ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ο Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., θα βρεθεί στο πλευρό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά την επιστροφή του τελευταίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Νασιάκος, με καταγωγή από τη Ραχούλα Καρδίτσας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νασιάκος θα είναι άτυπος σύμβουλος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Νασιάκος θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. Επί των ημερών του, εξαρθρώθηκαν η «17 Νοέμβρη» αλλά και ο «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας». Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι θα έχει τον ρόλο του άτυπου συμβούλου του κ. Χρυσοχοΐδη, τότε ο κ. Νασιάκος θα συνεργαστεί ξανά και με τον Λευτέρη Οικονόμου. Ο νέος υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. επί της αρχηγίας του κ. Νασιάκου.

Λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα, το 2004, η θητεία του κ. Νασιάκου είχε ξεπεράσει το όριο των τριών ετών και πρόκειται για τον μακροβιότερο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε μείνει στη θέση αυτή από τις 3 Αυγούστου 2001 έως τις 5 Οκτωβρίου 2004.

Ποιος είναι ο Φώτης Νασιάκος

Στρατηγός εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα, ο κ. Νασιάκος γεννήθηκε το 1952 στη Ραχούλα Καρδίτσας το 1952 και κατετάγη στην τότε Χωροφυλακή το 1970, σύμφωνα με τη wikipedia.

Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Αξιωματικών Χωροφυλακής το 1976. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής της Σχολής Ξένων Γλωσσών της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό και έλαβε μέρος σε πολλές διεθνείς συναντήσεις, για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος ενώ εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε διάφορες ομάδες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπηρέτησε κυρίως σε μάχιμες υπηρεσίες του Σώματος.

Στους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξιάρχου (1996 - 2000) διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Το 2000 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και υπηρέτησε διαδοχικά ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας και Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις 3 Αυγούστου του 2001 τοποθετήθηκε, ύστερα από απόφαση του ΚΥ.ΣΕ.Α., Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και προήχθη στον βαθμό του Αντιστράτηγου, ως τις 5 Οκτωβρίου του 2004.

e-max.it: your social media marketing partner

  

 

 

 giovannis final orizontio 1