bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  eve topiki agora3

 970x250 hands 1

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 9:00

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου πραγματοποιεί την τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 17 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι εδώ και προστίθενται νέα, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ο νέος συσχετισμός που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές με την εναλλαγή των δυο κομμάτων στην κυβέρνηση, αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση και το βάθεμα των αντιλαϊκών – αντισυνταξιουχικών πολιτικών που έχουμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια.Η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει και αξιοποιεί την ‘’προίκα’’ που έλαβε από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο βάζοντας τον πήχη σύμφωνα με τις ανάγκες των ομίλων.
Ήδη έχει δώσει το στίγμα της με την ένταση του αυταρχισμού, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μια σειρά αντιλαϊκών αντεργατικών νομοσχεδίων και δηλώσεων. Αξιοποιεί το νόμο Κατρούγκαλου και ετοιμάζει την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση με την προώθηση του συστήματος των ‘’τριών πυλώνων’’ (‘’εθνική’’ σύνταξη – επαγγελματικά ταμεία – ιδιωτική ασφάλιση) για να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει.
Αποδεικνύεται ότι φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση δεν υπάρχει.Τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι ατελείωτα με οποιοδήποτε μείγμα διαχείρισης, είτε με επικεφαλής τη ΝΔ είτε το ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από ένα μαζικό – οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Σας καλούμε να συγχρονίσετε το βηματισμό σας και τη δράση σας συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου στηρίζοντας την ‘’Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων Δημοσίου’’.
Συνάδελφοι,
Δυναμώνουμε το σωματείο μας, γιατί η συμμετοχή στο σωματείο σημαίνει:
1. Ότι δεν είσαι μόνος, αδύναμος και ευάλωτος.
2. Ότι ζεις με τις αρχές και αξίες της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης. Αρχές που διέπουν τη λειτουργία κάθε ταξικού σωματείου.
3. Ότι έχεις καλύτερη πληροφόρηση, γνωρίζεις καλύτερα τα δικαιώματά σου, ότι έχεις υποστήριξη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
4. Ότι ξεφεύγεις από την προπαγάνδα που λέει ότι τίποτα δεν γίνεται και άρα το μόνο που μένει είναι να σκύβεις το κεφάλι.
5. Ότι μέσα από ένα μαχητικό και μαζικό Σύλλογο ακούγεται πιο δυνατή και η δική σου φωνή.

Όταν μόνος δεν μπορείς, όλοι μαζί μπορούμε!

Τα συμφέροντά μας είναι κοινά είτε είμαστε συνταξιούχοι από την κεντρική διοίκηση είτε από τον χώρο της υγείας, της παιδείας, της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης. Αυτό που όλοι μαζί μπορούμε, με την πολυδιάσπαση γίνεται δύσκολο μέχρι και ανέφικτο.
Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. για μικροπολιτικούς λόγους υλοποιεί την πολυδιάσπαση αφού αποφάσισε αυθαίρετα, παράνομα και αντικαταστατικά την διαγραφή των συναδέλφων μελών του συλλόγου πάνω από δέκα χρόνια, που προέρχονται από τους ΟΤΑ. Επίσης βάζει εμπόδια στην εκλογική διαδικασία αποφασίζοντας, ‘’νομοθετώντας’’ στην ουσία, συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κάθε συνδυασμού (7+50%).
Τους καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να μην τορπιλίσουν την Γενική Συνέλευση.
Με την παρέμβαση όσων συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ‘’Αγωνιστικής Ενότητας Συνταξιούχων Δημοσίου’’ μαζικοποιήθηκε ο Σύλλογός μας από την τελευταία εκλογοαπολογιστικη συνέλευση, συνδιοργάνωσε μαζί με τους Συλλόγους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις στην πόλη της Καρδίτσας, συμμετείχε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα μετά από αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπών και των Ομοσπονδιών για να αντισταθούμε στην πολιτική των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, στην αύξηση φόρων και χαρατσιών για ΟΛΑ τα λαϊκά στρώματα από τη μια και φοροαπαλλαγές και παροχές για την πλουτοκρατία από την άλλη.

Διεκδικούμε - απαιτούμε:
• Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
• Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
• Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
• Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης των συντάξεων και του εφ’ άπαξ. Να αποδοθούν άμεσα.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία.
• Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
• Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα.
• Καμιά πληρωμή για εξετάσεις.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο στα 12.000 €.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!
Στις 17 Οκτωβρίου ψηφίζουμε – στηρίζουμε την
‘’Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων Δημοσίου’’

Οι υποψήφιοι

1 ΑΝΤΙΟΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 13 ΜΙΖΑΚΗ-ΜΟΥΡΑΤΙΑΝ ΜΑΡΙΑ
2 ΓΑΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14 ΜΟΣΧΟΒΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
3 ΓΙΑΠΑΛΗ-ΜΠΟΥΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 15 ΜΠΟΡΛΑΣ ΗΛΙΑΣ
4 ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 16 ΜΠΡΙΛΛΑΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
5 ΚΑΨΑΛΗ ΟΛΓΑ 17 ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
6 ΚΟΖΙΟΥ-ΚΟΛΟΦΩΤΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 18 ΠΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7 ΚΩΤΣΙΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 19 ΠΟΔΗΜΑΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
8 ΛΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 20 ΤΕΓΟΥ ΕΦΗ
9 ΜΑΚΡΗ ΜΑΡΘΑ 21 ΤΣΙΩΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
10 ΜΑΚΡΗ-ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 22 ΧΑΛΑΤΣΗ-ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΡΓΥΡΩ
11 ΜΑΡΚΟΥΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23 ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
12 ΜΗΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 24 ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

300x600 spame 1

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->