KATSIKIS OE Karta    ix6

karditsapress 4 vasilakos 01   pilatos orizontia .png

Katsikis Giorgos KARTA lux1

 

 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης 

makrynikasΟ σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ένας ήρωας...
Όχι όμως επειδή το αεροσκάφος του, τύπου Mirage 2000-5, έπεσε και συνετρίβη, στις 12/4/2018 στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου.
Ήταν ένας ήρωας, επειδή κάθε μέρα έμπαινε στο αεροσκάφος του και απογειωνόταν, για να προστατέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες από κάθε πιθανό κίνδυνο.
?Για να μπορούμε εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι...
?Για να μπορούμε να μιλάμε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις... να γράφουμε ελεύθερα -και άκριτα, πολύ συχνά- τις απόψεις μας στα ηλεκτρονικά έντυπα και τις εφημερίδες κάνοντας κάθε λογής εκτιμήσεις για τα αίτια της απώλειας του άτυχου πιλότου.
Μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα είναι αρκετή. Έγιναν, αίφνης, όλοι... ειδήμονες. Έγιναν όλοι... ειδικοί και γνωρίζουν, καλύτερα από τους πραγματικά ειδικούς... τι έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 12/4/2018 πάνω από την Σκύρο.
Ο ίδιος Ελληναράς είναι αυτός... που δεν εστιάζει στον χαμό του άτυχου πιλότου από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, αλλά σε οτιδήποτε άλλο... ότι δήθεν ήταν εργατικό ατύχημα και λοιπά......
Ναι, ίσως ο θάνατος του Γιώργου Μπαλταδώρου να μην είχε τίποτα το ηρωικό.
☑️ Την ζωή του, όμως, την έζησε σαν ήρωας...
☑️ Την έζησε, μεριμνώντας για την ασφάλεια και για την ειρήνη....
?Γνώριζε ότι η ζωή του κινδύνευε για οποιοδήποτε λόγο και οποιαδήποτε στιγμή.
?Γνώριζε ότι κάθε φορά που ξεκινούσε απο το σπίτι του ....ίσως να μην ξανάβλεπε την οικογένεια του.
Πάνω και απο την ζωή του έβαλε την ασφάλεια της πατρίδας...
Και όλα αυτά είναι πράξεις ηρωισμού....
▶️ Πού να ήξερε, ο δύστυχος, ότι «έφυγε» από τον μάταιο τούτο κόσμο, αφήνοντας πίσω του εθνικιστές, πατριδοκάπηλους, πολεμοχαρείς και «ξερόλες» συμπατριώτες του...
Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα περίμενε πως ο θάνατος ενός παλικαριού 34 χρόνων, που εκτελούσε το καθήκον του προς την πατρίδα, θα γινόταν η αφορμή για ειρωνικά, και βλακώδη σχόλια.
▶️ Κανένας νουνεχής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως στην ψυχή, δυστυχώς, πολλών ανθρώπων κρύβεται τόση κακία, τόσο μίσος και τόση ανοησία.
☑️ Θεωρώ προσβλητικό για την μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου να αποδείξω πως δεν επρόκειτο για «εργατικό ατύχημα». Κάτι τέτοιο θα υποτιμούσε και την νοημοσύνη των αναγνωστών...
Κι όμως διαπράχθηκε και αυτή η ασέβεια απέναντι σε έναν νέο άνθρωπο, που ήταν υποχρεωμένος από την φύση του καθήκοντος του, να διαχειρίζεται σε καθημερινή σχεδόν βάση μια, τρομακτική, σωματική, ψυχολογική και διανοητική πίεση.
Επρεπε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον χειρισμό ενός πολύπλοκου και πανάκριβου όπλου, που αγοράστηκε με τα χρήματα του Ελληνα πολίτη.
Δεν εδικαιούτο ούτε δευτερόλεπτο χαλάρωσης.
Ολοι όσοι επέδειξαν εκείνες τις ημέρες μια αήθη συμπεριφορά, προφανώς, δεν εκτιμούν το έργο που επιτελούν καθημερινά οι Ελληνες αεροπόροι.
Δεν το γνωρίζουν;
Φυσικά και το γνωρίζουν. Δεν το αναγνωρίζουν.
Η ιδεολογική συγκρότηση των περισσοτέρων από αυτούς δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν την αξία των συνόρων, της σημαίας, της Εθνικής μας κυριαρχίας. Ολα αυτά που η υπεράσπιση τους διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια μας.
Σχεδόν όλοι όσοι σκύλευσαν πάνω στο πτώμα του άτυχου πιλότου, υποστηρίζουν πως σύνορα δεν υπάρχουν, καθώς το μόνο που υπάρχει είναι η διεθνής ταξική αλληλεγγύη. Ο εχθρός, γι΄αυτούς, δεν βρίσκεται εκτός των συνόρων, αλλά εντός, και έχει ταξικά χαρακτηριστικά.
Όλοι αυτοί αποτελούν κλινικές περιπτώσεις βαριάς μορφής εγκεφαλοπάθειας, και αυτό το τραγικό συμβάν έφερε στην επιφάνεια όλα τα απωθημένα τους...
Μα είναι τόσοι πολλοί όλοι αυτοί, ώστε να ασχολούμαστε μαζί τους;
Πολλοί δεν είναι. Ευτυχώς!
Δυστυχώς, όμως, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο ευτελής λόγος τους αναπαράγεται ακαριαία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας έτσι, πολλαπλασιαστικά. Φαίνονται πολύ περισσότεροι απ΄ ότι πραγματικά είναι.
Ομως τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Κάθε αμφισβήτηση, κάθε χλευασμός των συμβόλων του Εθνους μας και των θυσιών όλων αυτών που τα υπερασπίζονται θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, στο ιδεολογικό επίπεδο, άμεσα και χωρίς αναστολές..... Αμείλικτα.
Ο θάνατος του παλικαριού, δυστυχώς, έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν και πάλι οι δύο Ελλάδες:
☑️ Η πρώτη που σέβεται τα σύμβολα του Εθνους και αυτούς που τα υπηρετούν...
☑️ Και η άλλη που τα απορρίπτει, τα ειρωνεύεται και απαξιώνει τους εντεταλμένους φύλακες τους....
Θέλω να πιστεύω πως στη πρώτη είμαστε οι πολλοί, απέναντι στους λίγους......

 

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->