lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας την Πέμπτη 10 Ιουνίου

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, άλλη ρΟ.Τ.Α., Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών

• Η κυβέρνηση νομοθετεί τον εργασιακό μεσαίωνα.
• Ο συνδικαλισμός της ήττας και υποταγής (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με συνεργό το ΠΑΜΕ) ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα - κάνουν πλάτες στην αντεργατική επίθεση.
Κόντρα στην υπονόμευση - ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Πέμπτη 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι της Καρδίτσας
Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Προσφέρει γη και ύδωρ στους εργοδότες, θεσμοθετεί την εργασιακή ζούγκλα, καταργώντας τις υπερωρίες, τα ρεπό, πλήττοντας ακόμα περισσότερο την κυριακάτικη αργία.
Βάλλει ευθέως ενάντια στην ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης, το 8ωρο και βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος, με κορυφαίο την απεργία.
Τα μέτρα αυτά αφορούν τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο και έχουν πανεργατική στόχευση. Το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και τον λαό.
Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί. Γι' αυτό είναι αναγκαία η ενιαία δράση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένας αγώνας αποτροπής, ποιοτικά αναβαθμισμένος με μορφές πάλης αντίστοιχες της αδιάκοπης σφοδρής επίθεσης.
Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, που έστειλαν μήνυμα υποταγής, υπερψηφίζοντας τις αποφάσεις για ακύρωση της απεργίας της 3ης Ιούνη. Προκύπτει έτσι η αναγκαιότητα να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την πάλη και την αναμέτρηση με τις κυβερνητικές επιλογές.
Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τακτική της εκτόνωσης και της ήττας, με απεργίες-άσφαιρες τουφεκιές για «την τιμή των όπλων». Να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της απεργιακής κλιμάκωσης, όπως έκαναν μια σειρά σωματεία που παρά την πισώπλατη μαχαιριά των συνδικαλιστικών ηγεσιών, διατήρησαν τα απεργιακά καλέσματα για τις 3 Ιούνη.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις δυνάμεις που αναφέρονται στο εργατικό κίνημα, σε ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση :

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας (συντριβάνι)
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ – 10.30π.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 – 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας συμμετέχει στην 24 Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να λάβουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, και να διατρανώσουν με όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα την αντίθεσή τους στο εργασιακό Νομοσχέδιο έκτρωμα που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.).
Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο με το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει από τα μνημόνια και να δώσουν πλήρη ελευθερία στους επιχειρηματικούς ομίλους να απασχολούν τους εργαζόμενους όποτε και όσο θέλουν, να τους πληρώνουν με μισθούς από 200,00 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεση τους επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς υπερωρίες. Θέλουν να επιβάλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με δούλους υπό τις προσταγές του κεφαλαίου.
Το άκρως αντεργατικό και επαίσχυντο Νομοσχέδιο «Χατζηδάκη» καταργεί κατ' αρχήν το 8ωρο και επιβάλλει πενήντα (50) ώρες εργασίας την εβδομάδα (10 ώρες την ημέρα δηλαδή) μέσω ατομικής σύμβασης. Συνθλίβει η κυβέρνηση την ραχοκοκαλιά τους εργασιακού, καταργώντας την εμβληματική κατάκτηση του 8ώρου που ισχύσει στη χώρα μας εδώ και 101 χρόνια. Για τις δύο (2) επιπλέον ώρες οι εργαζόμενοι δεν θα αμείβονται και ούτε θα προστατεύονται από μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θα λαμβάνουν δήθεν από την επιχείρηση, εφόσον και όποτε, μειωμένο ωράριο, ρεπό ή μέρες αδείας.
Το νέο αντεργατικό Νομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, ενώ καταργεί βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο». Με την επιβολή δε της Ατομικής Σύμβασης Εργασίας, προσβλέπουν στην «ελεύθερη», όπως λένε, «συμφωνία» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη για να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα.
Καταργούν επίσης έναν φιλεργατικό Νόμο, τον Ν.1264/1982 απαγορεύοντας ουσιαστικά την απεργία. Για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένες εργασίας» σε ποσοστό 33,3%. Νομιμοποιούν εν ολίγοις την απεργοσπασία και προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα για... πάσα χρήση και τρομοκρατία. Καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε τριάντα ένα (31) κλάδους, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών και απελευθερώνουν τις απολύσεις, αφού ο εργοδότης δεν θα είναι υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Και ολοκληρώνουν το... έγκλημα του εργασιακού, διαλύοντας ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) απομακρύνοντας το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με την μετατροπή του σε «δήθεν» Ανεξάρτητη Αρχή.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στην απεργιακή συγκέ-ντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για να δώσουν μια δυναμική και ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες.
Λένε «ΟΧΙ» στην κατάργηση του 8ωρου, «κάτω τα χέρια» από τις Συλ-λογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και την απεργία, «ΟΧΙ» στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Διεκδικούν εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Το Νομοσχέδιο λαιμητόμος-έκτρωμα «Χατζηδάκη» δεν θα περάσει!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - 10.00 Π.Μ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

