ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης

makrynikasΗ χώρα μπήκε σε προεκλογική περίοδο ....

▶️ Ερωτώ : Προτίθεται η ανώτατη δικαστική λειτουργός, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κα Ελένη Τουλουπάκη να εμπλακεί σε προεκλογικά παιγνίδια...

-Αν ΝΑΙ , καλώς τότε να συνεχίσει την υπόθεση Novartis...κλπ

-Αν ΟΧΙ , τότε να σταματήσει να δημοσιοποιεί στοιχεία της Έρευνας.....

Κυρία Τουλουπάκη : Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια...

Στη προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει....

Σεβόμενος τη Δικαιοσύνη δεν μπορώ να δεχθώ ότι η ανώτατη βαθμίδα της , έχει κάτι από το ΣΥΡΙΖΑϊκό DNA....

Και αυτό το λέω γιατί :

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ανανέωσε τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη, παραβλέποντας πλήθος δικονομικών παραβάσεών της.....

▶️ Ας δούμε τα πεπραγμένα της κ. Τουλουπάκη :

Ανέλαβε τα καθήκοντα της τον Μάρτιο του 2017.

Ο πρώτος μάρτυρας που έκανε λόγο σε κατάθεσή του για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis ήταν τον Νοέμβριο του 2017, δηλαδή μετά από 8 μήνες.

Το πόρισμά της που κατατέθηκε στη Βουλή για να δοθεί άδεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και δύο πρωθυπουργοί, κατετέθη στις 5/2/2018.

Συμπτωματικά!!!! μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στις 4/2/2018 στην Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κα Τουλουπάκη καθυστέρησε χαρακτηριστικά να τρέξει την υπόθεση Novartis.

Πέρα απο τις όποιες καθυστερήσεις....

Υπάρχουν και καραμπινάτες δικονομικές παραβάσεις που όμως τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου δεν ήταν δυνατόν να μη γνωρίζουν, αφού ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός Τύπος με μακροσκελέστατες αναφορές τους είχαν θέσει πολλές φορές την κα Τουλουπάκη προ των ευθυνών της.

Θα αναφέρω κάποιες χαρακτηριστικές :

☑️ 1η: Η κατάθεση μάρτυρα για εμπλοκή του Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση Novartis με την κατηγορία της δωροδοκίας κατετέθη ενώπιον της κας Τουλουπάκη τον Νοέμβριο του 2017. Και όμως, η κα Τουλουπάκη, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, έχρισε τον κ. Ν. Μανιαδάκη προστατευόμενο μάρτυρα.

☑️ 2η: Ο κ. Μανιαδάκης προέβη σε δημόσια καταγγελία ότι «εκβιάζετο» –επί λέξει είπε ότι επιέζετο– από την κα Τουλουπάκη να ψευδομαρτυρήσει εις βάρος τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα εις βάρος των κ.κ. Α. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα.

🔹 Ερώτημα: Εξετάστηκε η σοβαρότατη αυτή καταγγελία, καταλυτική για την ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη, από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου;

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η καταγγελία του κ. Μανιαδάκη έχει καταγραφεί και σε δικόγραφο που κατετέθη σε δικαστήριο για την άρση της ασυλίας του.

Ανέφερε αυτό το γεγονός ο πρόεδρος ή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή κάποιος άλλος από τους οκτώ αρεοπαγίτες που ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της;

☑️ 3η: Στην περίπτωση του Γιάννος Παπαντωνίου, η κα Τουλουπάκη «γνωμοδότησε» ότι δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για δωροδοκία εις βάρος του.

Στην ίδια ακριβώς περίπτωση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, γιατί απευθύνθηκε στη Βουλή, αφού ούτε και σ’ αυτόν, σύμφωνα με την προηγούμενη τοποθέτησή της, μπορούσε ν’ ασκήσει δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Πιθανόν να άλλαξε γνώμη στο μεσοδιάστημα, άγνωστο γιατί!!!!!

☑️ 4η: Έχει ευθύνες για τις διαρροές τόσο για την εξέλιξη που αφορά τον κ. Νίκο Μανιαδάκη όσο και αυτή που αφορά τον κ. Α. Λοβέρδο στην εφημερίδα «Documento».

☑️ 5η: Ενόψει προεκλογικής περιόδου, η κα Τουλουπάκη είχε δηλώσει σε δικαστικούς συντάκτες ότι από την αρχή του 2019 θα σταματήσει τις έρευνες.

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου δήλωσε ότι εντός 6 μηνών θα έχει περατώσει την υπόθεση Novartis.

🔹Ερώτημα: Προτίθεται η ανώτατη δικαστική λειτουργός, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κα Ελένη Τουλουπάκη να εμπλακεί σε προεκλογικά παιγνίδια τόσο για τις ευρωεκλογές της 26/5/2019 όσο και για τις βουλευτικές που θα γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, «αβαντάρονας» την παρούσα κυβέρνηση με διώξεις, όταν επί 17 μήνες δεν έκανε το παραμικρό που να ρίξει φως στην έρευνα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

 

e-max.it: your social media marketing partner

  vasilakos summer2019

 

 

  karla teliko

giovani teliki

kafes2