ακινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ελάχιστες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπερφορολογούν ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία και την εργασία. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ατ τελευταία χρόνια εκτοξεύθηκαν οι αποποιήσεις ακινήτων, μειώθηκαν οι γονικές παροχές και οι δωρεές εν ζωή και συρρικνώθηκε δραματικά ο κατασκευαστικός κλάδος.

   Τρίτον: Το άμεσο ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών επενδύσεων όπως είναι το Ελληνικό, η υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

   Τέταρτον: Η βελτίωση της ποιότητας και της αποδοτικότητας της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας γνώσεις, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

   Πέμπτον: Η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, με ένα κράτος που θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργώντας δομές στήριξης περιορίζοντας την γραφειοκρατία και εποπτεύοντας την αγορά με ισχυρούς και αποτελεσματικούς θεσμούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

   Έκτον: Η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους πολίτες με την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και την υλοποίηση προγραμμάτων απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

   Η κατάρτιση και η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, ώστε  να εισαχθεί ένα νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής φιλικό προς το επιχειρηματικό περιβάλλον, μπορεί να απελευθερώσει την οικονομία από την στασιμότητα και να πείσει τις αγορές να επενδύσουν στην χώρα.

   Μόνο έτσι μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργηθούν πολλές και αξιοπρεπείς δουλειές, ώστε να υπάρξει ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική   συνοχή.

   Θεωρώ ότι η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. και νέος Πρωθυπουργός  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τους στόχους αυτούς θα τους πετύχουν. Και τούτο γιατί ο βασικός στόχος της νέας Κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης της Ελλάδας. 

e-max.it: your social media marketing partner

  

 

 

 giovannis final orizontio 1