vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Διακήρυξη του συνδυασμού «Καρδίτσα από την αρχή»


Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες.
Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και πολύ περισσότερο για το Δήμο Καρδίτσας. Θα διεξαχθούν σ’ ένα περιβάλλον που αναζητά όραμα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος από τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευθεί, με σκοπό να υπάρξει προοπτική για το μέλλον του δήμου και τις υπηρεσίες του προς τους δημότες.. Σ' αυτή τη συγκυρία οι αρχές κι οι αξίες μας πρέπει να παραμείνουν σταθερές. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως σήμερα οφείλει και πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη με γνώμονα την ανόρθωση της κοινωνίας.
Η ίδρυση του συνδυασμού μας, έγινε με στόχο να δημιουργηθεί μια υπερκομματική δημοτική κίνηση, γεγονός που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και το γνωρίζουν όλοι οι δημότες. Με απλά λόγια, δεν είναι αποτέλεσμα κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Στόχος του είναι ν’ αλλάξει ριζικά το δήμο Καρδίτσας και να αποδείξει ότι οι Καρδιτσιώτες έχουν τη θέληση να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.
Ο δήμος Καρδίτσας χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, έξυπνες ιδέες, υπευθυνότητα και ρεαλιστική προσέγγιση των ζητημάτων. Μια δημοτική Αρχή που θα καθορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης για το δήμο μας, στεκόμενη στο πλευρό όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω και ιδεολογικές αφετηρίες. Με αντίληψη στραμμένη σε νέους ορίζοντες, προκειμένου να αντιστραφεί το υπάρχον καθεστώς απάθειας, αδράνειας και αδιαφορίας. Χρειάζεται ενδιαφέρον και πάνω απ’ όλα συμμετοχή για να αναδείξουμε όσα απασχολούν όλους μας, να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες και ενδεδειγμένες λύσεις.
Αυτά είναι που μας ενώνουν και έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Γιατί η Καρδίτσα είναι κτήμα των κατοίκων της και κανενός άλλου, ειδικά εκείνων που επιδιώκουν απλώς μια εναλλαγή προσώπων στην “καρέκλα”. Αυτή η επιλογή ανήκει αποκλειστικά στους Καρδιτσιώτες, γιατί η όποια αλλαγή αφορά τους ίδιους και τα παιδιά τους. Με αυτό το κριτήριο θα γίνουν αυτές οι εκλογές, γιατί αφορούν το μέλλον όλων μας και την επανεκκίνηση πολλών στάσιμων ως τώρα καταστάσεων.
Σ' αυτή την κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεκινάει από μηδενική βάση, εξαιτίας της δεινής θέσης που είναι σήμερα ο δήμος μας, στο μηδέν δηλαδή, εγώ προσωπικά και ο Συνδυασμός “ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ” είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα. Να αλλάξουμε με σαφώς βελτιωμένες λύσεις ότι αφορά την καθημερινότητα, την παροχή υπηρεσιών, τη διαχείριση με διαφάνεια και ορθότητα των πόρων, αλλά και να εισάγουμε την καινοτομία, την πρωτοπορία σε κάθε τομέα βλέποντας και προτείνοντας μια διαφορετική ματιά σε όλα, διαφορετική και ρεαλιστική ταυτόχρονα. Ο Δήμαρχος δεν αρκεί και δεν πρέπει να κινείται μόνο εντός του στενού περιβάλλοντος, κάτι που μέχρι σήμερα τείνει να γίνει θεσμός(πήγαμε στο υπουργείο, άρα κάναμε το καθήκον μας). Για τις ανάγκες του Δήμου μπορεί και πρέπει να αναζητά λύσεις ακόμα και εκτός συνόρων σε Ευρωπαϊκό ή και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποκομίζοντας τεχνογνωσία και συμμάχους.
Με γνώμονα όλα αυτά κρίνω σκόπιμο να παρουσιάσω τρεις, βασικούς, άξονες προτεραιότητας της προσπάθειάς μας για το Δήμο Καρδίτσας. Δεν είναι το πρόγραμμά μου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ένα πρόγραμμα που αποτελείται από θεαματικά μεγάλο αριθμό πρωτοβουλιών, προτάσεων και ιδεών. Σήμερα παρουσιάζω τις πρώτες τρεις που είναι αρχές και οι αξίες με βάση τις οποίες έχει καταρτιστεί το πρόγραμμά μου που αναλυτικά καταγράφει, αξιοποιεί και προτείνει λύσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες απαραίτητες για να δούμε επιτέλους προκοπή σαν δήμος και σαν τόπος. Είναι οι απαράβατοι κανόνες που με δεσμεύουν εμένα προσωπικά και το κάθε στέλεχος του συνδυασμού ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
1. Υπερκομματισμός
Είμαι και θα παραμείνω υπερκομματικός υποψήφιος δήμαρχος. Δεν μ’ ενδιαφέρει ποιά κομματική ταυτότητα έχουν οι υποψήφιοι που στελεχώνουν το συνδυασμό μου και ποιά είναι τα πολιτικά τους πιστεύω. Μοναδικό κριτήριο είναι η διάθεση να εργαστούν για τον τόπο, το ήθος στην κοινωνία και η αξιοσύνη τους.
Παρά το γεγονός πως έχω πολιτική ιδεολογία και κομματική “ταυτότητα”, όπως ο καθένας μας άλλωστε, δεν απευθύνθηκα σε κανένα κόμμα για να εξασφαλίσω «χρίσμα», διαδικασία άλλωστε απόλυτα ξεπερασμένη και αντίθετη με τα προσωπικά μου πιστεύω. Τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα πρέπει ν’ ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας και εκεί θα κριθούν. Η δική μας ευθύνη είναι διαφορετική και σχετίζεται με την ικανότητα και τη διάθεση να είμαστε ωφέλιμοι στη δική μας κοινωνία, στην κοινωνία της Καρδίτσας.
Είναι ευθύνη και των υποψηφίων, αλλά και των πολιτών να λειτουργήσουμε με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, την εμπειρία, τη γνώση και τίποτα περισσότερο.

