lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας καλεί  την Παρασκευή 14 Μάη, 8μ.μ. στην μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το αθλητικό Πάρκο. 

Παίρνουμε θέση μάχης μαζί με τα άλλα σωματεία  απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που σήμερα παρουσιάζει  η κυβέρνηση της ΝΔ και τις επόμενες μέρες θέλει να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

Είναι μονόδρομος ο συλλογικός, ανυποχώρητος αγώνας, να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του 8ωρου, την 10ωρη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας, το χτύπημα των σωματείων μας. Μας θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους δούλους, δεμένους χειροπόδαρα, να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς δικαιώματα για να εξασφαλίζουν κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να μην το επιτρέψουμε!

ΚΥΡΗΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τα ψέματα της ΝΔ περί “εκσυγχρονισμού”, ότι ο εργαζόμενος θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα 10ωρα και 4ημερα δεν πιάνουν! Στο εμπόριο οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα βιώνουμε από πρώτο χέρι τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη δουλειά τις Κυριακές, τα 10ωρα και 12ωρα και κάθε είδους ευέλικτη σχέση εργασίας.  Ποτέ δεν ρωτηθήκαμε. Μας επιβλήθηκαν με το έτσι θέλω και πάντα με την απειλή της απόλυσης.  Δουλειά όποτε, όπου και όσο θέλει η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που  έχει εξασφαλίσει με τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων.   

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η απεργία της Πρωτομαγιάς 6 Μάη μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία  και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.

Τώρα είναι ώρα μάχης για τους εργαζόμενους! Δεν χωράει καμία αναμονή! Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας!

Τη Δευτέρα 17 Μάη , 7꞉30 μ. μ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας οργανώνουμε σύσκεψη ώστε να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση.

Καλούμε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα του νομού και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμμετάσχουν στη  σύσκεψη ώστε όλοι μαζί να οργανώσουμε την πάλη.

Έχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στα παιδιά μας να σταματήσουμε αυτή τη «σφαγή» που ετοιμάζουν στο 8ωρο και συνολικά στα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21Ου ΑΙΩΝΑ

 

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει το αντεργατικό νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης που έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρεί να κάνει νόμο όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και θεσμοθετεί ρυθμίσεις που θα κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. Χτυπά τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, αυξάνει την απλήρωτη εργασία, τις υπερωρίες σε ετήσια βάση, καταργεί ουσιαστικά την κυριακάτικη αργία, καταργεί ακόμα και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Καμιά αναμονή! Να δυναμώσει τώρα η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ 8ΩΡΟ!

 

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ !"

         

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που καλεί το σωματείο  συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 14 Μάη, στις 8μ.μ. στην μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το αθλητικό Πάρκο, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση και διαλύει τις ζωές μας.  

 

Δε θα τους περάσει! Δε θα μας κλείσουν το στόμα!

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->