vasilakos sept2020  anakoinosi apozimioseis3

   bronx delivey2xiroskarpos2

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

makrinikasΗ κυβέρνηση μονότονα επαναλαμβάνει... Ότι ήρθε η ανάπτυξη και η αρχή της εξόδου από την κρίση, αυτό βεβαίως είναι σε εκκωφαντική αντίθεση με την πραγματικότητα.

Με τους δανειστές να επιμένουν σε μια σκληρή, άτεγκτη πολιτική την οποία ανυποχώρητα θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα κυρίως για λόγους διαχείρισης των δικών τους κοινωνιών εν όψει κρίσιμων εκλογών.
Η Ελλάδα απο την πλευρά της, δεν αντέχει πια.
Η Κυβέρνηση με την ιδεολογία της “δεν αλλάζω τίποτε, δεν κάνω μεταρρυθμίσεις!” δεν έχει περιθώρια ευελιξίας που προϋποθέτει ρήξεις.
Η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση μας “πολιτεύεται” με ακόμη μεγαλύτερη (και αναποτελεσματική...) λιτότητα, με πρόσθετους φόρους σε μια κοινωνία που πλέον δεν μπορεί να πληρώνει τους ήδη υφιστάμενους, με περικοπές μισθών και συντάξεων, και με κρυφό χαρτί, έναν διαρκή “κόφτη”, ο οποίος θα πολτοποιήσει την κοινωνία.
Το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην διακυβευθεί η παραμονή της στην εξουσία...
Παράλληλα, έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος, το οποίο δεν μπορεί να εγγυηθεί την στοιχειώδη λειτουργία και της πιο “ασήμαντης” αποστολής του.
-Νοσοκομεία που υπολειτουργούν δραματικά και οι ασθενείς αναγκάζονται να τα εφοδιάζουν οι ίδιοι με... γάζες, βαμβάκι, σεντόνια και χαρτί τουαλέτας.
- Η ασφάλεια του πολίτη σε πόλεις και επαρχία, πραγματικό... εθνικό ζητούμενο!
-Η παιδεία κατρακυλάει από το κακό στο χειρότερο αλλά η “αριστερή” πολιτεία μας, νοιάστηκε μόνο να καταργήσει την... αξιολόγηση ιδρυμάτων και διδασκόντων, να επαναφέρει τους αιώνιους φοιτητές, να επανεισάγει τον κομματισμό στα πανεπιστήμια, και τέλος να... επεκτείνει και εμπλουτίσει τον “θεσμό” των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων ( που θα δημιουργηθούν και στα δημοτικά σχολεία!), για να μην αισθάνονται οι μαθητές ότι οι κανόνες λειτουργία στα σχολεία “επιβάλλονται άνωθεν”, αλλά είναι αποτέλεσμα... “κοινωνικού συμβολαίου”!
Στόχος είναι, προφανώς, να... ανθήσει ο κάμπος της εκπαίδευσης με...Τσιπράκια, καταληψίες νέας κοπής!
? Καταντήσαμε να στοιβάζουν τα αγάλματα της πόλης σε αποθήκες, μπας και γλυτώσουν από το “παιγνίδι” των τραμπούκων αληταράδων που ελέγχουν ανενόχλητοι την πρωτεύουσα.
? Ούτε καν την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς δεν μπορεί να διασφαλίσει ο κ. Τόσκας, ο οποίος για να μην... καίγονται μέσα στα τρόλεϊ οι επιβάτες έξω από το Πολυτεχνείο, βρήκε σαν λύση να καταργηθούν ή ν' αλλάξουν δρόμο τα δρομολόγια!
? Πριν λίγες μέρες, το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε... πανηγυρικά την ολοκλήρωση του συστήματος του TAXIS, σ' ότι αφορά την σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το κεντρικό ελεγκτικό σύστημα του υπουργείου. Απλώς... την σύνδεση, όχι όμως και την αυτόματη διαδικτυακή είσπραξη του αναλογούντος ανά πράξη ΦΠΑ (όπως γίνεται σ' όλες τις χώρες του κόσμου!), η οποία προβλέπεται... να γίνει εν καιρώ!
Α, και από την 1η του χρόνου , για να χτίσουμε το “αφορολόγητο” εισόδημα (που, μάλλον πάει για κατάργηση...) θα πρέπει υποχρεωτικά οι δαπάνες που θα κάνουμε (αλλά όχι για νοίκι, φως, νερό, τηλέφωνο, κινητή, ίντερνετ, τηλεόραση, διόδια, δάνεια, πληρωμή φόρων κ.λ.π. που απορροφούν το 70% του εισοδήματος, αυτές δεν υπολογίζονται για να “χτίσουν” αφορολόγητο!) , να γίνεται με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Το “πώς” θα υπολογίζονται αυτές οι δαπάνες, αν θα περνούν αυτόματα στην μερίδα μας στην εφορία ή θα πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις του καταστήματος αλλά και το απόκομμα της ηλεκτρονικής πληρωμής, δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη-καίτοι το μέτρο έχει εξαγγελθεί προ 8μήνου!
Όπως δεν έχει διευκρινισθεί (θα πέσει πολύ “γέλιο”...) για το πώς θα χτίζει το αφορολόγητο ένα παντρεμένο ζευγάρι που υποβάλλουν κοινή δήλωση αλλά έχουν χωριστά εισοδήματα (άρα απαιτούνται δύο “αφορολόγητα”), με δεδομένο ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα πληρώνονται από μια πιστωτική η χρεωστική κάρτα (όπως γίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών...) , και λόγω “κάπιταλ κοντρόλ” οι τράπεζες αρνούνται να ανοίξουν νέους λογαριασμούς και να χορηγούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες!
´Οπως αντιλαμβάνεσθε η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο!!!!!!!!

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->