bronx delivey2 levelgif

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ
Typography

Σε στυλ(η)...να μην ξεχνιόμαστε: Τεύχος 23!

Σε στήλη...για να μην ξεχνιόμαστε, τα γράφουμε, τα μοιραζόμαστε κι αναρωτιόμαστε!

10 ημέρες πέρασαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε και σίγουρα υπάρχουν αρκετές εξελίξεις στα μπασκετικά -και όχι μόνο- λημέρια. Η στήλη πάντως δεν επέστρεψε απλά για να...γεμίσει ροή στο σάιτ αλλά για να σας ενημερώνει και να σας προ...λαμβάνει των καταστάσεων. Άλλωστε, όταν επέστρεψε στις 17 Ιουνίου ήταν γεμάτη ειδησεογραφία και πληροφορίες από το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Κυρίως, όμως ήρθε να γεμίζει με επιβεβαιώσεις των όσων γράφτηκαν και που μπορείτε με ένα «κλικ» ΕΔΩ να ξαναθυμηθείτε.

Η λαϊκή ρήση στον τίτλο δεν είναι τυχαία και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και ένας από τους νόμους του Νεύτωνα, μολονότι συχνά το νόημά του παρερμηνεύεται.

Ξεκινούμε τη σημερινή (και άκρως ενισχυμένη για άλλη μία φορά) στήλη από την επεξήγηση του τίτλου. Για να μη μακρηγορούμε, η ολική αναδιάρθρωση των Εθνικών κατηγοριών στο μπάσκετ λόγω της βίαιης διακοπής των φετινών πρωταθλημάτων ελέω Covid-19 και των οικονομικών συνεπειών που αποφέρει ενόψει της νέας σεζόν, έχει μείνει στη ιστορία για τους περισσότερους πανηγυρισμούς και δικαιώσεις διοικήσεων και ομάδων, τόσο για τις μαζικές ανόδους, όσο και για τις αντίστοιχες αποφυγές υποβιβασμού.

Με αυτά και με εκείνα, περί τα 140 σωματεία στη χώρα μας θα αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες μπάσκετ τη νέα σεζόν, με τα γεωγραφικά όρια ανά πρωτάθλημα/όμιλο να στενεύουν. Ως εδώ όλα καλά, όμως τι θα συμβεί όταν η ΕΟΚ αποφασίσει την επιστροφή στην κανονικότητα; Όταν, εν ολίγοις ξαναγίνει σύμπτυξη ομίλων και έρθει η ώρα των…μαζικών υποβιβασμών και των λιγοστών ανόδων (αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τις προκηρύξεις για τη νέα σεζόν) για να επανέλθει ο αριθμός των ομάδων σε πολύ μικρότερος ανά πρωτάθλημα;

Αυτό μπορεί να συμβεί στα επόμενα δύο χρόνια (να πέφτουν παράδειγμα για τα επόμενα δύο χρόνια 1-2 ομάδες περισσότερες από όσες προβλέπονταν στις προ-κορωνοϊού καταστάσεις) ή ακόμη και μέσα στον επόμενο χρόνο! Αν μάλιστα συμβεί το τελευταίο (είναι το πιο πιθανό διότι δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλη χρονιά με τόσες πολλές ανόδους και υποβιβασμούς), τότε το «ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει» θα το ζήσουμε μέσα σε λίγους μήνες! Ενδέχεται λοιπόν να ζήσουμε καταστάσεις που θα υποβιβάζονται πάνω από το 1/3 των ομάδων ενός Ομίλου ή πρωταθλήματος ή ακόμη και υποβιβασμός των μισών ομάδων!

Κάπως έτσι έρχεται το εύλογο ερώτημα που θα απευθύνει κανείς στους υπεύθυνους: Συμφέρει σε μία ομάδα να κάνει πλάνο για τη νέα (ανώτερη) κατηγορία που βρίσκεται, γνωρίζοντας ότι έχει περίπου…50% (και άνω) πιθανότητες να επιστρέψει μέσα σε έναν χρόνο εκεί που βρισκόταν; Συμφέρει να κάνει οικονομικό άνοιγμα για να δει το όλο σκηνικό στο μπασκετικό χάρτη να αλλάζει πάλι μέσα σε λίγους μήνες; Το αν αντέξουν ή όχι στα νέα δεδομένα θα φανεί μέσα στη σεζόν, σίγουρα όμως χρειάζεται πρωταθλητισμός να επιβιώσεις σε μια κατηγορία που αν δεν το κάνεις, τα χρήματα που επενδύεις μπορούν να σε στείλουν αμέσως πιο χαμηλά ή ακόμη και σε καταστροφή.

