lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Όσο ο καιρός περνάει, όλο και φτάνουμε πιο κοντά στη λήξη των συμβάσεων μας.

Δεν βλέπουμε από κυβερνητικής πλευράς απολύτως κανένα σχέδιο για τη συνέχιση της εργασίας μας, σε αντίθεση με όσα έχουν υποσχεθεί πολλές φορές εδώ και ένα χρόνο τώρααπό την αρχή της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας μένουν με όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό λόγω αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων. Η κυβέρνηση, στο δρόμο που είχαν ανοίξει όλες οι προηγούμενες, προσπαθεί να καλύψει τα νέα κενάσυνεχώς μενέους συμβασιούχους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από το 2008 έως σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ενισχυθεί ουσιαστικά με νέο μόνιμο προσωπικό. Αντίθετα μία πληθώρα ελαστικών σχέσεων εργασίας έχει γίνει καθημερινότητα σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες.

Οι συμβασιούχοι που δουλεύουμε στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγείας και στις ΤΟ.Μ.Υ.εργαζόμαστε άλλοι ως επικουρικοί με πληρωμή από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και της ΥΠΕ, άλλοι ως επικουρικοί με πληρωμή μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, άλλοι ως προσωπικό που έχουμε προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ, άλλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με σχέση εξαρτημένης εργασίας από το νοσοκομείο, ενώ πλέον έχουν προσληφθεί ξανά νέοι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα και φύλαξη των κέντρων υγείας. Στη φαρέτρα των κυβερνήσεων υπάρχει μέχρι και η εργασία με το μπλοκάκι που ήδη έχει εφαρμοστεί σε νοσοκομεία ξεκινώντας από τους συναδέλφους μας γιατρούς.

Το επόμενο διάστημα,  θα πρέπει από την πλευρά μας να είναι πολύ δραστήριο όσον αφορά τη διεκδίκηση του δικαιώματός μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει εμείς οι συμβασιούχοι, με κριτήριο την ίδια μας τη ζωή και τις ανάγκες μας, να αναλογιστούμε αν πρέπει να περιμένουμε από κάποια κυβέρνηση να μας υποσχεθεί μονιμοποίηση ή αν πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απαιτήσουμε τη μονιμοποίησή μας.Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν όσοι συνάδελφοι δουλεύουμε με σύμβαση ΟΑΕΔ εδώ και 5 χρόνια σε συνεχή ομηρία και αβεβαιότητα για το αν κάθε χρόνο θα ανανεωθεί η σύμβασή μας.

Η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων έχουμε δώσει μάχες το προηγούμενο διάστημα και πετύχαμε το Δεκέμβριο την ανανέωση των συμβάσεων καθαριστριών και φυλάκων των κέντρων υγείας. Μαζί με χιλιάδες συμβασιούχους και σωματεία εργαζομένων υγειονομικών καταφέραμε την παράταση των συμβάσεων των παλιότερων επικουρικών για ακόμη ένα χρόνο. Μαζί με τους συλλόγους εργαζομένων αγωνιστήκαμε με τους μόνιμους συναδέλφους μας για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, για μέσα ατομικής προστασίας στην περίοδο της πανδημίας και για την ένταξη όλων των εργαζόμενων στην υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Έφτασε η ώρα κανένας μας να μην είναι μόνος.
Το μήνυμά μας, το μήνυμα της ενότητας, πρέπει να φτάσει ως και στον τελευταίο συμβασιούχο. Σε αυτό το πλαίσιο, να γνωριστούμε και να οργανώσουμε τον τρόπο που θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά τη ζωή μας.Γιατί χωρίς εργασιακή σταθερότητα, η ζωή μας θα είναι σαν βάρκα σε φουρτούνα. Γιατί χωρίς μόνιμους εργαζόμενους το δημόσιο σύστημα υγείας δεν θα μπορεί να ανασάνει.

Καλούμε όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ. του νομού Καρδίτσας σε σύσκεψη-συζήτηση το Σάββατο, 24 Απριλίου, στις 8 μμ.

Η σύσκεψη θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Το link για την εκδήλωση είναι:

https://us02web.zoom.us/j/85209806688?pwd=Qzd6RGJTbEdhTXNobWZaRGxmTTk0Zz09

Meetingcode: 85209806688

Meetingpassword: 908625

 

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->