vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κηρύττει τον «πόλεμο του νερού» σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο εχθρός είναι όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως τα πιο φτωχά.


Την ώρα που κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση κονταροχτυπιούνται για το «περούκα-γκέιτ», τις άδειες των καναλιών και το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέρος των προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Τα μέτρα θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν με διαδικασίες κατεπείγοντος θυμίζοντας την απίστευτη συνεδρίαση-παρωδία όπου σχεδόν το σύνολο των βουλευτών κοιμόταν μέσα στην αίθουσα. Το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις εισάγεται προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει την ενδιάμεση αξιολόγηση με βελούδινο τρόπο. Ωστόσο το μόνο «μίνι» στην αξιολόγηση του φθινοπώρου είναι το ύψος της υποδόσης που θα πάρει η ελληνική κυβέρνησης και όχι τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο-τέρας. Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, στο «καθαρτήριο» του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων για ξεπούλημα «α λά Ελληνικό» περνούν οι μετοχές των ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ που μεταβιβάζονται στον ΕΔΗΣ «αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα».
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, η εταιρεία αυτή (αλλά και η ΕΥΑΘ) ιδιωτικοποιείται κατά παράβαση του Συντάγματος, όπως κρίθηκε και με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (1906/2014) για την ΕΥΔΑΠ καθώς όλα τους τα στοιχεία αλλά και οι θυγατρικές τους μεταβιβάζονται στο υπερταμείο που «δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται» (άρθρο 184, παρ. 4).
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ τονίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του συλλογικού αγαθού του νερού, στην αύξηση των τιμολογίων και στην παραμέληση επενδύσεων στις υποδομές και τα δίκτυα αλλά και στην αύξηση του αριθμού των πολιτών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας του ανθρώπινου δικαιώματος για πρόσβαση σε νερό και υγιεινή, όπως αυτό ορίστηκε το 2006 από τον ΟΗΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκανδαλώδης παραχώρηση του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση αντί πινακίου φακής, άνοιξε την όρεξη και σε άλλους καρχαρίες που ζητάνε συμβάσεις με ανάλογους προνομιακούς όρους! Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αστέρα Βουλιαγμένης με τους επενδυτές να υπαναχωρούν σε σχέση με την αρχική τους προσφορά, βλέποντας την εξαιρετικά χαμηλή τιμή παραχώρησης της τεράστιας έκτασης του Ελληνικού.
Να υπενθυμίσουμε ότι με το πολυνομοσχέδιο δεν κλείνει η «μίνι αξιολόγηση» καθώς περιλαμβάνει μόνο 8 από τα 15 προαπαιτούμενα που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση των 2,8 δις. Τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας.Η κυβέρνηση δεν μας παίρνει μόνο την μπουκιά από το στόμα, μέσω της εξοντωτικής φορολογίας, αλλά μας «πυροβολεί» τη στιγμή που σκύβουμε να πιούμε νερό.
Η αντίσταση στο νέο κύμα λεηλασίας δεν είναι απλώς θέμα τιμής, αλλά επιβίωσης.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σφαγιαστικά μέτρα.
Μπορούμε να ξαναπάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν.
Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή μας έξω από το ευρώ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ. ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->