 

ΕΕΔΥΕ Καρδίτσας

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και καλεί το λαό της Καρδίτσας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας στις 10 το πρωί, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Γίνεται, γι’ ακόμη μια φορά, φανερό ότι η επικίνδυνη πολιτική του βαθέματος της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, πάει χέρι – χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, ενάντια στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας. Κοινός παρονομαστής δεν είναι άλλος από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από την προσπάθεια να φορτωθεί γι΄ άλλη μια φορά ο λαός στις πλάτες του τα σπασμένα της κρίσης.

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων της ΕΕ που στηρίζουν πιστά τα αστικά κόμματα. Αποτελεί συνέχεια όλων των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν στο δεκατετράμηνο της πανδημίας και έχουν ατόφια τη σφραγίδα και την υπογραφή των απαιτήσεων των μεγάλων οικονομικών ομίλων.

Η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, αλλά και τα στηρίγματά τους στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, φέρουν ευθύνες γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια έστρωσαν το δρόμο για το αντεργατικό αυτό τερατούργημα, με το οποίο επιχειρούν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας ένα αιώνα πίσω! Θεσμοθετείται η δεκάωρη εργασία, η αύξηση των υπερωριών, η επέκταση της εργασίας τις Κυριακές σε περισσότερους κλάδους, το καίριο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, στη δυνατότητα των εργαζομένων να αντιπαλεύουν την ενιαία επίθεση μέσα από τα εργατικά συνδικάτα. Θέλουν να βάλουν το κράτος – την εργοδοσία στα άδυτα του κινήματος, να ξέρει τα μέλη των συνδικάτων, τους συνδικαλιστές, για να αδρανοποιήσει κάθε αντίδραση στην άθλια επιδίωξη για δουλειά ήλιο με ήλιο. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι ακόμα πιο αντιδραστικό με το νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και τη μεθόδευση «για παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών». Στοχεύουν ανοιχτά το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, γιατί γνωρίζουν καλά πως μέσα από την πάλη του μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, να βάλει εμπόδια στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική.

Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αποφασιστικά η λαϊκή αντίδραση και καταδίκη σε αυτή την πολιτική που από τη μια ματώνει καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια και την ίδια στιγμή στρώνει το δρόμο για το πολεμικό σφαγείο. Ο λαός μέσα από την πάλη του έχει τη δύναμη να ακυρώσει στην πράξη το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Να παλέψει για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν κάνει τις εργασιακές σχέσεις «λάστιχο» και τη ζωή των εργαζομένων πραγματική κόλαση, για σταθερή και πλήρη δουλειά με δικαιώματα, με 7ωρο - 5ημερο – 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΪ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

10/6/2021 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - 10:00π.μ. , στην Κεντρική Πλατεία

Το σωματείο μας είναι η δύναμη για την ενημέρωσή μας!
Ο σύλλογος των εργαζομένων του ΚΥ Καρδίτσας από την αρχή της πανδημίας ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές στα κέντρα υγείας, τις ΤΟΜΥ και στα περιφερειακά ιατρεία του νομού. Οι υγειονομικοί αγωνιστήκαμε και αναδείξαμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας σε βάρος του λαού, της υγείας και της ζωής του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΠΦΥ,
μόνιμους και συμβασιούχους, σε κοινό και οργανωμένο αγώνα!

Η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση μας θέλει σκλάβους στον 21ο αιώνα, καταργώντας το 8ωρο και παρουσιάζοντάς το ως "πρόοδο". Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην Ελλάδα ο βασικός νόμος της "διευθέτησης" είναι ο νόμος 3986/2011 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αυτόν τον νόμο διατήρησε και επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2017 στους γιατρούς του ΕΣΥ. Πάνω εκεί χτίζει τώρα η ΝΔ, τροποποιώντας τον προς το χειρότερο. Στόχος τους είναι ο νέος νόμος με 10 και 12 ώρες εργασίας να «εξαφανίσει» τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και δήμους παρακάμπτοντας τις πραγματικές ανάγκες για προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Για άλλη μία φορά το βάρος θα πέσει σε εμάς τους εργαζόμενους με ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και ακόμη «αποδοτικότερη εξοικονόμηση» για το κράτος.

