lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Αναμφίβολα η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη στην Καρδίτσα, πέραν του « δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ», είχε και προεκλογικό άρωμα. «Μουσαφίρης» ήταν άλλωστε για δυο μέρες στο ν. Καρδίτσας δεν μπορούσε να έρθει με …άδεια χέρια.


Βέβαια έμεινε εν πολλοίς στο να βλέπει «θετικά» τα προτεινόμενα έργα, χωρίς να προχωρά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Υπουργός θα πει κάποιος ότι είναι, την κυβερνητική βούληση εκφράζει. Σωστό κι αυτό. Αλλά ο θυμόσοφος λαός λέει ότι «το τάμα δεν χαλάει σπίτι». Και ο Τσίπρας το 2015 έταξε οτιδήποτε ήθελε να ακούσει ο Ελληνας ψηφοφόρος (σκίσιμο μνημονίου, κατώτατος μισθός, αφορολόγητο όριο κλπ). Και που δεν έγινε απολύτως τίποτα «δεν τρέχει μια». Κέρδισε και τις επόμενες εκλογές, έχοντας μάλιστα ενδιάμεσα «βαφτίσει» ΝΑΙ το ΌΧΙ του κόσμου στο δημοψήφισμα.
Για τον Ε-65 δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο. Τον είχε προλάβει από τον Απρίλιο του 2016 ο ΓΓ Υποδομών κ. Δέδες. Τότε στα Τρίκαλα, ανακοίνωσε τον χρόνο παράδοσης του κεντρικού τμήματος. Μάρτιο του 2017 είχε πει ο Δέδες, το ίδιο επανέλαβε και ο Σπίρτζης. Μια μικρή διαφοροποίηση είχαμε στο βόρειο –και δυσκολότερο- τμήμα. Ο Δέδες είχε πει «εξετάζουμε τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων», ο υπουργός είπε εννιά μήνες μετά ότι είμαστε σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις».
Σε ότι αφορά το φράγμα της Συκιάς, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί, πράττοντας επιτέλους το αυτονόητο. Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα σε σχέση με τα έργα εκτροπής του Αχελώου ως υδροηλεκτρικό.
Η συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους θύμισε… εκλογές. Όπως μας θύμισε και την… μυθική επίσκεψη Λιάνη στην Καρδίτσα. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, σε σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία, παρουσία δεκάδων εκπροσώπων φορέων έλεγε σε όλα ναι! Όποιος ζητούσε κάτι, ακόμη και περίφραξη γηπέδου(!), ο υφυπουργός το έντασσε στο πρόγραμμα – λάστιχο «Αθηνα 2004». Εκείνη τη μέρα ο Λιάνης μοίρασε κοντά στα 8-10 δις δραχμές! Το πρόβλημα ήταν ότι τα μοίρασε με το… στόμα!
Επανερχόμαστε στο Σπίρτζη. Στη συνάντηση με τους Δημάρχους ήταν στα πάντα θετικός. Θες για έργα υποδομών στην Καρδίτσα …θετικός. Θες το δρόμο Ματαράγκα – Ανάβρα …θετικός. Θες τα κλειστά δίκτυα Σμοκόβου …θετικός. Θες το Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα… σωστά κατάλαβες, θετικός! Βέβαια, πολιτικός είναι ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει. Όπως λέει και μια διαφήμιση «στον πελάτη δεν λες ποτέ όχι. Λες το ‘χει.»
Μακάρι να γίνουν όλα τα παραπάνω. Μακάρι να γίνουν και τα μισά. Αλλά και τίποτα να μη γίνει θα δώσει αναφορά σε κανέναν ο Σπίρτζης; Σε λίγο καιρό άλλωστε ο ίδιος μπορεί να μην είναι καν υπουργός. Να γίνουν εκλογές και να έρθει ο «γαλάζιος» συνάδερφός του ή να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός να μην είναι στη συγκεκριμένη θέση. Ετσι κι αλλιώς στην Ελλάδα, διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει τόση σημασία το τι κάνεις, αλλά το τι λες. Απ’ το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» μέχρι το «με ένα νόμο σκίζουμε το μνημόνιο» άλλαξαν ελάχιστα πράγματα.

Κώστας Παρλαβάντζας, δημοσιογράφος

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->