Θεωρώ ότι οι ομάδες που…έκατσαν στ’αυγά τους ή δεν επηρεάστηκαν από κάποια έμμεση άνοδο, θα είναι οι ευνοημένες στη νέα σεζόν, ιδίως αν του χρόνου τέτοιον καιρό επανέλθουμε στην προηγούμενη δομή των πρωταθλημάτων, όταν θα είναι πιο εύκολη η παραμονή, χωρίς υπερβάσεις σε μπάτζετ ή ρόστερ. Εδώ ανοίγω παρένθεση και θα πω ότι ακόμη και για τις ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου σε Γ’ Εθνική και Α1 ΕΣΚΑΘ αντίστοιχα (Αγριά, Αμπελώνας, ΕΑΛ, Ανόρθωση), τα πράγματα θα είναι δύσκολα για όποιες πάρουν το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία, αφού δε θα το γνωρίζουν νωρίτερα από τις 4 Ιουλίου και θα έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο για προγραμματισμό, μαζί και περιπτώσεις αθλητών που πληρούν τις προδιαγραφές για αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Ας πάμε όμως και στα τοπικά πρωταθλήματα και δη στην ΕΣΚΑΘ όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον μας. Ήδη δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την Α1 της νέας σεζόν. Από τις 22 ομάδες (11 σε κάθε Όμιλο), προβλέπεται υποβιβασμός για 9, ήτοι το 41% των σωματείων. Μάλιστα, εφόσον υποβιβαστεί έστω και μία θεσσαλική ομάδα από τη Γ’ Εθνική στην Α1, τότε θα έχουμε 10 υποβιβασμούς από την Α1 στην Α2 ΕΣΚΑΘ. Εάν δε, υποβιβαστούν δύο θεσσαλικές ομάδες από τη Γ’ Εθνική (διόλου απίθανο διότι έχουμε 6 θεσσαλικές ομάδες σε Όμιλο που έχει συνολικά 11) τότε θα υποβιβαστούν 11 ομάδες από την Α1 ΕΣΚΑΘ, ήτοι ακριβώς οι μισές! Συνεπώς, ο πρωταθλητισμός είναι αναγκαίος για να έρθει η παραμονή και μετά η ευχή θα είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα για να μην έχουμε τόσους μαζικούς υποβιβασμούς, ιδίως σε τοπικό επίπεδο.

Όσο για την αμέσως επόμενη κατηγορία ιεραρχικά, την Α2 ΕΣΚΑΘ, η προκήρυξη δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη, λόγω του μπαράζ που εκκρεμεί μεταξύ των δευτεραθλητριών των δύο Ομίλων (ΕΑΛ-Ανόρθωση Βόλου) για το ποια θα ανέλθει στην Α1 και έπειτα να αποφασιστεί και η γεωγραφική κατανομή των Ομίλων για τη νέα σεζόν (νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το μπαράζ δε θα γίνει και θα προβιβαστούν και οι δύο στην Α1, λόγω μη συμμετοχής του χρόνου ομάδας που φέτος ήταν στην Α1). Ο αριθμός των ομάδων αναμένεται να είναι οι 22 (11 σε κάθε Όμιλο) και επειδή οι αποφάσεις στις ανώτερες κατηγορίες φέρνουν πάντα…ντόμινο και εδώ αναμένεται να έχουμε μεγάλο αριθμό ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α2 στη Β’ ΕΣΚΑΘ. Οι δικές μου πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 9, αν όχι 10 συνολικά ομάδες που θα πέσουν από την Α2 ΕΣΚΑΘ τη νέα σεζόν. Και εδώ πάμε σε ένα ποσοστό 50%, όπερ σημαίνει πως όσες ήρθαν από τη Β’ ΕΣΚΑΘ ειδικά, ίσως να νιώσουν την αισθητή διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο κατηγοριών, η οποία θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη λόγω της…υπερβατικής, όπως θα εξελιχθεί, «μάχης» για αποφυγή του υποβιβασμού. Ουσιαστικά, όσες δεν κέρδισαν άνοδο μπορούν να νιώθουν και ανακουφισμένες, περιμένοντας μάλιστα με μεγαλύτερη άνεση τι θα γίνει του χρόνου για να κινηθούν αναλόγως (έτσι κι αλλιώς υποβιβασμός δεν υπάρχει στη Β’ ΕΣΚΑΘ).

