bronx proino1  vasilakos after xristougena1  

 

 

  

ΑΡΘΡΑ
Typography

Στα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν πέτυχε να βελτιώσει τις προοπτικές της χώρας. Οδηγηθήκαμε το 2015 σε ένα τρίτο μνημόνιο και επιβαρύνθηκε η οικονομία με πρόσθετο κόστος που υπερβαίνει τα 100 δις ευρώ. Επιβάρυναν την ελληνική οικονομία   υπέρμετρα από τους φάρους και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτό το φορολογικό βάρος.

Δημιουργήθηκαν πρωτογενή πλεονάσματα ιδιαίτερα υψηλά. Σχεδόν 12 δις ευρώ ρευστότητα αφαιρέθηκε χωρίς λόγο από την οικονομία. Η Εθνική Τράπεζα είχε υπολογίσει ότι μόνο τα υπερεπλεονάσματα του 2017 είχαν κοστίσει στην ανάπτυξη 1,2 ποσοστιαία μονάδα. Η τακτική των υπερπλεονασμάτων δεν συνιστά μία ορθολογική επιλογή οικονομικής πολιτικής. Αντίθετα, απαιτείται η λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης και επίσης να υπάρξει εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους πολίτες. Είναι αδιανόητο να εμφανίζονται υπερπλεονάσματα και να μην εξοφλούνται τα 2 δις ευρώ που οφείλει το Δημόσιο στους προμηθευτές του και στους φορολογούμενους για επιστροφή φόρων.

Δεν έλαβε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει εχθρικό προς ξένες και εγχώριες επενδύσεις.

Ο τραπεζικός τομέας δεν έχει ανακάμψει πλήρως. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελείται. Επί τρία χρόνια τώρα οι δαπάνες έναντι των στόχων του ΠΔΕ υστερούν. Από το 2016 μέχρι σήμερα χάθηκαν έτσι 2,3 δις ευρώ από την πραγματική οικονομία.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι οφειλές προς τα Ταμεία (ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και εργοδοτών ξεπέρασαν τα 35 δις ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η Κυβέρνηση των 29 νέων φόρων, των κατασχέσεων σε 1,2 εκατ. Έλληνες πολίτες πανηγυρίζει για τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα που προέρχονται, όχι από την ανάπτυξη, αλλά από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και την εσωτερική στάση πληρωμών.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, την ΔΕΗ. Την παρέλαβε το 2015 με 90 εκατομμύρια κέρδη και την παραδίδει, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, με ζημίες που φτάνουν τα 903,8 εκατομ. ευρώ. Υπάρχει βαθύ διαρθρωτικό πρόβλημα στην επιχείρηση με υψηλές ζημίες, τεράστιες ανείσπρακτες οφειλές και απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία.

Δυστυχώς όμως, εκτός από την οικονομία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη και η Δημόσια Διοίκηση αποτελούν σημαντικά προβλήματα.

Η Κυβέρνηση, στην εκπαίδευση υποβαθμίζει την επιστημονική παιδεία και τις εργασιακές δεξιότητες. Για τις επιχειρήσεις δεν περιορίζει τα γραφειοκρατικά εμπόδια της Διοίκησης. Δεν στηρίζει την αξιοκρατία και δεν ενθαρρύνει την   αποτελεσματικότητα της Διοίκησης. Δεν εδραιώνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ του πολίτη και του κράτους.

Δυστυχώς, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Συνεπώς, απαιτείται μια άλλη πολιτική, οικονομικά πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη. Χρειάζονται πολιτικές οι οποίες θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για να αποκτήσει η Ελλάδα μια οικονομία με ταχεία ανάπτυξη. Ο μόνος τρόπος είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα επενδυτικό προορισμέ ελληνικών και ξένων κεφαλαίων. Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις, κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτό μπορεί να το πετύχει μια άλλη Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η μείωση της φορολογίας. Δεν μπορεί να δίνεις το 80% των εισοδημάτων σου στο κράτος σε μορφή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Είναι έτοιμο το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο  που θα δώσει ανάσα στην οικονομία μετά τις εθνικές εκλογές και το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

Πρώτον: Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Δεύτερον: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας.

Τρίτον: Μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%.

Τέταρτον: Απλοποίηση διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας και στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Πέμπτον:Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%.

Αυτές οι πολιτικές είναι απαραίτητες για να στείλουμε στην αγορά σωστά μηνύματα ότι στηρίζεται η επιχειρηματικότητα.

Αυτό θα φανεί επίσης όταν ξεκολλήσουν οι επενδύεις στο Ελληνικό, το οποίο θα έπρεπε να είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην αγορά ακινήτων στη Μεσόγειο και η μεγαλύτερη επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Συνεπώς, είναι αναγκαία η εφαρμογή μιας άλλης οικονομικής πολιτικής με κεντρικό άξονα την μείωση της γραφειοκρατίας για να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξης επιτυγχάνεται μόνο με επενδύσεις. Μόνο με επενδύσεις θα δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και θα  ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

giovani teliki

night monimo

 bronx proino2