Οι οργανωμένοι αγώνες των υγειονομικών μαζί με όλο το λαό
έσπασαν τη σιωπή!
Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε κοινούς αγώνες με τους γιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους αγρότες και τις γυναίκες, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς του νομού. Πραγματοποιήσαμε αρκετές κινητοποιήσεις στην πύλη του Γ.Ν. Καρδίτσας, δύο συγκεντρώσεις στο ΚΥ Καρδίτσας και άλλη μία κινητοποίηση στο ΚΥ Παλαμά. Συμμετείχαμε στη μεγάλη διαμαρτυρία έξω από την 5η ΥΠΕ μαζί με όλα τα σωματεία υγειονομικών της Θεσσαλίας για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, στη σίτιση και στη φύλαξη. Με όλες μας τις δυνάμεις μαζικοποιήσαμε τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, των αγροτών και των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι αγώνες μας είχαν αποτελέσματα! Καταφέραμε να γίνουν προσλήψεις γιατρών αλλά και επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ. Πετύχαμε να ενισχυθεί με γεννήτρια το ΚΥ Υγείας Καρδίτσας ενώ δεν υπήρχε ποτέ, να παραμείνει ανοιχτή η παιδιατρική κλινική με τις απαραίτητες προσλήψεις, να γίνουν προσλήψεις στην γυναικολογική κλινική και να δοθούν παρατάσεις στους συμβασιούχους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ).

Η ΠΦΥ από την απαξίωση στην ιδιωτικοποίηση!
Ουσιαστικά, όμως, η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο σε ενάμιση χρόνο πανδημίας. Απεναντίας, χειροτέρεψαν οι συνθήκες εργασίας και γενικότερα τη ζωή των εργαζομένων. Στα ΚΥ του νομού οι ελλείψεις στις μόνιμες θέσεις γιατρών ξεπερνούν το 75% και υπάρχουν απαρχαιωμένοι οργανισμοί στα ΚΥ Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου. Στο ΚΥ Καρδίτσας δεν υπάρχει καν οργανισμός, παθολόγος, ούτε γενικός γιατρός.

Οι 2 ΤΟΜΥ έχουν μόνο παθολόγο, ενώ όλο το προσωπικό εργάζεται με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης. Το τελευταίο δίμηνο νοσηλευτής και επισκέπτριες υγείας μετακινήθηκαν σε κέντρα υγείας (Παλαμά και Καρδίτσας) για να καλύψουν ανάγκες στα εμβολιαστικά κέντρα.
Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο προϋπολογισμός για την ΠΦΥ το 2021 είναι μειωμένος κατά 96 εκατομμύρια ευρώ! Εν μέσω πανδημίας, με τον αποκλεισμό ασθενών από διαγνωστικές εξετάσεις στο ΕΣΥ, οι ασθενείς καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η ταχύτερη ολοκλήρωση των εμβολιασμών
χρειάζεται προσλήψεις και προσωπικό!
Με τη δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων στην ΠΦΥ, η τακτική λειτουργία των ιατρείων έχει περιοριστεί σε λιγότερο από το μισό, διότι η διαδικασία των εμβολιασμών επιβάρυνε το ήδη τα υπάρχον ανεπαρκές προσωπικό. Ως αποτέλεσμα έχει μείνει πίσω η παρακολούθηση και η συνταγογράφηση των χρονίως πασχόντων.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα ΚΥ είναι ήδη υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα από όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών ακόμα και εκτός πανδημίας. Η πολιτική αυτή απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικά την ΠΦΥ κάνοντας περικοπή 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να δώσουμε τη μάχη να ανατραπεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που είναι ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή μας. Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για σταθερή ημερήσια εργασία.
Οι γονείς μας, μας παρέδωσαν το 8ωρο και έχουμε χρέος και εμείς να το παραδώσουμε στα δικά μας παιδιά!

Διεκδικούμε:

 Μαζικές προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό.
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.
 Αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και πλήρης υλικοτεχνικός εξοπλισμός
 Ένταξη στα Βαρέα-Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
 Ενίσχυση και πλήρης στελέχωση των οργανισμών στα ΚΥ του νομού. Δημιουργία οργανογράμματος στο ΚΥ Καρδίτσας.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 του Ιούνη ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.
24ωρη Απεργία για τις 10 του Ιούνη, αποφάσισε και η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και δεκάδες άλλα σωματεία του ιδιωτικού Τομέα.
Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα δίνουν συντονισμένα τη μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία. Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.
Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δεν καταργηθεί, ακόμα κι αν ψηφιστεί.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 10ης Ιουνίου για να βροντοφωνάξουμε:
• Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία
• Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
• Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
• Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συγκέντρωση: Κεντρική πλατεία, ώρα 10:00πμ

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                  Βάϊος Κουτής

Ο Γ. Γραμματέας           Δημήτριος Ταξιάρχης

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->