vasilakos christmas  bronx delivey2

  topiki agora teva4 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Αρθρο του Βασίλειου Φωτόπουλου, προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο.Καρδίτσας


Άλλο ένα Διάγγελμα – «παιδική παράσταση», από την Ιθάκη αυτή τη φορά μας χάρισε ο κ. Τσίπρας με τίτλο “έξοδος από τα μνημόνια”. Και λέω παιδική παράσταση γιατί μόνο παιδάκια μπορεί να κοροϊδέψει πλέον ο κ.Τσίπρας, λέγοντας ότι ήρθε το τέλος των μνημονίων.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Στο 180,4% του ΑΕΠ εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το α' τρίμηνο 2018 (322,568 δισ. ευρώ), καταγράφοντας αύξηση κατά 11,907 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την Eurostat.
Και ερωτώ. Πως είναι δυνατόν τώρα που το χρέος είναι 180% του ΑΕΠ να βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ όταν ήταν 125% το 2010 να μπήκαμε στα μνημόνια ?
Το Σεπτέμβριο του 2014 στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε το περίφημο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». Οι υποσχέσεις που έδωσε υπήρξαν καθοριστικές ώστε να γίνει Πρωθυπουργός μετά από λίγους μήνες. «Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο από το πρώτο βράδυ της νίκης εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ». Ψυχική και πολιτική ανάταση στην πλειονότητα των Ελλήνων είχαν προκαλέσει, και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Καταπέλτης ήταν τότε ο κ.Τσίπρας. Εντελώς συγκεκριμένος στις υποσχέσεις που έδινε προς τον ελληνικό λαό. «Η αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις. (…) Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνησή μας (…) θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως η μόνη κυβέρνηση που τήρησε τον λόγο της», είχε πει ο πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο.
Ας κάνουμε λοιπόν ένα πρόχειρο απολογισμό. Ποιους από τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση της αριστεράς και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέτυχε ?:
1. Το Κούρεμα του δημοσίου χρέους,
2. Δεν ψηφίστηκε κανένα νέο μνημόνιο.
3. Ανάπτυξη της οικονομίας
4. Το Αφορολόγητο στις 12.000 €
5. Την Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
6. Την Αναστολή πλειστηριασμών
7. Καμία φορολόγηση 1ης κατοικίας
8. Μείωση 30% των αντικειμενικών αξιών
9. Κατώτατος μισθός στα 751 €…
Τα παραπάνω είναι ένα μέρος μόνο από τα ψέματα του κ.Τσίπρα. Του «αριστερού» κυρίου Τσίπρα. Και είναι τόσο «αριστερά» τα ψέματα του κ.Τσίπρα όσο «αριστερό είναι το δεξί του χέρι».
Και τα Μνημόνια του κ.Τσίπρα είναι εμφανώς «αριστερά» αυτά που θα καταργούσε «σε ένα νόμο με ένα άρθρο»… Το 3ο αυτό που ψηφίστηκε σε ένα νόμο με ένα άρθρο, και με το 4ο μνημόνιο δείχνει το «περίσσευμα της ευαισθησίας του» στα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς θα φέρει νέες μειώσεις 18% στις συντάξεις από 1/1/2019, και μείωση του αφορολόγητου στα 5.685 € από 1/1/2020, και γι’ αυτό το ψήφισε προκαταβολικά (μην τυχόν και τον προλάβει κανένας άλλος). Το βέβαιο είναι ότι λίγες είναι οι ημέρες για τον κ.Τσίπρα και για τους «Τσιπροφονιάδες» του, που στάθηκαν ανίκανοι να εκστομίσουν μια διαταγή «εκκενώστε την περιοχή» και για να μην καούν 95 άνθρωπο στο Μάτι.
Για τρία πράγματα θα θυμάται ο λαός το πέρασμα του κ.Τσίπρα από την πρωθυπουργία της Ελλάδας.
1ον για το δημοψήφισμα του 2015, την μετατροπή του ΌΧΙ σε ΝΑΙ και την αποδοχή ακόμη βαρύτερων μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τα capital control, και το γονάτισμα της λαϊκής δράσης, 2ον για το ξεπούλημα του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και 3ον για την «εγκληματική ανικανότητα» να προστατέψουν τους πολίτες στο Μάτι και την Μάνδρα. Και η «Δημοκρατία” του κ. Τσίπρα καλά κρατεί …!
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο.Καρδίτσας

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->