giovannis final orizontio 1

Οι πλειστηριασμοί είναι η ταφόπλακα της αριστεράς...

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης

makrynikasΣυλλογίζομαι τέτοιες μέρες - που κάηκε η Αθήνα με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου- τι θα είχε συμβεί αν σήμερα κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία...
Αν έπαιρνε τα μέτρα που παίρνει σήμερα η αριστεροδεξιά κυβέρνηση:
▶️ 1ο: Την απελευθέρωση πλειστηριασμών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας...
Το θέμα των πλειστηριασμών, πριν καλά – καλά ξεκινήσουν, έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχε μια… αριστερή ψυχή την έχασε κι αυτή και πλέον δεν έχει κοινό, ψηφοφόρους για να απευθυνθεί.
Πέραν του κομματικού στρατού που στήνει, δεν έχει μείνει στήριγμα στον Τσίπρα, ούτε στις χαμηλές τάξεις, ούτε στη μεσαία.
Τώρα αν κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα θελήσουν να συνεχίσουν να τον στηρίζουν αυτό είναι άλλο θέμα.
Όμως, με το ξεπούλημα σπιτιών ακόμη και λαϊκών οικογενειών η εικόνα της κυβέρνησης έχει θαμπώσει οριστικά και αμετάκλητα...
▶️ 2ο: Την πώληση σύγχρονων και κερδοφόρων μονάδων της ΔΕΗ...
Τι θα είχε συμβεί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας;
Θα είχαν κρεμάσει τους… γερμανοτσολιάδες που τόλμησαν να πειράξουν τα ιερά και τα όσια της πατρίδας. Σκεφτείτε μόνο τι θα έκανε η αριστερά, ποιοι θα ήταν στους δρόμους, τι θα φώναζαν και πώς θα παρακινούσαν τον κόσμο σε αντίσταση.
Για τα δύο ανωτέρω θέματα τι να πει κανείς.
Η αριστερά έχασε την ψυχή της;
ΟΧΙ , γιατί ποτέ δεν είχε ... απλά δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι όλοι εμείς επειδή αισθανόμαστε ηττημένοι ιδεολογικά...
Όλοι εμείς οι γερμανοτσολιάδες, οι προδότες, οι εγκληματίες, οι μνημονιακοί που δεν τολμήσαμε να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις γιατί οι αριστεροί είχαν έτοιμο το σχέδιο για τα νέα… Δεκεμβριανά.
Είχαν έτοιμο το σχέδιο για να ξανακαεί η Αθήνα, όπως έγινε το 2008 με τον Γρηγορόπουλο.
Αλλά και όπως έγινε τόσες και τόσες φορές όπου ο κόσμος είχε βγει αγανακτισμένος κατά της κυβέρνησης.
?Ποιος θα ξεχάσει τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη;
?Ποιος τα χτυπήματα σε βάρος του Κουμουτσάκου;
?Την ομηρεία υπουργών σε κτίρια ή στη Βουλή;
?Ποιος θα ξεχάσει βεβαίως την δολοφονία των παιδιών στην Marfin, τις μούντζες και τις ύβρεις έξω από τη Βουλή.
Όλα αυτά έγιναν για πολύ πιο ασήμαντες αποφάσεις και μέτρα από τα μέτρα που φέρνει τώρα η κυβέρνηση της αριστεράς.
Το καραβάνι του Αλέξη προχωρά, τα σκυλιά δεν ουρλιάζουν γιατί βρίσκονται σε υπουργικές καρέκλες και ο Τσίπρας που ξεσήκωνε τον κόσμο το παίζει τώρα πρωθυπουργός.
Αλλά και πάλι δεν θέλω να φανταστούμε ποια τύχη θα είχε η χώρα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.
Σκεφτείτε το έγκλημα που θα είχε κάνει η αριστερά και θα ήταν κι ατιμώρητο...
Υ. Τι να πεί κάνεις για την προσπάθεια της αριστερής κυβέρνησης , για ουσιαστική κατάργηση της απεργίας...
Η απόφαση για τις απεργίες, που ουσιαστικά διαλύει τον συνδικαλισμό, δεν πάρθηκε ποτέ από καμιά δεξιά κυβέρνηση...Μόνο μια φορά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το εφάρμοσε και τους έφαγε η μαύρη θύελλα των πράσινων και κόκκινων συνδικαλισταράδων.
Μπορεί να αποσύραν την τροπολογία προς το παρόν... αλλά η απόφαση είναι ειλημμένη. Απλώς ήθελαν να δουν τις... νωχελικές αντιδράσεις των συντρόφων τους. Δηλαδή τους ψιθύρους και κάτι τζάμπα μαγκιές που ακούμε που είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η ουσία είναι ότι σύντομα θα επανακατατεθεί η τροπολογία που τρώει τις απεργίες .
Και έτσι το αριστερό κόμμα της εργατιάς και του λαού , βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του...στην κατάργηση των απεργιών.
Υ2. Η κυβέρνηση έχει ως μόνη ελπίδα σωτηρίας να παρακαλέσει - να ικετεύσει τους τραπεζίτες και στον διοικητή της ΤτΕ για να μην προχωρήσουν σε εκπλειστηριασμό πρώτων κατοικιών τους επόμενους μήνες ή γενικότερα να μη βγουν στο σφυρί ακίνητα μικρής αξίας για μικρά χρέη.
( αυτό όμως είναι ακόμη μια στρέβλωση...ακόμη ένα λάθος... της κυβέρνησης. Από τη μια οι τραπεζίτες διώκονται για δάνεια που έδωσαν κι από την άλλη το Μαξίμου τους παρακαλάει να μην πουλήσουν σπίτια).
ΟΧΙ ότι νοιάζεται για το λαό - αν νοιαζόταν δεν θα τα συμφωνούσε με τους εταίρους- αλλά απο σκοπιμότητα... γιατί πως θα μπεί σε προεκλογική περίοδο, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αγγίζουν και τα σπίτια λαϊκών οικογενειών...
Γιατί αν δεν τα καταφέρει να φρενάρει έστω προσωρινά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ,τότε δεν θα γίνουν εκλογές , αλλά κάθε φορά που θα εμφανίζεται συριζαίος πολιτευτής θα πέφτει ξύλο με το τουλούμι.
Εκτιμώ ότι πρίν το τέλος του χρόνου, και πριν γίνει ο κακός χαμός θα ανακοινωθεί μια νέα περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας η οποία θα φτάνει μέχρι να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές...
Δηλαδή, την Άνοιξη του 18 ή στη χειρότερη περίπτωση λίγο μετά τον Αύγουστο του 2018, που θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, τουλάχιστον στα λόγι...
Και ο μουντζούρης των πλειστηριασμών των… λαϊκών σπιτιών που λέει και το ΚΚΕ, θα πέσει στο επόμενο κορόιδο που θα κληθεί να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν ευθύνεται.
Και τότε ποιος θα φάει το ξύλο.
Ο νέος ή ο απελθών;

 

e-max.it: your social media marketing partner

 kafes2

 giovani teliki