night monimo  vasilakos after xristougena1

 

 

  

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει η Μαργαρίτα Γερούκη

Δύο εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και η ενσωμάτωση στην καταμέτρηση των σταυρών έχει σταματήσει περίπου στο 74% των εκλογικών τμημάτων. Φυσικά δεν υπάρχει αμφιβολία για τα άτομα που θα καταλάβουν τις θέσεις των Ευρωβουλευτών. Όπως λένε και οι εδώ αρμόδιοι «τυπικό είναι το θέμα». Οι αρμόδιοι στο Ευρωκοινοβούλιο, από την άλλη, αδυνατούν να καταλάβουν πώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμηνα εκδώσουμε τα τελικά αποτελέσματα και στέλνουμε στις Βρυξέλες «περίπου» αντιπροσώπους.

Μια βόλτα και απλή ξενάγηση σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ίσως θα βοηθούσε να λυθεί η απορία τους. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω, θα άξιζε τον κόπο μια δημοσιογραφική προσπάθεια, ένα ντοκιμαντέρ ίσως και συγκριτικό με άλλες χώρες της Ευρώπης, που να αποτυπώνει τον τρόπο που κάνουμε, ακόμη, εκλογές στην Ελλάδα, από την προετοιμασία και τη διεξαγωγή μέχρι την καταγραφή και έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων. Επίσης, ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση, απαλλαγμένη από τα αντιμεταρρυθμιστικά αντανακλαστικά της προηγούμενης, θα απαντήσει τόσο στο πρόβλημα της επιστολικής συμμετοχής όσο και στην ίδια την εκλογική διαδικασία.

Ενώ λοιπόν τυπικά δεν έχουμε «ξεμπερδέψει» με τις Ευρωεκλογές τα πολιτικά επιτελεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εθνικές της 7ης Ιουλίου. Πάντα με την προϋπόθεση ότι, μέχρι τη δημοσίευση του κειμένου αυτού, ο κ. Τσίπρας έχει επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα δέοντα. Στο ΣΥΡΙΖΑ ο τρόπος που προσπαθούν να διαχειριστούν τη διαφαινόμενη νέα ήττα,όπου προβάλλεται η διαφορά των 9,5 μονάδων της προηγούμενης, αποδεικνύει ότι όπως δεν είχαν σχέδιο για να κυβερνήσουν έτσι δεν έχουν σχέδιο και για να χάσουν την εξουσία. Ακούσαμε από τον πρώην πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του διάφορες θεωρίες της εκλογικής αποτυχίας.

Η κορυφαία και πλέον σουρεαλιστική από την κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου που δήλωσε ότι ούτε νικήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά κέρδισε η ΝΔ! Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αλλά και ο πολιτικός του μέντορας κ. Φλαμπουράρης δήλωσαν λίγο έως πολύ ότι οι ψηφοφόροι με τις επιλογές τους έδειξαν ότι δε ξέρουν τι ψηφίζουν. Μπορούν να μας μπουν και ιδέες, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την κυβέρνηση είχε και την εξουσία, όπως την ονειρευόταν η κα Μπαζιάνα και ο κ. Πολάκης, δε θα γίνονταν τέτοια λάθη. Ο Μαδούρο, άλλος πολιτικός φάρος των «πρώην» μας, όταν βρέθηκε σε αντίστοιχα εκλογικά διλήμματα απλά κατήργησε την αντιπολίτευση.

Επειδή στην Ελλάδα αυτού του είδους οι πολιτικές ανατροπές δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ετοιμάζεται για την αντιπολίτευση. Από όλα τα πιθανά εκλογικά σενάρια, από άποψη επιθεωρισιακού χιούμορ, ενδιαφέρον έχει να βρεθεί στην επόμενη βουλή ο κ. Τσίπρας αντιμέτωπος και με το «ευφραδέστερο» άλλο του μισό, τον κ. Βαρουφάκη, το κόμμα του οποίου αφού έχασε, από ότι φαίνεται, για ελάχιστο την Ευρωβουλή αξιώνει είσοδο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον οιδύο αρχηγοί, ο ένας κυβέρνησε,κατά δήλωση, με αυταπάτες και ο άλλος έχει όλες τις λύσεις όπως ο ΣπόρτΜπίλι στο τσαντάκι του παρέα με λογαριασμό 100 δισεκατομμυρίων από την «περήφανη» διαπραγμάτευση του 2015, να διαβουλεύονται για το μέλλον της χώρας!
Ως γνωστόν στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Ίσως και με τη χάρη των επιστολών του Ιησού να δώσουμε εργασία σε μερικούς ακόμη που θέλουν να μας σώσουν!
Η Μαργαρίτα Γερούκη είναι εκπαιδευτικός, πρώην στέλεχος στο ΠΟΤΑΜΙ

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

giovani teliki

 

 kafes2

 night monimo