vasilakos christmas  bronx delivey2

  topiki agora teva4 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης

makrynikasΗ προκήρυξη εκλογών δεν προαναγγέλεται ποτέ....Η κυβέρνηση θα τις κάνει όταν αυτή εκτιμήσει ότι την συμφέρει.....Όποτε και αν τις κάνει....ο στόχος της πλέον είναι να μην συντριβεί.....

Τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 είχε παραδεχθεί ουσιαστικά ότι προχωράει τον «εκλογικό» του σχεδιασμό βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.Δηλ. ο πρωθυπουργός «μαρτύρησε» ότι μετά την απόφαση για το χρέος θα έβαζε μπροστά το σχέδιό του..... το οποίο θα κατέληγε σε εκλογές κάποια στιγμή.

Σχεδίαζε να κάνει μία επικοινωνιακή φιέστα, μετά και την τυπική λήξη του τρίτου προγράμματος στήριξης στο τέλος Αυγούστου.Μία φιέστα... στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα!!!!!!

Στην πολιτική όμως όπως και στη ζωή κανείς δεν γνωρίζει το αύριο......Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και δυστυχώς για το Μέγαρο Μαξίμου τίποτα δεν πήγε όπως το είχε προβλέψει.... με δύο γεγονότα να παίζουν καταλυτικό ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

▶️ 1ο γεγονός : Η συμφωνία των Πρεσπών...

Μπορεί οι κύριοι Τσίπρας και Ζάεφ να πανηγύρισαν, όμως το κείμενο που υπέγραψαν δεν έγινε το ίδιο πανηγυρικά δεκτό και από την πλειοψηφία των πολιτών.

Σχεδόν οχτώ στους δέκα εκφράζουν τη διαφωνία τους με τα όσα συμφώνησαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και πΓΔΜ, με τα ποσοστά να είναι συντριπτικά υπέρ του όχι στη Βόρεια Ελλάδα.

Στους νομούς της Μακεδονίας μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ κινδυνεύουν να υποστούν εκλογική συντριβή.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί πλέον σε έναν αγώνα δρόμο, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, σε ένα ζήτημα το οποίο είχε σαφώς υποτιμήσει.

 

▶️ 2ο γεγονός : Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική....

Η τραγωδία που έπληξε το Μάτι της Ανατολικής Αττικής , με τους νεκρούς να φθάνουν τους 100 , αν δεν τους ξεπεράσουν κιόλας.

Το γεγονός αυτό έπεσε σαν «βόμβα» στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ρίχνοντας βαριά τη σκιά τους στον όποιο προγραμματισμό είχε προχωρήσει η κυβέρνηση....

 

▶️ Στα παραπάνω γεγονότα αν συνυπολογιστεί και το γεγονός πως ήδη από τα τέλη Ιουνίου οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν τη διαφορά μεταξύ ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνεται, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το πολύ μικρό περιθώριο κινήσεων του κ. Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προσφυγή στις κάλπες.

Μία πιθανή περίοδος που «μυρίζει» εκλογές είναι το φθινόπωρο μετά και την επίσημη έξοδο από τα μνημόνια.... κάτι το οποίο δεν αποκλείει και η ΝΔ αν και το βασικό της σενάριο δείχνει την άνοιξη του 2019.

 

Υ. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

?Είτε παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Μάιο όπως ακούγεται ότι επιθυμεί , για να ξεχαστεί η τραγωδία.....

?Είτε επιλέξει οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία για εκλογές....

έχει απολέσει τη δεδηλωμένη στα μάτια του λαού.

Επέδειξε αλαζονεία την πιο κρίσιμη στιγμή επιβεβαιώνοντας πως έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και με την ίδια την κοινωνία.

Δηλώνοντας πως δεν έχει κάνει κανένα λάθος όταν οι νεκροί , ίσως περάσουν τους εκατό , ανέδειξε τον χειρότερό της εαυτό , απέναντι σε μια κοινωνία που βιώνει μια τραγωδία που έρχεται να προστεθεί στο δράμα μιας οκταετούς κρίσης και μια ήττας σε εθνικό επίπεδο.

Εμφανίζεται με έπαρση να υποτιμά τους πολίτες όπως έπραξε και στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών μέσω της οποίας παραχώρησε «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα και δηλώνει πως για τους θανάτους ευθύνεται η άναρχη δόμηση....

Συμπεριφέρθηκε αλαζονικά και ταυτόχρονα δείχνει με το δάκτυλο, πίσω από το οποίο προσπαθεί να κρυφτεί, ως υπεύθυνους για μια τραγωδία που χαρακτηρίζεται Εθνική, όλους τους άλλους.

Η έπαρση και η αλαζονεία της εξουσίας , αφενός οδηγεί στην απώλεια της επαφής με τους πολίτες και αφετέρου τους εξορκίζει...

Κανείς δεν θα μπορούσε να βγει και να πει πως για τους θανάτους ευθύνεται :

☑️Η άναρχη δόμηση...

☑️Τα αυθαίρετα...

☑️και το παλαιό πολιτικό σύστημα...

Και όμως οι Τσιπροκαμένοι το έπραξαν και αυτό υποτιμώντας για μια ακόμη φορά τον λαό και προχωρώντας στην πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας πάνω στις στάχτες.... χωρίς ευαισθητοποίηση.... χωρίς μια συγνώμη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->