bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  eve topiki agora3

 970x250 hands 1

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έφυγε από την κυβέρνηση, αλλά δεν εγκατέλειψε το βασίλειο των ψεμάτων, της διαστροφής και της συκοφαντίας.

Οι άνθρωποι που επέβαλαν τον απόλυτο έλεγχο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και προσπάθησαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και τα ιδιωτικά, καταργώντας ανεξάρτητες αρχές και υφαρπάζοντας τον έλεγχο του ΕΣΡ, και τώρα κλαίνε! με απίστευτη υποκρισία και κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για… μαδουρισμό!

Στο εσωτερικό μέτωπο σήκωσαν τον κόσμο στο ποδάρι επειδή τάχα «για πρώτη φορά» πρωθυπουργός έθεσε υπό την εποπτεία του την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αλλά δεν περιορίστηκαν στην εσωτερική κατανάλωση προπαγάνδας.

Με το καλημέρα σας οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να συκοφαντήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας τη νέα κυβέρνηση για… παρεμβάσεις στο Κράτος Δικαίου!

Και το χειρότερο μιλώντας ο Τσίπρας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ανακάλυψε το… πρωτοφανές, όπως συγκεκριμένα είπε. Αυτό που, όπως επίσης είπε, συνέβη για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση:

Πρωθυπουργός να αναλαμβάνει υπό τον έλεγχό του όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και την ΕΡΤ, και το ΑΠΕ.

Για να καταλήξει στο αμίμητο: «Και την ίδια ώρα σπεύδουν και να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, αλλά να είναι οι ίδιοι που εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τον Μαδούρο. Είναι ενδιαφέρον και οξύμωρο»..

Δηλαδή ο Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη για μαδουρισμό!

Ας δούμε τώρα τι πραγματικά ισχύει:

Πρώτον: Ο Κώδικας Νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα προβλέπει σαφώς τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού.

Και ο πρωθυπουργός έχει όλες τις αρμοδιότητες – διαφορετικά πώς θα όριζε τους υπουργούς του, θα άλλαζε τη δομή των υπουργείων και τις αρμοδιότητές τους και θα ανέθετε καθήκοντα σε όλους;

Σύμφωνα με το νόμο ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, μεριμνά για την ενότητα της κυβέρνησης, εποπτεύει για την εφαρμογή των νόμων από τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και για τη λειτουργία τους προς το συμφέρον του Κράτους και των πολιτών, είναι αυτός που δίνει άδεια για τη δημοσίευση ΦΕΚ.

Δεύτερον: Η ΕΡΤ (για τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης δεν το συζητάμε) είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στον δημόσιο τομέα. Το δε ΑΠΕ είναι ανώνυμη εταιρία του Δημοσίου με μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο. Επομένως, όλες οι αρμοδιότητες ανήκουν και σ’ αυτή την περίπτωση στον πρωθυπουργό.

Και αυτός τις μεταβιβάζει.

Τρίτον: Ειδικά για τα μέσα ενημέρωσης, αυτά εποπτεύονται από τον υπουργό στον οποίο ο πρωθυπουργός μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες.

Αυτός ο υπουργός είναι είτε ο υπουργός Επικρατείας, είτε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλαδή υποχρεωτικά και αναγκαστικά ανήκει στον στενά πρωθυπουργικό υπουργικό κύκλο.

Ο πρωθυπουργός άλλοτε αποφασίζει να αναθέσει την εποπτεία των μέσων ενημέρωσης σε υπουργό Επικρατείας και άλλοτε – το συνηθέστερο – στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού αυτός είναι και ο υπουργός που ασχολείται με την ενημέρωση των δημοσιογράφων και της κοινής γνώμης...

Τέταρτον: Μιλάμε για εποπτεία όσον αφορά στην τήρηση των νόμων και όχι για έλεγχο περιεχομένου, διότι στο Κράτος Δικαίου η λογοκρισία απαγορεύεται – και όλοι θυμούνται τι είδους έλεγχος γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με προγραφές.

Ο έλεγχος του περιεχομένου, όσον αφορά στην ΕΡΤ, ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως συμβαίνει με όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα βάσει του Συντάγματος – σε αντίθεση με τα άλλα μέσα ενημέρωσης και τον Τύπο, όπου το ΕΣΡ δεν έχει αρμοδιότητα, επίσης βάσει του Συντάγματος.

Πέμπτον: Αλλά και στην περίπτωση που ο αρμόδιος υπουργός διαπιστώσει παράβαση του νόμου, τότε συγκαλεί τη Γ.Σ των μετόχων.

Δηλαδή απαιτείται διαφάνεια και δημοσιότητα.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά όχι σε όλους τους πολίτες που, βομβαρδισμένοι από την προπαγάνδα και τις όψιμες «ευαισθησίες» του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να παραπλανηθούν.

Αυτός άλλωστε είναι και στο στόχος τους.

Από το σπίτι τους έφεραν τις αρμοδιότητες Παππάς και Ραγκούσης;

Και επομένως ερωτώνται οι ευρωβουλευτές του Σύριζα :

Όταν ο κ. Τσίπρας ανέθετε την αρμοδιότητα στον τότε υπουργό Επικρατείας Παππά, πού την είχε βρει την αρμοδιότητα για να την αναθέσει;

Την είχε φέρει από το σπίτι του ή από την Κουμουνδούρου;

Απλά, την είχε από το νόμο περί αρμοδιοτήτων του!

Θυμίζω στους ανωτέρω ευρωβουλευτές ότι αυτή η αρμοδιότητα δόθηκε στον κ. Παππά στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο έγινε και στη δεύτερη, όταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, με το ΦΕΚ 2109/Β’/29/09/2015 ο κ. Τσίπρας ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας Παππά τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τις… επενδύσεις!

Τότε είχε αναθέσει και στον κ. Τόσκα την ΕΥΠ – την οποία επίσης δεν είχε φέρει από το σπίτι του!

 

Υ1. Επι των ημερών του Σύριζα ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο προβλεπόταν ότι η «Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική» καθορίζεται από την κυβέρνηση και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και εφαρμόζεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και εποπτεύεται από υπουργό Επικρατείας, στον οποίο ανατίθεται η σχετική αρμοδιότητα»,

Δηλαδή με νόμο της αριστερής κυβέρνησης η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα;

Η δική σας κυβέρνηση δεν επέβαλε στην ΕΡΤ ένα διαρκές μαύρο στο όνομα του «μαύρου»;

Υ2. Τώρα σε ότι αφορά τα έργα και ημέρες της αριστερής κυβέρνησης στην ΕΡΤ....

Δεν θέλω να σας τα θυμίσω....

Παραιτήθηκαν απο την ΕΡΤ ούτε ένας ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον δεκατρείς!

Γι’ αυτό και για σας κύριοι ευρωβουλευτές και λοιπές αυταρχικές δυνάμεις ισχύει το «κρείττον το σιγάν»!

 

Γεώργιος Μακρυνίκας

Μαθηματικός

Πρ. Νομάρχης

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

300x600 spame 1

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->