ΕΘΝΙΚΕΣ EΚΛΟΓΕΣ
Typography

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλία Αντωνίου

Ο Αθλητισμός είναι ένας τομέας της πολιτικής ζωής που πολλές φορές προσεγγίζεται μέσω των «επιτυχιών», των σκορ και των ρεκόρ χάνοντας την ουσία και την ομορφιά που προσφέρει. Ιδιαίτερα στις μικρές επαρχιακές πόλεις που οι νέοι/ες δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά πολιτιστικά γεγονότα ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική και γεμάτη θετικές εμπειρίες ενασχόληση. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό απαιτούνται υποδομές, οργάνωση και κίνητρα.
Ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού είναι κυρίως η δημιουργία υποδομών και η βελτίωση των συνθηκών ημερήσιας άθλησης για όλους/ες και όχι μόνο για την κορυφή της αθλητικής πυραμίδας.
Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει ένα σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε στα δύσκολα χρόνια του 3ου μνημονίου και για την περιοχή μας αφορά:
• Την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας,
• Την κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου του Δήμου Καρδίτσας,
• Την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων,
• Την Βελτίωση του Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Παλαμά
• Την χρηματοδότηση τεσσάρων μελετών για αθλητικά έργα του Δήμου Παλαμά.
• Την χρηματοδότηση δήμων για τη δημιουργία χώρων άθλησης και περιπάτου για όλους/ες καθώς και αναβάθμιση τν υφιστάμενων παιδικών χαρών.
• Την θεσμοθέτηση - δημιουργία στην περιοχή μας μια από τις τρεις «Σχολές Προπονητών Βόλεϊ» που λειτουργούν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός όμως από την κεντρική πολιτική ο χώρος του αθλητισμού στηρίζεται και στην συμβολή ανθρώπων και εθελοντών που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά είτε μέσω του σωματειακού αθλητισμού είτε μέσω του μαζικού αθλητισμού και στον τομέα αυτό η Καρδίτσα ευτυχώς έχει να επιδείξει σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Μέρος αυτής της; Εθελοντικής προσφοράς αποτέλεσα και αποτελώ αρκετά χρόνια τώρα προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στον σωματειακό αθλητισμό της πόλης και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του βόλεϊ ως σημαντικού μέρους των σπορ και της ενασχόλησης της νεολαίας της περιοχής μας.
Στην νέα τετραετία που ανοίγεται μπροστά μας τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εγώ προσωπικά θα συμβάλουμε με περισσότερες δυνάμεις και πόρους στην περεταίρω ολοκλήρωση των αθλητικών υποδομών, στην εξυγίανση του χώρου του επαγγελματικού αθλητισμού και στην ανάδειξη του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού και του μαζικού αθλητισμού για όλους/ες. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις αθλητικές υποδομές των ΑμεΑ και των πληθυσμιακών ομάδων που για μια σειρά από λόγους δεν έχουν την επιθυμητή πρόσβαση.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->