vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Μετά απο τα τόσα που έχουν συμβεί στα πανεπιστήμια , ήλθε επι τέλους η ώρα και για την κατάργηση του ασύλου των ανωτάτων πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Στην πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή, ο Πρωθυπουργός, στηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον νόμο περί πανεπιστημιακού ασύλου, έκανε μια περιγραφή της πραγματικής κατάστασης των ΑΕΙ... περιέγραψε μια από τις πτυχές εξαθλίωσης των ΑΕΙ , αποτέλεσμα αυτού του αναχρονιστικού νόμου.makrynikas

Ένας νεοεισερχόμενος φοιτητής , είπε ο πρωθυπουργός, “Φτάνει στο Πανεπιστήμιο, γεμάτος δέος, χαρά, αγωνία, προσμονή, ελαφρώς «ψαρωμένος», όπως θα έλεγαν οι συνομήλικοί του, διψά όμως για νέες εικόνες, νέες εμπειρίες, γνώση.

Τι συναντά;

Σίγουρα θα αισθανθεί αμήχανα, βλέποντας από την αρχή κιόλας

🔹άγνωστους να μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες

🔹η βιβλιοθήκη της σχολής κλειστή...

🔹το ίδιο και την Γραμματεία της Σχολής... γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν κάποια επεισόδια.

🔹Περπατώντας μέσα στους βρώμικους διαδρόμους, θα αναρωτηθεί αν όποιος θέλει μπορεί να γράφει στους τοίχους.

🔹Σίγουρα θα αγανακτήσει διαπιστώνοντας ότι και το εργαστήριο, αυτό το οποίο τόσο ήθελε να δει, έχει βάλει και αυτό λουκέτο.

🔹Μια ανακοίνωση θα τον ειδοποιήσει ότι κάποια από τα μαθήματά του μεταφέρονται διότι αρκετές αίθουσες έχουν καταληφθεί και με τον καιρό θα συμβιβαστεί με το τρέξιμο πίσω από τις έκτακτες παραδόσεις για να μην χαθεί το εξάμηνο.

🔹Μέχρι να φτάσει στο πτυχίο του, ο φοιτητής αυτός θα έχει δει ολόκληρες αίθουσες, κομμάτια του δημόσιου χώρου, υπό κατάληψη στα χέρια ποικιλώνυμων οργανώσεων, ναρκωτικά να κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, υπόγεια γεμάτα από μολότοφ και κουκούλες, το τεχνικό προσωπικό του Πανεπιστημίου να βάφει και να ξαναβάφει μάταια τους τοίχους και καθηγητές να καθυβρίζονται – ακόμη και να χτίζονται μέσα στα γραφεία τους…”

Αυτή η περιγραφή, είναι μόνο μια πτυχή της πραγματικής κατάστασης…

▶️ Όποιος τα τελευταία χρόνια είχε παιδιά που σπούδαζαν στο πανεπιστήμιο γνωρίζει καταστάσεις απίστευτες , που καλυπτόταν από το πανεπιστημιακό άσυλο. .

🔹Παρατεταμένες καταλήψεις από μικρές μειοψηφίες φοιτητών, με αιτήματα ανέφικτα και πολλές φορές άσχετα με τα πανεπιστημιακά θέματα.

Και κατεστραμμένες αίθουσες , αλλά και πολλές φορές λεηλατημένες, μετά τις καταλήψεις.

🔹Προπηλακισμούς καθηγητών , ακόμα και κτίσιμο της πόρτας του γραφείου τους, που δεν ήταν αρεστοί στις μικρές αυτές ομάδες, ή που τους καταλόγιζαν …αυστηρότητα στην εξέταση του μαθήματος τους…

🔹Παρεμπόδιση εξόδου για ώρες(!)καθηγητών -μελών συλλογικών οργάνων διοίκησης από αίθουσες συσκέψεων, μέχρις ότου τους αναγκάσουν να πάρουν αποφάσεις της αρεσκείας τους…

🔹Ανεξέλεγκτη είσοδο σε χώρους συνεδριάσεων, ατόμων που δεν είχαν την φοιτητική ιδιότητα, ή που την είχαν στο μακρινό παρελθόν…

…Και καλά θα πει κάποιος .

Δεν υπήρχαν όργανα στα πανεπιστήμια ;

Βεβαίως ο πρύτανης κλπ.

Αλλά φοβόταν να αντιδράσει...

☑️ Ποιός δεν θυμάται τον πρύτανη που προσπάθησε να αντιδράσει σε μια βίαιη κατάληψη του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Του επιτέθηκαν, τον κτύπησαν και έχοντας προβλήματα με την καρδιά του, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, οπού του έκαναν επειγόντως στεφανιαιογραφία…

☑️ Η ένα άλλο πρύτανη, που προσπάθησε να επιβάλει τάξη στην συνεδρίαση της Συγκλήτου και να μην συμμετέχουν άτομα που δεν ήταν μέλη του θεσμού.

Τον προπηλάκισαν άγρια και μάλιστα μπήκαν βίαια στην αίθουσα συνεδριάσεων και πέταξαν σάκο με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του!...

▶️ Σε αυτή την τραγική κατάσταση ήλθε να βάλει τέλος το νομοσχέδιο που καταργεί το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο.

Στόχος του είναι :

Να επαναφέρει την πολύπαθη ανώτατη παιδεία μας στην κανονικότητα.

Για να μπορεί ο νέος φοιτητής που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, να μπαίνει και να σπουδάζει σε ένα πανεπιστήμιο αντάξιο των ονείρων του και των προσδοκιών του.

Όχι σε ένα άσυλο αυθαιρεσίας ,ανομίας η ακόμα και εγκληματικότητας…

 

Γεώργιος Μακρυνίκας

Μαθηματικός

Πρ. Νομάρχης

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->