lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Του Φώτη Βρέκου*

Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία ζούμε τον τελευταίο χρόνο περίπου, θα πρέπει να αναλογιστούμε την επόμενη μέρα και να βαδίσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και συγκεκριμμένα προς την πολιτική ενεργοποίηση της νέας γενιάς. Είναι επιτακτικό οι νέοι άνθρωποι του Νομού μας να συνδιαμορφώσουν το μέλλον.Ένα μέλλον το οποίο δε θα τους απομακρύνει αλλά θα τους ευνοεί να μείνουν και να ευδοκιμήσουν στην πόλη που γεννήθηκαν και αγαπούν.

Hδιαρκής ενίσχυση της ψηφιοποίησηςκαθώς και η νέα πολιτική παγκόσμια ατζέντα, καθιστούν ανάγκη για το νομό μας να ξεπηδήσουν νέες φωνές, οι οποίες δε θα ενθαρύνουν τα πάθη του παρελθόντος αλλά θα ενεργοποιούν συλλογικά, μέσα απο τον υγιή διάλογο, τον Πολιτικό Ρεαλισμό του μέλλοντος.

Όταν μιλάμε λοιπόν για πολιτικό ρεαλισμό πρώτα από όλα θα πρέπει να παραμερίζουμε τις διενέξεις του παρελθόντος και να ασχολούμαστε με τα σύγχρονα ζητήματα, που αφορούν τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Δεν είναι ορθό κατά τη γνώμη μου να μιλάμε για δεξιά, αριστερά, κεντρώα προβλήματα αλλά να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά, μέσα απο προτάσεις και υγιείς αντιπαραθέσεις. Άλλωστε τα ζητήματα που θα καθορισούν το μέλλον εν έτει 2021 δεν είναι ίδια με τα ζητήματα των κοινωνιών του παρελθόντος.

Οι πολιτικές αφετηρίες του κάθε ενός δεν πρέπει να μας διχάζουν αλλά να μας παροτρύνουν να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.  Προβλήματα όπως η ανεργία των νέων συμπολιτών μας, η συνεχώς αυξανόμενη ροπή των συμπολιτών μας να μεταναστεύουν, η αδυναμίαγια ενίσχυση νέων επιχειρήσεων αλλά και κάθε λογής ζήτημα που απασχολεί τη νέα γενιά θα πρέπει να μπούνε στην κορυφή της ατζέντας από την κοινωνία μας.

Δεν πρέπει λοιπόν ο νομός μας να φοβηθεί το μέλλον και για αυτό θα πρέπει να υπερκαλυφθούν οι κλειστά πολιτικά δομημένες και παρωχημένες νοοτροπίες και αξίες, οι οποίες αναμφίβολα ευνοούν την οπισθοδρόμηση αλλά και το στείρο λαϊκισμό. Ητάση της ενίσχυσης του νέου στη θέση του παλαιού βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και πάνω σε αυτή την  εξέλιξη,  η πόλη μας θα πρέπει ναπρωταγωνιστήσει.

Η παλιά νοοτροπία των υποσχέσεων και της κάλπικης ελπίδας θα πρέπει να αντικτασταθεί απο τον ευθύ λόγο και την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την  καθημερινότητα του πολίτη. Ο πολιτικός ρεαλισμός είναι ένα πολιτικό αφήγημα που πρέπει να υιοθετηθεί, άλλωστε τα αυτονόητα και ολικώς αποδεχούμενα είναι πολλά περισσότερα απο μια επιφανειακή αντιπαράθεση μεταξύ ιδεολογικών αντιπάλων.

Στο δρόμο λοιπόν αυτό θα πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί, δημιουργώντας ένα πλαίσιο διαλόγου, όπου θα χωρά τις υγιείς και τεκμηριωμένες απόψεις του δεξιού, του κεντρώου, του αριστερού και γενικά όλων των συμπολιτών μας που θέλουν να δούν μια ανάπτυξη πνευματική, οικονομική και κοινωνική για τοΝομό μας.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός οι νέοι άνθρωποι να πρωταγωνιστήσουν  και να ‘’γκρεμίσουν’’ τα ιδεολογικά τείχη του παρελθόντος, που τη δεδομένη στιγμή εξυπηρετούν την πόλωση, το διχασμό, την ψηφοθηρία αλλά και την προσωρινή ψυχολογική εκτόνωση του ακροατηρίου. Οι απερίσκεπτες άλλωστε πολιτικές κορώνες του παρελθόντος έχουν οδηγήσει σε πολλά περισσότερα προβλήματα από ότι η νεανική παρόρμηση και ο ρομαντισμός της αλλαγής.

Ζητήματα επομένως όπως η ενίσχυση των νέων αγροτών, η ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών, η ενίσχυση των νέων επιστημόνων αλλά και η ενίσχυση κάθε αδύναμου συμπολίτη μας, θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα. Πάνω σε αυτά λοιπόν θα πρέπει να σβήσουμε τις φθηνές αντιπαραθέσεις και να καλλιεργήσουμε τον ειλικρινή διάλογο.

Δε μπορούμε άλλωστε μακροχρόνια να πρωταγωνιστήσουμε αν δε διαμορφώσουμε τα πλαίσια μέσα στα οποία θα δομηθούν οι κοινωνίες του μέλλοντος. Σε αυτό λοιπόν κατά τη γνώμη μου πρωταγωνιστικό ρόλο έρχεται να παίξει ο Πολιτικός ρεαλισμός. Ας πάψουμε επιτέλους να συγκρουόμαστε και ας συνεργαστούμε όλο και περισσότερο για μια κοινωνία που στο μέλλον δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα απο τις προηγμένες κοινωνίες. Το σημαντικότερο άλλωστε βήμα είναι πνευματικό και ξεκινά με την αποδοχή της διαφορετικής άποψης του κάθε ενός.

*Ο Φώτης Βρέκος είναι Οικονομολόγος και Σύμβουλος ψηφιακού μετασχηματισμού(κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->