vasilakos noemvrios 2020  bronx delivey2

  topiki agora teva4 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Καρδίτσας δηλώνουμε ότι η υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη στην πόλη μας.

Είναι ακριβώς ανεπιθύμητη όλη αυτή η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που μας έχουν κάνει πελάτες στις ίδιες μας τις σχολές.

Με τις νέες εξαγγελίες της υπουργού για σύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης με την αξιολόγηση των πανεπιστημίων ασκείται ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα πανεπιστήμια να εφαρμόσουν τους όρους της αξιολόγησης , δηλαδή να βάλουν ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις και τους manager μέσα στις σχολές. Αυτό σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν με τους όρους της αγοράς. Όσα τμήματα δεν αξιολογούνται καλά με τα στάνταρ των επιχειρήσεων, θα υποχρηματοδοτούνται και τελικά θα κλείνουν. Για να αναβαθμιστούν τα ιδρύματα στην αξιολόγηση θα πρέπει να μετακυλήσουν ακόμα περισσότερο το κόστος σπουδών στους φοιτητές (δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, σε προπτυχιακά, ξενόγλωσσα ή μη, ‘τέλη’ στις παροχές φοιτητικής μέριμνας) ή εισάγωντας με περίτεχνο τρόπο τις επιχειρήσεις από την μπροστά (πλέον) πόρτα ως την μόνη εναλλακτική .

Αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί και η κατάργηση του ασύλου. Τίποτα δεν έχουν κάνει ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε οι προηγούμενες για να αντιμετωπιστούν πραγματικά φαινόμενα εγκληματικότητας μέσα στα Πανεπιστήμια. Πίσω από τα λόγια περί «κατάργησης της ανομίας», κρύβεται η πρόθεση να δοθεί πλήρης ασυλία στους μεγάλους επιχειρηματίες να κάνουν ότι θέλουν μέσα στις σχολές, και παράλληλα να χτυπηθεί το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, να αντιμετωπιστούν οι αγώνες των φοιτητών με το "δογμα νόμος και τάξη".

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων, της κατηγοριοποίησης των πτυχίων, με αποτέλεσμα την δημιουργία αποφοίτων πολλών ταχυτήτων.

Όλη αυτή την πολιτική την βιώνουν στο πετσί τους και οι φοιτητές της Καρδίτσας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

Η συγχώνευση των πρώην ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο έχει επιφέρει απανωτά προβλήματα, όπως μη επαρκές διδακτικό προσωπικό ,μη επαρκής εργαστηριακό εξοπλισμό, ενώ υπάρχει και κτιριακό πρόβλημα που 2 και 3 τμήματα συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο και τις ίδιες αίθουσες, με ότι προβλήματα δημιουργεί αυτό στα προγράμματα των μαθημάτων και εξεταστικών. Και όλα αυτά για να βγαίνουν οι φοιτητές από αυτές τις σχολές με πτυχία «σούπα»(βλέπε Δασολογία, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού), χωρίς ολοκληρωμένο επιστημονικό αντικείμενο και χωρίς εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα(βλέπε Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας).

Παράλληλα με την πολιτική της υποχρηματοδότησης δημιουργούνται προβλήματα όπως απλήρωτο διδακτικό προσωπικό ,οπως στην περίπτωση των συμβασιούχων του πρώην ΤΕΙ, ή όπως στην Κτηνιατρική με συμβασιούχους <<λάστιχο>> που καλουνταί για ένα ξεροκόμματο να καλύψουν πάγιες ανάγκες του τμήματος ,όσο και έλλειψη λεωφορείων για τις αναγκέες εξώδους για πρακτική άσκηση σε παραγωγικά ζώα, προβλήματα με την σίτιση, όπου πολλοί φοιτητές μένουν έκτος δωρεάν σίτισης ενώ μένουν όλη την μέρα στην σχολή με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι σπουδές τους, ην ίδια στιγμή που τα εστιατόρια έχουν δοθεί σε εργολάβους για να βγάζουν κέρδη. Οι εστίες των Πανεπιστημίων μετά και από τις συγχωνεύσεις δεν επαρκούν ούτε για ένα ελάχιστο κομμάτι των φοιτητών, και οι φοιτητές αναγκάζονται να πληρώσουν χρήματα από την τσέπη τους για τα δωμάτια που παίρνουν.

Εμείς οι φοιτητές δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να υπομένουμε όλη αυτή την κατάσταση στις σχολές μας.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα των σχολών!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->