2. Κοινές αγωνίες, κοινή προσπάθεια
Στο δήμο μας είναι αναγκαία κάθε δυνατή προσπάθεια για ενότητα, σύμπνοια, άμβλυνση των διαφορών και συμπόρευση όλων των δημοτών, όλων των περιοχών και όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση και τη δημιουργική πορεία
στο μέλλον. Μια τέτοια αλλαγή επιτυγχάνεται με τη χάραξη κοινών στόχων και την κατάθεση καινοτόμων ιδεών με ανιδιοτέλεια.
Όχι σε επικίνδυνους διαχωρισμούς, εγωισμούς, τεχνητό διχασμό, στον πολιτικό επαγγελματισμό, και κυρίως όχι στους κηδεμόνες. Επιβάλλεται με κάθε τρόπο να αποφύγουμε τις ακροβασίες, τις
προστριβές και τις νοσηρές αντιπαλότητες. Η θέση του Δημάρχου δεν είναι απλά μια θέση εργασίας που θα προσφερθεί σε κάποιον, αλλά μια θέση μεγάλης ευθύνης.. Ευθύνη απαιτεί διάθεση, αντοχές, γνώσεις και πρωτοτυπία. Από την άλλη όμως σαν δημότες επιβάλλεται να αποτινάξουμε και την απάθεια, τον ωχαδερφισμό και την εντύπωση ότι θα νοιαστούν για μας οι άλλοι.

3. Ανάπτυξη με καινοτομία, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων
Ένας από τους κυρίαρχους στόχους είναι η δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την ίδρυση νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με παράλληλη στήριξη των υφισταμένων. Διασύνδεση των επιχειρηματικών δράσεων μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους κλάδους και ταυτόχρονη θέσπιση υψηλότερων στόχων.
Δημιουργία υποδομών και κατάλληλου περιβάλλοντος για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να ενισχυθούν βιοτεχνίες, τουριστικές και αγροτουριστικές επιχειρήσεις,
να γίνουν βελτιώσεις κτηνοτροφικών μονάδων, βελτιώσεις καλλιεργειών κλπ. έτσι ώστε ο δήμος μας έχοντας συγκεκριμένα φυσικά πλεονεκτήματα, να μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες και να αυξήσει κατά το δυνατόν τις θέσεις εργασίας.
ΝΑΙ στα έργα. Έργα ουσίας και ανάπτυξης, όχι έργα βιτρίνας για επικοινωνιακούς σκοπούς, έργα που θα αποτυπώνουν τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Κώστας Γκαβογιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->