bronx proino1  vasilakos after xristougena1  

 

 

  

ΑΡΘΡΑ
Typography

Σε όλο το πολιτισμένο κόσμο , το δικαίωμα ψήφου ισχύει για όλους τους πολίτες των δημοκρατιών τους. Χωρίς όρους και χωρίς εμπόδια.


makrynikas1Όπου κι αν ζουν και με οποιαδήποτε ιδιότητα λειτουργούν, στις εγχώριες ή στις ξένες κοινωνίες.
Και διευκολύνονται με κάθε τρόπο να ψηφίσουν, όπου μπορούν...
Σε πρεσβείες, σε προξενεία, με επιστολική ψήφο ή ακόμα και με ηλεκτρονική.
☑️ Στην Ελλάδα, όμως, ακόμα και σήμερα, εν έτει 2019, αναζητούμε λύσεις για να βρεθούμε, ακόμα μία φορά, σε αδιέξοδο!!!
✔️ Και δημιουργούμε παντού την εντύπωση πως είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα για να μη λειτουργήσει σωστά η δημοκρατία...
Λες και έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε με τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και την ελευθερία των Ελλήνων, μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Ας δούμε τις θέσεις των κομμάτων:
▶️ Η ΝΔ τάσσεται υπέρ του πλήρους δικαιώματος ψήφου στους εκτός Ελλάδος διαβιούντες Έλληνες, δέχεται και προτείνει την επιστολική ψήφο, χωρίς να έχει αντιρρήσεις και για την κατά τόπους άσκηση του δικαιώματος.
▶️ Το ΚΙΝΑΛ δέχεται την επιστολική ψήφο, θεωρεί ότι το δικαίωμα πρέπει να δοθεί στους απόδημους που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
▶️ Το ΚΚΕ λέει όχι στην επιστολική ψήφο, οι απόδημοι να βρίσκονται εκτός Ελλάδος το πολύ μέχρι 30 χρόνια, και να διατηρούν οικονομικούς (π.χ. φορολογικούς) και οικογενειακούς δεσμούς με την πατρίδα, να έχουν δηλαδή ΑΦΜ.
▶️ Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη τάσσονται σχεδόν χωρίς όρους υπέρ της παροχής ψήφου στους απόδημους.
☑️ Όπως φαίνεται λίγο πολύ τα τέσσερα κόμματα είναι υπέρ της ψήφου των αποδήμων , το μόνο κόμμα που διαφωνεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ...
▶️ Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην αρχική θέση του, δεν δέχεται επ’ ουδενί οι ψήφοι αυτοί να προσμετρώνται στο εθνικό σύνολο, αρνείται σταθερά οι απόδημοι να εκλέγουν «βουλευτές επικρατείας», και δεν συμφωνεί στην επιστολική ψήφο...
✔️ Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν φαίνεται αρχικά, να υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Κι όμως, οι πιθανότητες να μην βρεθεί ο αριθμός των 200 ψήφων και να μην περάσει η ψήφιση του νόμου είναι οι πιο πολλές!!!!
Γιατί συμβαίνει αυτό;
🔹Γιατί το παζάρι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν χρησιμοποιεί δημιουργικούς όρους, αλλά καταστροφικούς.
🔹Και μολονότι όλοι στην αρχή επικαλούνται κάποιες βασικές πολιτικές αρχές ή ένα κοινώς αποδεκτό αξιακό σύστημα... στο τέλος, αποθεώνουν το αρρωστημένο τους μεγαλείο!!!!!
Τόσο αρρωστημένο που αναρωτιέται κανείς αν η πολιτική επιβίωση των κομμάτων βασίζεται σε κάποια έστω, παραγωγική διάθεση ή μόνο στην νοσηρή και καταστροφική επιθυμία των ηγεσιών της.
🔹Εδώ ασφαλώς, έχουμε να κάνουμε με μια πλήρη περιφρόνηση προς τους κανόνες της ευπρέπειας , μια ξετσιπωσιά , και μια ανήθικη πρακτική.
☑️ Γιατί οι δημοκρατίες μας , εξυπηρετούν πάνω απ όλα το έθνος - κράτος και όχι μόνο τις τοπικές πολιτικές κοινότητες ενός συνόλου ομοειδών συμφερόντων...
🔹Το Σύνταγμα μας καθορίζει το έθνος ως πολιτικό μέγεθος...
🔹Και οι διαβιούντες εκτός Ελλάδος , Έλληνες είναι εθνικοί πολίτες.
✔️ Και κατά συνέπεια, οι ομογενείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είμαι ισότιμοι πολίτες με αυτούς που ζουν στην Ελλάδα.
Και ίσως πιο ενημερωμένοι από πολλούς εγχώριους ψηφοφόρους οι οποίοι σε τεστ "πολιτικής αγωγής" δεν θα περνούσαν ούτε την βάση.
Για ακόμα μία φορά, η Αριστερά υποκρίνεται.
Και αποστρέφεται την δημοκρατία με κάθε τρόπο.
Οδηγώντας σε άλλο ένα αδιέξοδο τη δημοκρατία στις αποφάσεις της..

Γεώργιος Μακρυνίκας
Μαθηματικός
Πρ. Νομάρχης

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

giovani teliki

night monimo

 bronx proino2