bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός- Πρ. Νομάρχης

makrynikas

Ένας κυβερνήτης έχει ελπίδες να του ανανεωθεί η θητεία απο τους πολίτες , μόνο αν τους απέδειξε με πράξεις πως πραγματικά όλα τα χρόνια που κυβέρνησε νοιαζόταν για αυτούς... αλλιώς πάει σπίτι του και περνάει στα αζήτητα!!! 

Ε, αυτό το δικαίωμα δεν το έχει ο Τσίπρας...

Ας δούμε όμως πώς κατάντησε ένα κόμμα που από το σκάρτο 3% έφθασε στο 36% και τώρα αγωνίζεται για την επιβίωση του...

Σίγουρα είναι τα πολλά ψέμματα που ο αρχηγός και τα στελέχη του εκστόμισαν προκειμένου να υφαρπάζουν την ψήφο των πολιτών. 

Σίγουρα κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η αχρηστοσύνη του συνολικού κυβερνητικού επιτελείου, οι περισσότεροι εκ των οποίων, δεν είχαν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Σίγουρα οι πολίτες αντελήφθησαν, πως αυτοί που εμπιστεύθηκαν, δούλευαν αποκλειστικά για προσωπικό όφελος, βολεύοντας από την άλλη, χιλιάδες συγγενείς, φίλους και παρατρεχάμενους -σιγά μην είχαν χρόνο να σκεφθούν και τους άλλους, που τους χρησιμοποιούσαν μόνον  ως ψηφοφόρους και που μετά... απλά τους ξεχνούσαν!...

Όμως... είναι και άλλα!

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει χάσει από πολύ καιρό αυτό που συνήθιζαν να ονομάζουν "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”....

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο διψασμένος για τη χλιδή της εξουσίας αρχηγός του, υποστήριζε για αρκετά χρόνια, πως εκπροσωπούσε την αριστερά, που επέμενε με πείσμα στο "ηθικό της πλεονέκτημα” σε αντίθεση με εκείνους, που κατά τη γνώμη τους, είχαν εγκαταλείψει αυτό τον χώρο προς άλλες πιο "συστημικές” πολιτικές κατευθύνσεις. 

Αυτό βέβαια, σε συνδυασμό με την κινηματική δράση στην περίοδο του αντιμνημονιακού μετώπου, έφερε ξανά στο προσκήνιο το ξυνισμένο πλέον για τους περισσότερους, ηθικό πλεονέκτημα, ως στοιχείο της δικής τους δανεικής ταυτότητας. 

Σε σημαντικό βαθμό, ακριβώς σε αυτό το επιχείρημα στήριξε και το εκλογικό του  άλμα, από το 2015 και μετά..

Όμως, ήδη από την Νερώνεια πορεία προς την εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε να μετατοπίζεται συνειδητά από αυτή τη δήθεν  "ηθική ακεραιότητα”.

Αρχικά, ήταν ο τρόπος που άρχισε ήδη από την πορεία προς την εξουσία να συσπειρώνει και ανθρώπους με άλλα, εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά, κάτι που ήδη φαινόταν στον τρόπο που άρχισαν να δημιουργούνται και κωμικά παρατράγουδα 

- για τις θέσεις των υποψηφίων βουλευτών, 

- για τη μάχη του σταυρού, 

- την προετοιμασία για την κατάληψη επικερδών κοινοβουλευτικών θέσεων και 

- βέβαια στα ρουσφέτια των ημετέρων, όπου και πλέον οι μάσκες περί ηθικής όχι απλά έπεσαν, αλλά βίαια ξηλώθηκαν.

Η άνοδος στην εξουσία πρώτα από όλα κατέδειξε ότι ακόμη και μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει το κράτος για να βολέψει φίλους, οικογένεια, γνωστούς, γκόμενους, γκόμενες , συγγενείς και κάθε λογής παρατρεχάμενους.

Τα μνημόνια βέβαια από την άλλη, δεν επέτρεπαν διορισμούς, όμως μια κυβέρνηση μπορεί να διορίσει συμβούλους, μετακλητούς και να κάνει όσες αποσπάσεις επιθυμεί... και προφανώς δεν έγιναν όλες αυτές οι προσλήψεις με κριτήρια την ανάγκη για να διοικηθεί το κράτος, αλλά περισσότερο λόγω της ανάγκης, να δημιουργηθεί ο κομματικός στρατός που θα έμπαινε μπροστά όταν θα θεωρούνταν αναγκαίο από τους υπεύθυνους των κινητοποιήσεων, κατά τα πρότυπα του συντρόφου Νίκολας Μαδούρο. 

