night monimo     vasilakos orthio

 

 

  

ΑΡΘΡΑ
Typography

Την κούρσα της «διαδοχής» στον κεντροαριστερό αυτοδιοικητικό χώρο άνοιξε η μεγάλη ήττα Αλεξάκου την περασμένη Κυριακή.

Το σίγουρο είναι πως τουλάχιστον στο παρασκήνιο –για λίγο ακόμη γιατί ακολουθεί το προσκήνιο- συζητείται η επόμενη μέρα με τα βλέμματα να στρέφονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρούν ότι μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ηδη… βοούν και οι πέτρες ότι ο Φώτης Αλεξάκος δεν θα μπορέσει να παραμείνει για πολύ στη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο. Το «πολύ ή λίγο» βέβαια είναι σχετικό. Πάντως, από τα πρώτα 24ωρα του «στραπατσαρίσματός» του στις Δημοτικές εκλογές, ορισμένοι μοιάζουν ανυπόμονοι, παραβλέποντας ότι κατά παράδοση χρειάζεται ένα διάστημα για να …κλάψουν τον ηττημένο αρχηγό. Εκτοτε βέβαια δεν περνάει μέρα που να μην του θυμίζουν ότι και πολύ έμεινε μετά τη ήττα.

Όσοι υπολογίζουν ότι ο Φώτης Αλεξάκος την 1η Σεπτεμβρίου θα αποχωρήσει μάλλον κάνουν λάθος υπολογισμούς.

Ο ίδιος είναι αλήθεια ότι αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, όχι όμως άμεσα. Αυτό προκύπτει από την μετεκλογική του δήλωση, ατυχής κατά την προσωπική μας άποψη αφού λίγο-πολύ λέει στους συνδημότες ότι «δεν καταλάβαμε το έργο του». Στο τέλος αυτής αναφέρει ότι «Θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον Δήμο μας και θα ασκούμε κριτική όταν διαπιστώνουμε ότι ξεφεύγει από τις παραπάνω αρχές.» Προφανώς στέλνει σαφές μήνυμα που δεν προϊδεάζει για άμεση αποχώρηση.

Σε κάθε περίπτωση είναι για τα καλά στριμωγμένος, λόγω του εύρους της ήττας. «Ζυγιάζει» πολλά μέσα του και ξέρει ότι αν επιθυμεί να παραμείνει στο πολιτικό σκηνικό οι «ζαριές» του είναι ελάχιστες. Αν υπάρχουν. Και όχι στην αυτοδιοίκηση.

Κωνσταντίνος Ξυλομένος

Από το κάδρο δεν μπορεί να απουσιάζει ο Κωνσταντίνος Ξυλομένος. Εχει ανοίξει περπατησιά και βγήκε πιο μπροστά από όλους. Ο ίδιος δεν διστάζει να μιλά ανοιχτά για «ιστορική ήττα» θεωρώντας ότι προσωπικά διεσώθη απ’ το ναυάγιο. Είναι από τα στελέχη που επιθυμούν την όσο ταχύτερη «οικιοθελή» απομάκρυνση Αλεξάκου από τα ηνία του κεντροαριστερού αυτοδιοικητικού χώρου. Αν δεν το πράξει ο απερχόμενος Δήμαρχος, δεν θα προκαλέσει καμιά έκπληξη να τον αμφισβητήσει δημοσίως και να προχωρήσει στην συγκρότηση δικού του «μετώπου» ή ακόμη και ομάδας εντός Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη βρίσκει «ευήκοα ώτα» εντός συνδυασμού. Η πρωτιά με τέσσερις σταυρούς διαφορά από τον δεύτερο, δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά ως πολιτικό επιχείρημα για την επόμενη μέρα. Το γνωρίζει και ο ίδιος γι αυτό θα προσπαθήσει να δημιουργήσει εξ αρχής ένα πιο «ηγετικό προφίλ».

Γιάννης Γεννάδιος

Ο Γιάννης Γεννάδιος άλλαξε αυτοδιοικητική γειτονιά, περνώντας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα νούμερα που κατέγραψε στις εκλογές ήταν πράγματι εντυπωσιακά, δεδομένου πάντα του άλλου «εκλογικού ναυαγίου» που ακούει στο όνομα Νίκος Τσιλιμίγκας. Αφενός γλύτωσε τη επιπλέον φθορά στο Δήμο, αφετέρου είναι πιθανό να διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στην Περιφέρεια.

Αυτή τη στιγμή είναι από τα ελάχιστα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου που μπορούν να πουν με σιγουριά «έχω και δέκα άτομα για τη… μαγιά». Απέφυγε να συνδεθεί με το στενό περιβάλλον Αλεξάκου (προσμετράται στα υπέρ), το τεχνοκρατικό προφίλ τον βοηθά να έχει διείσδυση και σε άλλους χώρους και θεωρείται αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα που αργά ή γρήγορα θα κληθεί να διαδραματίσει ένα πιο ηγετικό ρόλο στην πολιτική σκηνή. Η περιφέρεια θα του προσφέρει …ηρεμία καθώς θα παρακολουθεί από μακριά το «εσωτερικό μπρά ντε φερ» που φαντάζει απίθανο να αποφευχθεί.

Σωτηρία Μπακαλάκου

Η Σωτηρία Μπακαλάκου επιθυμεί να δηλώσει παρούσα στην «επόμενη μέρα» του αυτοδιοικητικού χώρου της κεντροαριστεράς. Η ίδια σε καμία περίπτωση δεν κρύβει τις φιλοδοξίες της. Εχει βέβαια να λύσει κάποια ζητήματα. Δυστυχώς για την ίδια, μαζί με τον Αλεξάκο είδε να «γκρεμίζονται» και οι σταυροί της, με αποτέλεσμα να μένει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει με τυχόν παραίτηση Αλεξάκου κάποια στιγμή στο μέλλον. Το μειονέκτημα βέβαια μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα. Θα έχει το χρόνο να ξαναχτίσει ένα ολοκαίνουργο προφίλ, αποδεσμευμένη από τον χαρακτηρισμό «περιβάλλον Αλεξάκου» που αναμφίβολα και εκ του αποτελέσματος της έκανε ζημιά. Ηδη έχει κατ' ιδίαν συζητήσεις με στελέχη του συνδυασμού, δεν κρύβει την αγωνία της για το «από εδώ και στο εξής», αλλά ούτε και την επιθυμία της να μπει στο παιχνίδι. Αλλωστε η δημόσια δήλωσή της «επιστρέφω δυναμικά στην καθημερινότητα μου και παραμένω ενεργή στη δημόσια σφαίρα», αυτό καταδεικνύει.

Η κυρία μπορεί να φαίνεται ότι σημαδεύει από δυσμενέστερη θέση, αλλά ίσως με πιο σταθερό χέρι αυτή τη φορά.

Για όλους

Όλοι τους δεν έχουν και πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις. Όπως έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν: «Όταν πρέπει να κάνεις κάτι, ο πιο κατάλληλος χρόνος είναι τώρα»!

Κώστας Παρλαβάντζας

e-max.it: your social media marketing partner

  

 

 

giovani teliki

 kafes2

 night monimo