vasilakos sept2020  anakoinosi apozimioseis3

   bronx delivey2xiroskarpos2

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός- Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

makrynikasΤο 2016 , ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλο τον ελληνικό λαό...
Ανήμερα της πρωτοχρονιάς , όλος ο κόσμος ήταν χαρούμενος, ή τουλάχιστον προσπαθούσε να δείξει ότι για μια ημέρα ξέχασε τα προβλήματά του!
Μεταξύ των ανθρώπων υπήρξαν ευχές για υγεία, χαρά, προκοπή, περισσότερα λεφτά και όλα αυτά τα τετριμμένα, αλλά τόσο σημαντικά.
Επειδή, όμως, τα πάντα είναι πολιτική και οικονομία, κι επειδή για όλους μας τέλειωσαν οι χαρές και τα πανηγύρια ξαναμπαίνουμε στο ίδιο τρυπάκι.
Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής; Που θα πάει η χώρα; Πώς θα κινηθούν τα οικονομικά κάθε οικογένειας και της Ελλάδας όλης; Πόσο καλύτερα μπορεί να μας πάει το 2017;
Τι να ευχηθούμε δηλαδή για να γίνει αυτή η χρονιά καλύτερη για όλους μας!
▶️ 1η ευχή : Να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Όχι μεσοβέζικες λύσεις, οικουμενικές, δημοψηφίσματα, ανασχηματισμοί και άλλες τέτοιες ανοησίες. Να ξεκουμπιστούν και να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν.
Έχουν κάνει τόσο κακό που κάθε άλλη επιλογή δεν θα βοηθήσει σε τίποτε τη χώρα.
▶️ 2η ευχή : Να γίνει η Νέα Δημοκρατία το κόμμα που θα αλλάξει την Ελλάδα. Κι εκεί δεν χωράνε οι μεσοβέζικες λύσεις. Να σοβαρευτούν όλοι, να φύγουν οι «γαλάζιοι» καλικάντζαροι που έχουν ήδη εμφανιστεί, να φτιαχτεί ένα καλό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση και να βρεθούν και οι σοβαροί Νεοδημοκράτες να το εφαρμόσουν.
Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία, μετά το… χάος.
Απο το λαό να υπάρξει μια εθνική προσπάθεια .
☑️ Η ίδια η κοινωνία να συνειδητοποιήσει τους εθνικούς κινδύνους και να σοβαρευτεί.
☑️ Να αναλάβει και ο λαός τις δικές του ευθύνες για τις επιλογές του και να μην κλαίγεται κάθε φορά που στραβώνει κάτι.
☑️ Κάποιοι σοβαροί άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα να βγουν από το καβούκι τους, για
να διώξουν την καφρίλα και την αμορφωσιά...
▶️ 3η ευχή : Να αλλάξουν οι θεσμοί της χώρας .
? Η Δικαιοσύνη π.χ. να γίνει πράγματι ανεξάρτητη και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όπως με την περίπτωση του ΣτΕ , τότε που εγκληματικά η κυβέρνηση προσπάθησε να παραβιάσει το Σύνταγμα.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαστές πρέπει να δείχνουν ανάλογη ανεξαρτησία, απαλλαγμένοι από τις επιρροές διάφορων λαμόγιων που έχουν εισχωρήσει στο δικαστικό σώμα και παίζουν πολιτικά παιχνίδια.
? Η Βουλή επίσης πρέπει να πάψει να είναι ένας χώρος αμόρφωτων και απαίδευτων περαστικών που απλά κάνουν την μπάζα τους. Να πάψει επίσης να είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ρουσφετιών με εκατοντάδες τροπολογίες για την εξυπηρέτηση φίλων και κολλητών.
? Τα υπουργεία να γίνουν χώρος παραγωγής έργου κι όχι να κάνουν απλά ρουσφέτια ...
? Το κοινοβούλιο να αναβαθμισθεί , στην σημερινή υποβάθμιση του , φταίνε αποκλειστικά οι πολίτες που ψηφίζουν αλλά και τα κόμματα που επιλέγουν συγκεκριμένα πολιτικά νούμερα και τα βάζουν στα ψηφοδέλτια.
☑️ Ανεξαρτήτως κυβέρνησης, το… Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να πάψει να είναι ένας χώρος αδιαφάνειας, ένα κλειστό κλαμπ όπου αποφασίζονται πράγματα που αφορούν όλους τους Έλληνες. Πρέπει να πάψει να είναι ένα κονκλάβιο από ανθρώπους που εκτός του ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται είναι και λαμόγια που θέλουν απλά να έχουν εξουσία και να την χρησιμοποιούν πέριξ του Κολωνακίου.
Και βεβαίως, όλοι θα πρέπει να σέβονται όλους. Τη θρησκεία του καθενός, την ιδιαιτερότητά του, το πώς σκέφτεται και πώς μιλά. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά μόνο με τον σεβασμό θα μπορέσει να πάει μπροστά ο τόπος.
Αλλιώς… θα γίνουμε Τουρκία ...
Υπάρχουν πολλές ευχές που θα μπορούσα να πώ , αλλά όλα αυτά μοιάζουν με θαύματα που δύσκολα γίνονται.
Ζητάω πολλά, όμως, μόνο έτσι θα μπορούσε αυτή η χώρα να πάει μπροστά.
Αλλιώς, για ακόμη μια χρονιά θα σέρνεται…
Ας γίνει το 2017 έτος ανάτασης και αναγέννησης, τόσο για τον καθένα μας , όσο και για τη χώρα μας.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->