Σε σημαντικό βαθμό οι κινήσεις Τσίπρα και λοιπών , ήταν και για να βολευτούν οι αφισοκολλητές και οι αναρχομπάχαλοι, που τόσο δούλεψαν... με τους δεύτερους να έχουν γράψει χιλιάδες υπερωρίες 

- στο ξήλωμα πεζοδρομίων, 

- στη ρίψη μολότοφ, 

- στο κάψιμο και την καταστροφή μετά πλιάτσικου, δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας... 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως παρ’ όλο που πολλά στελέχη διαφωνούσαν με τις πρακτικές Τσίπρα και κονκλαβίου και ως εκ τούτου αποχώρησαν το καλοκαίρι του 2015, αρκετοί ήταν εκείνοι που παρότι κι εκείνοι διαφωνούσαν, δεν θέλησαν να χάσουν την εργασιακή θέση που είχαν κατακτήσει και τη ζωή που έκαναν... η οποία τους άρεσε πολύ.

Έτσι όμως, δεν άργησε να έρθει και η ρήξη με τους πολίτες, οι οποίοι αντελήφθησαν τις ενδόμυχές τους στοχεύσεις, που στρέφονταν τόσο εναντίον τους, όσο και συνολικά εναντίον της Πατρίδος! 

Στο σημείο αυτό ξεφλούδισε ο ΣΥΡΙΖΑ...  διότι, εν πάση περιπτώσει, αυτό που ποτέ δεν λογάριασε ο Τσίπρας και κατά τα φαινόμενα κανένας σύμβουλος ή συνοδοιπόρος του στο κόμμα του, ήταν ότι οι επιτυχίες του 2015, σε καμία περίπτωση δεν οφείλονταν στην απήχηση του κόμματος ή της ιδεολογίας του στον κόσμο. 

Το κύμα που καβάλησε ο πρωθυπουργός, ως κάνοντας σέρφινγκ, ήταν αυτό του θυμού,  και πρωτίστως του διχαστικού αντιμνημονιακού κλίματος που επικρατούσε τότε και που ο ίδιος είχε φανατικά καλλιεργήσει. 

Οι επιτυχίες αυτές δεν ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ολοένα αυξανόμενης απήχησης της ιδεολογίας ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό σώμα αλλά αντίθετα, ήταν καθαρά θέμα τύχης και ευνοϊκών συγκυριών. 

Ο Τσίπρας, στα χρόνια των μνημονίων, ήταν ο σωστός άνθρωπος τη σωστή στιγμή, στη σωστή θέση....  αλλά όμως και οποιοσδήποτε, τις εποχές εκείνες, αν δήλωνε αντιμνημονιακός και ηγούνταν του ΣΥΡΙΖΑ, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο πρωθυπουργός χώρας....

Όταν η δυναμική αυτή άρχισε να αλλάζει, δεν υπήρχε ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος στο περιβάλλον του πρωθυπουργού που να μπορούσε να του μεταφέρει τη σκληρή αλήθεια που εισέπρατταν. 

Οι δημοσκόποι έγιναν κατά τον Τσίπρα, τα εργαλεία του συστήματος, οι δημοσιογράφοι θεωρήθηκαν ότι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και οι πολίτες που διαφωνούσαν με τις πολιτικές Τσίπρα έγιναν προδότες και δωσίλογοι.!!!!!! 

Κάπως έτσι θα φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, χωρίς  επαφή με τον κόσμο, χωρίς τη δύναμη που χρειάζεται για να αναγνωρίσει και να διορθώσει τα λάθη που έγιναν και χωρίς το στελεχιακό δυναμικό και τους συνεργάτες που δυστυχώς είναι σκορποχώρι και ανάξιοι να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό το feed  back από την αγορά και τον παλμό των πολιτών... 

Το παιχνίδι για τον Τσίπρα και το κονκλάβιο γύρω του, είναι χαμένο πριν καν αρχίσει:

"Επιτυχία κυβερνητική δεν είναι τελικά, να κοιτάζουν κάποιοι ο ένας τον άλλον και να κινούνται βάσει του προσωπικού τους συμφέροντος, αλλά να βλέπουν μαζί προς την ίδια κατεύθυνση και προς το συμφέρον του λαού και της χώρας...

Υ. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, με μία άνετη διψήφια διαφορά λίγο πιο κάτω από τις 15 ποσοστιαίες μονάδες και ποσοστό που εγγυάται την αυτοδυναμία ....

Γεώργιος Μακρυνίκας

Μαθηματικός

Πρ. Νομάρχης

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->