vasilakos covid 25h   bronx delivey2

    

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Χαιρόμαστε ειλικρινά που ο Δήμαρχος Καρδίτσας και η παρέα του που μ’ αυτή συνδιοικεί και συναποφασίζει, αποφάσισε, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, να βγει δημόσια και να απαντήσει στην αντιπολίτευση, ονοματίζοντας μάλιστα σε ποιους απευθύνεται.

Χαιρόμαστε ειλικρινά γιατί αφού εγκαινίασε αυτή την τακτική, είναι πλέον υποχρεωμένος να ακολουθεί το δημόσιο διάλογο χωρίς να κρύβεται. Είναι το πρώτο σφάλμα που έκανε, επειδή στην παρούσα συγκυρία θεώρησε ότι θα θριαμβεύσει. Για να δούμε…

Επί της ουσίας λοιπόν κ. Δήμαρχε και λοιποί τριγύρω.

Η κυβέρνηση, από τη στιγμή που η ανεπάρκειά σας προκάλεσε τραγική καταστροφή στην πόλη, έσπευσε ως όφειλε, να αποζημιώσει στο μέτρο του δυνατού και παραπάνω στην περίπτωση της Καρδίτσας, στηρίζοντας πολίτες για τις ζημιές στις περιουσίες τους και φορείς για τις καταστροφές στις υποδομές. Η κυβέρνηση, όχι εσείς, γιατί σε κάποιους αφήσατε να εννοηθεί πως τα χρήματα που έπαιρναν προέρχονταν απ’ το Δήμο. Φράγκο δεν έδωσε ο Δήμος, όλα ήρθαν απ’ την κυβέρνηση.

Απ’ την κυβέρνηση ήρθαν και τα χρήματα για την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές του Δήμου. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έκανε τις ανακοινώσεις όταν ήρθε και τήρησε τις υποσχέσεις του. Εσείς δεν κάνατε τίποτα, δεν διεκδικήσατε τίποτα, ακόμα κι όταν ήρθε δεν τολμήσατε να αναφερθείτε σε τίποτα. Θυμάστε πως στεκόσασταν παράμερα, σαν το νήπιο που του πήραν το παιχνίδι.

Αυτά για την πρώτη αποκατάσταση της αλήθειας. Γιατί πάει πολύ να μας λέτε ότι είστε απ’ αυτούς που διεκδικούν. Είστε τόσο ανεπαρκής που το μόνο που καταφέρατε να ξεστομίσετε όταν έφυγαν τα κυβερνητικά κλιμάκια ήταν ότι διεκδικείτε Σχολή Φυσικών Καταστροφών. Αυτό καταφέρατε, να γελούν σ’ όλη τη χώρα με την ανεπάρκειά σας. Αλήθεια σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η μεγαλοφυής διεκδίκηση; Προχωράει;

Πάμε τώρα στο αγαπημένο θέμα όλων σας. ΣΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

Απευθείας ανάθεση γίνεται αναγκαστικά όταν υπάρχει άμεση ανάγκη για την αποκατάσταση κάποιας υποδομής. Όταν είναι τόσο απαραίτητη για τους πολίτες και ο χρόνος πιέζει για την αποκατάσταση. Υπάρχει τέτοια ανάγκη στην Κουμουνδούρου; Απλώς θέλει να τη “γρατζουνίσει” ο Δήμαρχος και να την “πασαλείψει” με πίσσα για να πει ότι έκανε έργο, ανεξάρτητα αν μετά από κανένα χρόνο γεμίσει λακκούβες. Όπως θέλει να κάνει και σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους. Έχει καταστραφεί η Καραϊσκάκη και από την πλημμύρα και δεν μπορούν οι δημότες να μετακινηθούν σ’ αυτή; Απ’ όσο γνωρίζουμε, γιατί κι εμείς στην Καρδίτσα κατοικούμε, όπως ήταν πριν τον Ιανό, έτσι είναι και σήμερα. Στα ίδια χάλια, αλλά όχι λόγω της πλημμύρας. Εκατέρωθεν του δρόμου, όμως όλα τα αυτοκίνητα που ήταν στα γκαράζ, υπόγεια και μη, καταστράφηκαν. Κάνατε τίποτα γι’ αυτό; Απολύτως.

