night monimo  vasilakos xristougenna

 

 

  

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

makrinikasΣε δυο μήνες συμπληρώνονται επτά χρόνια , από την ταπεινωτική εκείνη μέρα στο Καστελόριζο, που ένας φοβισμένος και ανίκανος πρωθυπουργός ανακοίνωνε την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.
Με την ενέργεια του αυτή , η ελληνική οικονομία μπήκε σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της Ιστορίας της.
Ο τότε πρωθυπουργός είχε στην διάθεσή του , ένα ολόκληρο εξάμηνο απο την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία - με το κάλπικο σύνθημα ¨ λεφτά υπάρχουν ¨ - να αποτιμήσει την δραματική κατάσταση της χώρας και να πείσει το πολιτικό σύστημα για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μία υπερκομματική ηγεσία που θα αντιμετώπιζε έγκαιρα την αποφυγή μιας νέας εθνική τραγωδίας, με την συναίνεση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Δεν το έκανε. Πώς μπορούσε άλλωστε, όταν είχε κερδίσει τις εκλογές με το ψεύτικο και παραπλανητικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»;
Πολλοί τότε συμπατριώτες μου , θεώρησαν ότι, αφού το δικό μας πολιτικό σύστημα δεν μπορεί, ίσως είναι η μεγάλη ευκαιρία να μπορέσουν κάποιοι άλλοι...
Πόσο αφελείς ήταν !
Μια προσεκτική ματιά στο παρελθόν θα έδειχνε ότι, ποτέ μα ποτέ, οι ξένοι δεν μας βοήθησαν, αν δεν είχαν εξασφαλίσει πρώτα, τα δικά τους συμφέροντα και ταυτόχρονα, τη δική μας συνεργασία.
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία , η μόνη ίσως, καθαρή εικόνα προστασίας της ελληνικής οικονομίας ήταν η περίοδος του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου του 1898, όταν είχε τεθεί μείζον εθνικό ζήτημα με τις αποζημιώσεις που έπρεπε να καταβληθούν στην Τουρκία. Αλλά τότε υπήρχαν πολιτικοί ... που μας έβγαλαν απο εκείνο , το «Μνημόνιο»...
Εδώ σήμερα έχουμε να κάνουμε με κάτι πρωτόγνωρο!
Είμαστε η μόνη χώρα που δεν βγήκε από το πρόγραμμα βοήθειας και η μοναδική που δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, ακόμα και τώρα.
Δεν θέλουμε, δεν συναινούμε, δεν συνεργαζόμαστε, δεν βοηθάμε!
Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει , τι ακριβώς θέλει...
Στις 26 Ιανουαρίου στο Eurogroup οι δανειστές , έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση ένα το τελεσίγραφο .
▶️ ή νομοθετείς μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου για το 2019 και το 2020...
▶️ ή οδηγείται τη χώρα σε εκλογές...
▶️ ή στέλνεται την οικονομία ... στα «βράχια».
Και όχι μόνο αυτά. Ελλείψει εθνικών πρωτοβουλιών , οι δανειστές ζητάνε απο την κυβέρνηση , μια σειρά από άλλα μέτρα που φανερώνουν την πλήρη υποταγή στις προτάσεις των .
Έχω την αίσθηση ότι το προεκλογικό κλίμα του 2017 στην Ευρώπη, καταδικάζει τελεσίδικα την έκβαση του ελληνικού ζητήματος.
Και πιο πολύ από όλους, οι Γερμανοί είναι αυτοί που βρίσκονται ενώπιον των μεγάλων αποφάσεων. Για φανταστείτε τον Σόιμπλε να προτείνει στην Bundestag, νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα! Ποιος βουλευτής του Γερμανικού κοινοβουλίου θα το ψηφίσει, εν όψει εκλογών, όταν γνωρίζει εκ των προτέρων την οργή των γερμανών συνταξιούχων;
Εκτός αυτού, η ελληνική κρίση προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ να βλάψει την ΕΕ και το ευρώ. Αρκεί να τραβήξει την μπρίζα του ΔΝΤ και να εγκλωβίσει τους Ευρωπαίους σε ευθύνες που ακόμα δεν μπορούν να αναλάβουν.
Στις 6 Φεβρουαρίου, θα ξέρουμε αν το ΔΝΤ θα συνεχίσει στο πρόγραμμα ή όχι.
Από κει και πέρα, ο κ. Τσίπρας έχει το πολύ, δύο εβδομάδες να επιλέξει τον τρόπο που θα αποχωρήσει από την εξουσία.
☑️ Είτε με εκλογές ως τον Μάρτιο
☑️ είτε με «ελικόπτερο» κάποια μέρα του ερχόμενου καλοκαιριού…
Δύσκολα, θα βρεθεί άλλη λύση, ειδικά αν το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών, ανησυχήσει τους δανειστές.
Όλοι, μέσα και έξω, βλέπουν το κακό να βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει προηγούμενο που να σώθηκε οικονομία, στην οποία το τεράστιο κράτος απορροφούσε την αφαίμαξη του παραγωγικού πλούτου. Κάποια στιγμή, οι δυνατότητες της μεσαίας τάξης εξαλείφονται από την φορολόγηση και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην στάση των πληρωμών.
Αυτή τη φορά ο χρόνος τελείωσε. Δεν θα κλείσουμε έβδομο έτος αλληλοεμπαιγμού.
Αν συνεχίσουν το «πλιάτσικο», χωρίς πολιτικό ειρμό και κοινωνική επίγνωση των αδυναμιών μας , το τέλος θα είναι μοιραίο.
Σε λίγες εβδομάδες, θα ξέρουμε την απόφαση.
Αυτή τη φορά πρέπει, όντως, να ανησυχούμε πολύ…

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

giovani teliki

 

 kafes2

 night monimo