vasilakos sept2020  anakoinosi apozimioseis3

   bronx delivey2xiroskarpos2

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ, με χαρά διαπιστώνω ότι μετά από πολλές περιπέτειες και δυσκολίες ανακαλύψατε στην Καρδίτσα, στην μικρή αλλά περήφανη πόλη του Θεσσαλικού κάμπου, τις αρετές του δημόσιου πανεπιστημίου.

Σας θυμάμαι να επισκέφτεστε την Κύπρο και να λέτε --με πόνο ψυχής, είμαι σίγουρος, αλλά υπηρετώντας πάντα την αλήθεια -- ότι τα πανεπιστήμια μας είναι χώροι παρασκευής μολότωφ. Τώρα, όμως, αυτός ο εφιάλτης είναι πίσω σας. Ευτυχώς που πριν λίγες μέρες είχε επισκεφθεί την Καρδίτσα η Υπουργός Παιδείας και με δύο φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook δήλωσε πόσο περήφανη είναι για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Εσείς –και σας τιμάει αυτό—διαβάσατε αμέσως την ανάρτηση, είδατε τις φωτογραφίες και αποφασίσατε να ακολουθήσετε την ίδια οδό, σαν νέος σκαπανεύς που ανακαλύπτει τα αξιόλογα τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιμελώς κρύψει σε μικρές πόλεις για να μην φαίνονται.

Ένας φίλος μου, που ειναι δικός σας ψηφοφόρος και καθηγητής στο εξωτερικό, μου έγραψε μετά την επίσκεψή σας στην Καρδίτσα « Ο δικός μου (εννοεί εσάς) σας έσκισε, σας ξεσκέπασε. Ακάματος αναζητεί και βρίσκει. Όπου υπάρχει κάτι το αξιέπαινο θα το ξετρυπώνει και θα το αναδεικνύει. Φαντάσου, αν ανακάλυψε την αριστεία στην Καρδίτσα τι έχει να σας επιφυλάξει στις άλλες πόλεις.» Βλέπετε, μία μικρή κίνησή σας οδήγησε ψηφοφόρους σας που είναι στο εξωτερικό να θαυμάζουν την επιμονή σας. Μπράβο και πάλι μπράβο σας.

Νομίζω μετά και την επίσκεψή σας θα πρέπει να επιμείνετε στην μείωση κατά 20% της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων. Μην ακούτε τους Πρυτάνεις που διαμαρτύρονται. Αχόρταγοι άνθρωποι που θέλουν να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα είναι. Θα είναι ένα μοναδικό πείραμα, που θα μετράει την αντοχή των πανεπιστημίων. Εξ’άλλου με την κλιματική αλλαγή θα έχουμε μεγαλύτερες περιόδους καλοκαιρίας οπότε δεν θα χρειάζονται και τόσα χρήματα για την θερμανση των χώρων τους. Και, βέβαια, αν μειώσετε τελικά κατά 20% τη χρηματοδότηση, θα ελέγξετε την εγκυρότητα της θεωρίας που λέει «αν με τόσα λίγα χρήματα κατάφεραν τα πανεπιστήμια και έγιναν τόσο αξιόλογα, μήπως γίνουν ακόμη καλύτερα με ακόμη λιγότερα χρήματα;» Λογικό μου ακούγεται, αν και καλό είναι να δοκιμαστεί στην πράξη.

Και –σαν προσωπική χάρη το ζητάω-- παρακαλέστε την Υπουργό να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την προκήρυξη των θέσεων στα πανεπιστήμια. Όπως με τη χρηματοδότηση έτσι και με τις νέες θέσεις: γιατί να υπάρχει αυτή η πρόθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού; Με τις λίγες θέσεις προσωπικού δεν κατάφεραν να γίνουν αξιόλογα τα πανεπιστήμια; Μήπως γίνουν πιο αξιόλογα με λιγότερες; Μπορεί να ακούγετε παράδοξο, αλλά σε αυτά είστε πολύ καλός, θα βρείτε τρόπους να πείσετε τους ανόητους που αμφισβητούν τις θεωρίες σας.

Και κάτι από τη δική μου εμπειρία: Αχάριστοι είναι οι πανεπιστημιακοί. Δεν καταλαβαίνουν ότι το κρατικό χρήμα δεν είναι για αυτούς. Είμαστε σίγουροι ότι χρειαζόμαστε τόσους πανεπιστημιακούς; Καταλαβαίνω ότι εσείς, με τους τόσους πολλούς αξιόλογους συμβούλους με μόνον απολυτήριο λυκείου τα έχετε καταφέρει μια χαρά. Για αυτό και σας το ξαναλέω: κόψτε τους το 20% (και λίγο παραπάνω αν είναι δυνατό) και μην προκυρήσσετε θέσεις. Και τότε θα δείτε στην επόμενη επίσκεψή σας, πόσο πιο καλά θα είναι τα πανεπιστήμια. Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα τους δώσετε λίγο χρόνο και δεν θα τα επισκευθείτε ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Με συγχωρείτε για τις υποδείξεις αλλά δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου όταν διάβασα πόσο περήφανος είστε και εσείς για τα δημόσια πανεπιστήμιά μας. Προσέξτε, όμως, γιατί και στο δικό σας κόμμα υπάρχουν οι αχάριστοι και θα σας κατηγορήσουν ότι με όσα λέτε γίνεστε ΣΥΡΙΖΑ. Σας το γράφω για να σας προφυλάξω από τους μολοτωφοχαρείς του κόμματός σας. Καλές γιορτές και ελπίζω να συνεχίσετε, με την βοήθεια της άξιας Υπουργού σας, να ξετρυπώνετε τις εστίες αριστείας.

Ας είμαστε σε επαφή.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->