 Για να επανέρθουμε, πείτε μας εσείς ένα δρόμο απ’ αυτούς που αναφέρατε στο συμπληρωματικό προς της αποκεντρωμένη “μπακαλόχαρτο” που στείλατε. Ένα δρόμο της Καρδίτσας που κατέστη δύσβατος λόγω του Ιανού και επείγει με απευθείας ανάθεση η αποκατάστασή του.

Κι αν δεν μπορείτε να μας υποδείξετε εσείς ένα δρόμο της πόλης, ας μας τον υποδείξουν οι συνδιοικούντες που ποζάρουν καμαρωτοί στη φωτογραφία που συνόδευε τη δημόσια τοποθέτησή σας, Τη συνυπογράφουν προφανώς, για να καμαρώνουν τόσο. Ας μας εξηγήσει ο κ. Σπάνιας το λόγο για τον οποίο εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να προχωρήσετε σε απευθείας αναθέσεις. Υποδείξτε μας εσείς κ. Σπάνια ένα δρόμο δύσβατο στην πόλη από τον Ιανό.

Δυόμιση εκατομμύρια ευρώ σε απευθείας ανάθεση; Με την ευκαιρία πείτε μας τη θέση σας για τις απευθείας αναθέσεις σε περιπτώσεις σαν της Καραϊσκάκη της Κουμουνδούρου κ.λ.π.  Μιλήστε μας εσείς για την ηθική και τη νομιμότητα που κάνετε λόγο στο κείμενό σας. Τη νομιμότητα, όχι τη νομιμοφάνεια. Ας απαντήσουν όλοι οι κύριοι της πρώτης σειράς (εκτός απ’ τον κ. Αντωνίου, γιατί ο χρόνος μας είναι πολύτιμος). 

Τα χρήματα αυτά, δόθηκαν απ’ την κυβέρνηση, είπαμε για ποιο σκοπό και είπαμε πως δεν κουνήσατε ούτε το δαχτυλάκι σας για να τα διεκδικήσετε. ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Εκτός κι αν ήταν και δική σας ιδέα η μόνη διεκδίκηση για την οποία ο Δήμαρχος έκανε ανακοινώσεις. Η Σχολή Φυσικών Καταστροφών. Είναι έτσι κ. Παπαλέ; Ο κ. Κόντος τι λέει επ’ αυτού;

Μ’ αυτά τα λεφτά, πράγματι μπορούν να γίνου πολλά έργα και να αποκατασταθούν πολλές ζημιές. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι στο να γίνουν έργα, μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι που αναφερθήκαμε στα χάλια των δρόμων της πόλης. Δημόσια, όπως αποφασίσατε να κάνετε όψιμα εσείς. Είμαστε όμως υπέρ της διαφάνειας και των δημόσιων διαγωνισμών. Έχουμε αλλεργία στη “θολούρα”, όπως πχ στο θέμα της διανομής της βοήθειας προς τους πληγέντες. Αυτός είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο θέμα θα φτάσει ως το τέρμα.

Περιμένουμε τις θέσεις σας. Διαφορετικά είστε συνυπεύθυνοι και με τη στάση σας δίκαια δίνετε το δικαίωμα στους Καρδιτσιώτες να σας χαρακτηρίζουν “το παρεάκι του Δημάρχου”.

Για να σας βοηθήσουμε να τοποθετηθείτε, σας δίνουμε τα εξής στοιχεία:

Τι ήθελε να κάνει με τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ του υπουργείου εσωτερικών που δόθηκαν για την αποκατάσταση από τον Ιανό. Ήθελε να τα μοιράσει με απευθείας ανάθεση όπου ήθελε αυτός για ψηφοθηρικούς λόγους, όσα ήθελε ανεξαρτήτως αν είχαν πληγεί από την πλημμύρα. Απόδειξη γι αυτό είναι ότι πέρασε από την οικονομική επιτροπή τη μελέτη χωρίς να προσδιορίζει δρόμους και χωριά πού θα γίνονταν παρεμβάσεις.  Κανένα δρόμο και κανένα χωριό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ήθελε να επαναλάβει ότι έκανε με τις προμήθειες που είχαν προσφέρει ιδιώτες και επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς συνδημότες μας, τις οποίες  απέκρυψε πόσα και τι έδωσαν ο καθένας και που μοιράστηκαν και  πόσα στον καθένα, όπως αποδείχθηκε από την απάντηση που μας έδωσε και μετά βέβαια από το φόβο της εισαγγελίας στην οποία προσφύγαμε.

