pilatos orizontia .png karditsapress 4 vasilakos 01

    karditsapress 4 thebronx planb

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε.

Διακατεχόμενος από το αίσθημα της υψηλής ευθύνης, αίσθημα επιτασσόμενο και απορρέον από τον θεσμικό ρόλο μου, αυτού του πολίτη ως μέλος της κοινωνίας, καθόσον και η έννοια του πολίτη είναι θεσμός, απευθύνομαι στο πρόσωπό σας που επαξίως υπηρετεί τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, τρίτο στην ιεραρχία ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, και εκ του Συντάγματος, υπό συνθήκες, αναπληρωτής του πρώτου πολιτειακού αξιώματος, με σκοπό να σας καταθέσω την έντονη δυσαρέσκειά μου, όσον αφορά στην εν μέρει συμπεριφορά της λειτουργού που κλήθηκε να υπηρετήσει τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό της χώρας, αυτού του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,της Κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κύριε Πρόεδρε.

Παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον – όπως άλλωστε όλο το Έθνος μας - την ομιλία της Κυρίας Προέδρου κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας της χώρας μου στους επίσημους προσκεκλημένους άλλων χωρών, έντονα υπήρξαν τα συναισθήματα της απογοήτευσης συνάμα και της θλίψηςόταν διαπιστώθηκε ότι από το κείμενο της ομιλίας της Κυρίας Προέδρου εξέλειπε παντελώς η αναφορά της στην σημαντική συμμετοχή, στην προσφορά, και στους εν γένει αγώνες της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821. Αγώνες που συνέβαλαν, όχι μόνο στην απελευθέρωσή μας,αλλά και στην διατήρηση της πίστης και της θρησκείας μας καθ΄ όλο το προηγούμενο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικά δε, που η έναρξη της Επανάστασης κηρύχτηκε σε ιερό χώρο από Πατέρα της Εκκλησίας μας.

Κατόπιν, και ανήμερα της Εθνικής Επετείου, κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής Παρέλασης, η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρακολούθησε την διέλευση των Στρατιωτικών Τμημάτων, Σημαιών και Συμβόλων, ή σε στάση ανάπαυσης και όχι προσοχής όπως επιβάλλεται ως ένδειξη σεβασμού, ή καθήμενη με τα κάτω άκρα του σώματός της χιαστί.Στάση που από την θητεία της και μόνο στο Δικαστικό Σώμα, όπως πολύ καλά γνωρίζει, δεικνύει ασέβεια και ως εκ τούτου απαγορευτική στις αίθουσες των Δικαστηρίων! Ομοίως απαγορευτική και όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, των οποίων η ιδία ηγείται ως Αρχιστράτηγος, τιμούν το πρόσωπο της Κυρίας Προέδρου της Δημοκρατίας  παρελαύνοντας ενώπιόν της.

Επίσης, η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να συνοδεύεται στην θέση του τιμώμενου προσώπου από άτομο μη κατέχον θεσμικό αξίωμα, υποχρεώνοντας όλα τα παρελαύνοντα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων φέροντα τις Σημαίες και τα Σύμβολα, να αποδώσουν τιμές και σε αυτό το άτομο που δεν προβλέπονται σε πολίτες μη κατέχοντες θεσμικό ρόλο. Είναι πέραν του βέβαιου ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά της Κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αβίαστα ως ατυχές ατόπημα. Και αυτό διότι, η ίδια,ομοίως συμπεριφέρθηκε και κατά την διάρκεια της ανάληψης των καθηκόντων της όταν εμμέσως πλην σαφώς για πρώτη φορά υποχρέωσε τα Στρατιωτικά Τμήματα να αποδώσουν τις ίδιες τιμές στο ίδιο άτομο που την συνόδευε.Αυτή η επαναλαμβανόμενη επιλογή της πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί εκτός από αδυναμία τήρησης του Εθιμοτυπικού Πρωτοκόλλου!

Άραγε, στον προγενέστερο θεσμικό της ρόλο, και κατά την άσκηση των καθηκόντων της, θα τολμούσε να συνοδεύεται και να συγκατέχει την έδρα του Προέδρου του Δικαστηρίου και από άλλο άτομο;Κατηγορηματικά όχι!

Τέλος, μόνο ως μειωμένης ευγένειας συμπεριφορά εκ μέρους της Κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου μπορεί να ερμηνευτεί - και μάλιστα ήσσονος ηθικής σημασίας - και το μη λεχθέν ΄΄Ευχαριστώ΄΄ προς τον Υποστράτηγο Τελετάρχη της Στρατιωτικής Παρέλασης.

Κύριε Πρόεδρε.

Όπως άλλωστε πολύ καλά γνωρίζετε, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, η εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας μας επιβίωσε μέσω των θεσμών και των πολιτών που υπηρετούν αυτούς, εξίσου και από τους πολίτες που υπηρετούνται από αυτούς.

Οσάκις, πολίτες, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν ως θεσμικοί λειτουργοί και συμπεριφέρθηκαν τύποις και ουσίας κατώτερα των απαιτήσεων αυτών, προκάλεσαν πληγές στην κοινωνία μας. Άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες! Κυρίως όμως συντέλεσαν στην φθορά των ιδίων των θεσμών με αποτέλεσμα την απαξίωσή τους και τον διασυρμό τους, τόσο του πολιτικού όσο και του κοινωνικού μας συστήματος. Τα παραδείγματα πολλά.

Καταλήγοντας, και λαμβανομένου υπόψη των πανεπιστημιακών σπουδών, πολλώ μάλλον και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της Κυρίας Σακελλαροπούλου ως προγενέστερη λειτουργό του θεσμού της Δικαιοσύνης, εκτιμώ ότι, η συμπεριφορά της όπως αυτή παραπάνω εκτέθηκε, αποτέλεσε ευσυνείδητες επιλογές της ιδίας,υποτίμησε την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, πλήγωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, απογοήτευσε την ελληνίδα γυναίκα, μάνα και σύζυγο, και δημιούργησε ένα πρόσφορο για ανησυχίες και αμφιβολίες περιβάλλον περί εισαγωγής και καθιέρωσης  νέων προτύπων στην λειτουργία του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος.

Κύριε Πρόεδρε.

Πάντα αισθανόμουν ένα δέος έναντι του ανώτατου πολιτειακού θεσμού της χώρας μου. Ουδέποτε είχε διανοηθεί η ευσυνείδητη μικρότητά μου, ότι θα υποχρεωθεί κάποτε να εκφράσει την δυσαρέσκειά της για αυτόν.Δυστυχώς όμως!Όλα τα εκτεθέντα,με υποχρεώνουν, ως Έλληνα πολίτη, ως Χριστιανό Ορθόδοξο και ως Απόστρατο Αξιωματικό της Π.Α. με υπερευαίσθητο το Εθνικό φρόνημα να σας ενημερώσω ότι,ενδόμυχα, και όχι ως οφείλω συνταγματικά να πράττω, αίρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο της Κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου που υπηρετεί τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και εναποθέτω πλέον την εμπιστοσύνη μου αποκλειστικά μόνο στο πρόσωπό σας.

Τέλος, Κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση θα δεχτώ τυχόν σύστασή σας με την οποία θα αιτιολογείται ότι η απόφασή μου εδράζεται σε εσφαλμένη συνεκτίμηση όλων των προαναφερομένων. 

Καρδίτσα 7 Απριλίου 2021

Με Τιμή

Αθανάσιος Μαλέτσικας

Αξκος ε.α. της Π.Α.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->