Πώς τον αποτρέψαμε σε πρώτη φάση. 

Καταθέσαμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη διοίκηση με την οποία ζητούσαμε να προσδιοριστούν ακριβώς οι δρόμοι και τα σημεία που θα γίνουν παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τον Ιανό. Άρον άρον ο Δήμαρχος και υπό τον φόβο μην γίνει δεκτή η ένστασή μας, προσκόμισε έξη (6) μέρες μετά την κατάθεση της προσφυγής μας, ένα άκυρο “μπακαλόχαρτο”, χωρίς πρωτόκολλο από τον Δήμο  και χωρίς να έχει περάσει από την οικονομική επιτροπή, με το οποίο προσδιόριζε τα σημεία που θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης από τις ζημιές του Ιανού. Προχειρότητα, τσαπατσουλιά και κουτοπονηριά, σήματα κατατεθέν άλλωστε της λειτουργίας Τσιάκου. Επισυνάπτουμε τη σχετική λίστα, την οποία επίσης έφτιαξαν στο γόνατο με παλιά ημερομηνία. Ήταν τέτοια η προχειρότητά τους που ξέχασαν να συμπεριλάβουν στη λίστα όλο τον πρώην δήμο Κάμπου και μεγάλα χωριά που επλήγησαν όπως η Καρδιτσομαγούλα και το Αρτεσιανό γι’ αυτό και χρειάζεται διόρθωση η μελέτη.  Βεβαίως και είναι εκτεθειμένοι στη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται σ αυτή την υπόθεση. Άν εξαπατήθηκαν ή αναγκάστηκαν θα το πούνε αρμοδίως.

Τι επιδιώκουμε σε δεύτερη φάση.

Είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών μέσα από ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. Χρειάζονται πέντε μέρες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι εταιρείες και άλλες δέκα μέρες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Σύνολο δέκα (15) και ξεκινάμε τα έργα. Με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Δεν δικαιολογείται το κατεπείγον σε κανένα δρόμο από αυτούς που αναφέρει έστω αυτό το “μπακαλόχαρτο” που προσκομίστηκε από τον Δήμαρχο στην Αποκεντρωμένη.  Δεν δικαιολογείται η επιμονή του κ. Τσιάκου για απευθείας  ανάθεση των έργων. Ειδικά μέσα στην Καρδίτσα. Μεγάλη αδυναμία έχει  ο Τσιάκος στις απευθείας αναθέσεις. Γιατί άραγε? Όλος ο κόσμος ξέρει τι σημαίνουν απευθείας αναθέσεις.

ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ.  Αν δεν γίνει δημόσιος διαγωνισμός θα κάνουμε αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Επιστολές στον πρωθυπουργό στους αρμόδιους υπουργούς, στα κόμματα της Βουλής, στους βουλευτές του Νομού, στην ΚΕΔΕ, στον αθηναϊκό τύπο, θα επιδιώξουμε ερώτηση στην Βουλή. Θα εκθέσουμε στους δημότες όσους δημοτικούς συμβούλους θα συμφωνήσουν με τις απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου. Θα σας αναγκάσουμε να κάνετε δημόσιο διαγωνισμό θέλετε δε θέλετε.

Σημειώστε και ένα τελευταίο κ. Τσιάκο. Ακόμα και αν σας περάσει τελικά, θα μετρήσουμε και το τελευταίο χαλίκι που θα χρησιμοποιήσει ο εργολάβος σας.

Κάντε δημόσιο διαγωνισμό με αλλαγή της μελέτης  και σταματάμε τα πάντα.

Αν επιμείνετε στις απευθείας αναθέσεις για τους λόγους που εσείς ξέρετε και ο κόσμος φαντάζεται και χαθούν χρήματα και χαθούν έργα, η ευθύνη θα είναι όλη δική σας. 

Φυσικά για όλα τα παραπάνω που αφορούν τις απευθείας αναθέσεις, θα πρέπει εκτός από σας να πάρει θέση κι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας. Δεν πήρε θέση ποτέ για όσα συμβαίνουν στην Καρδίτσα, ούτε καν για την καταστροφή από τον Ιανό. Είναι καιρός κι αυτός να παρέμβει για να γίνει δημόσιος διαγωνισμός. Και βέβαια θέση πρέπει να πάρει κι ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λάππας.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->