Πάντως, στην Α2 ΕΣΚΑΘ υπάρχει και άλλο ερωτηματικό. Το ένα είναι ποια ομάδα θα είναι η ηττημένη του μπαράζ ανόδου μεταξύ ΕΑΛ και Ανόρθωσης για να διαμορφωθούν και οι Όμιλοι της νέας σεζόν. Το άλλο έχει να κάνει με τις δηλώσεις συμμετοχής και το αν θα αναπληρωθεί ομάδα που δε θα δηλώσει συμμετοχή στην επερχόμενη Α2. Υπάρχει πάντα το σενάριο να μην αναπληρωθεί και να δημιουργηθεί ρεπό σε κάποιον Όμιλο (είπαμε ότι με τα τωρινά δεδομένα υπάρχουν 20 ομάδες για 2 Ομίλους). Όμως υπάρχει και το σενάριο να ανέλθει μία ομάδα από τη Β’ ΕΣΚΑΘ. Σε αυτή την περίπτωση και από τη στιγμή που ήδη οι δύο πρώτοι των δύο Ομίλων της Β’ ΕΣΚΑΘ έχουν ανέλθει στην Α2, τότε πάμε ή στον καλύτερο 3ο (ο Αίολος Τρικάλων Κ21  έχει ρεκόρ 10-6 και η Σκόπελος έχει 9-7) ή σε μπαράζ ανόδου μεταξύ Αιόλου Κ21 και Σκοπέλου. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια από πιο χαμηλή θέση να ανέρχεται, σε περίπτωση που οι δύο παραπάνω ομάδες δεν εκφράσουν επιθυμία να ανέλθουν στην Α2 ΕΣΚΑΘ της νέας σεζόν, ειδικά με τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αναφέραμε πιο πάνω.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε και το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει με τον ηλικιακό περιορισμό. Ήδη η ΕΣΚΑΘ στην προκήρυξη της Α1 έκανε γνωστό ότι οι ομάδες μπορούν να έχουν μέχρι και 5 αθλητές άνω των 32 ετών στη 12άδα τους (και τουλάχιστον 2 αθλητές από 20 ετών και κάτω). Ουσιαστικά το ηλικιακό όριο αυξήθηκε κατά ένα έτος και θα λέγαμε ότι αυτή η αλλαγή κρινόταν επιτακτική. Τα δημογραφικά στοιχεία στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλία είναι δραματικά, ο πληθυσμός συρρικνώνεται και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τόσοι αθλητές που να επανδρώσουν ρόστερ με ηλικιακούς περιορισμούς. Ο πληθυσμός μας γερνάει, οι νεότεροι αθλητές δείχνουν ότι δύσκολα θα παραμερίσουν σε ταλέντο (δυστυχώς) τους 32+ και άλλωστε από εκεί προκύπτει η επιθυμία κάποιων συλλόγων που κατέθεσαν πρόταση για αύξηση του αριθμού των παιχτών ηλικίας 32+. Σίγουρα όλοι θέλουμε να παίζουν οι νεότεροι, όμως αυτό μπορεί να εξασφαλισθεί με άλλον τρόπο, τον οποίο μπορούμε να τον αναπτύξουμε σε μελλοντική στήλη.

Πάμε και στο κύπελλο ΕΣΚΑΘ. Έναν θεσμό επιτυχημένο, ο οποίος από τη σεζόν 2013-14 καθιερώθηκε και αποκτά ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον. Καταρχάς, δίνει την ευκαιρία σε ομάδες να δώσουν περισσότερα παιχνίδια μέσα στη χρονιά και φυσικά τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έναν τίτλο, αφού δεν είναι και πολλοί αυτοί που μπορούν να κατακτήσουν μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο. Επίσης, η δομή του Final Four έχει δημιουργήσει μία συναρπαστική και προσοδοφόρα διοργάνωση, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη τόσο στο μπάσκετ όσο και στις τοπικές κοινωνίες (όπου δηλαδή διοργανώνεται κάθε χρόνο).

Φέτος, η δομή της διοργάνωσης δεν μπορεί με τίποτε να είναι ίδια. Τα τελευταία 5 χρόνια, Α’ Φάση του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ πραγματοποιείται σε μορφή Ομίλων, όπου σε κάποιους ομίλους έχουμε τη δράση 5 αγωνιστικών και σε κάποιους 3 αγωνιστικές (ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων). Εν ολίγοις, η Α’ φάση του θεσμού -που αρχίζει κάθε χρόνο Σεπτέμβριο διαρκούσε 5 εβδομάδες και ολοκληρωνόταν μέσα στον Οκτώβριο. Φέτος, λόγω και των συνθηκών όμως, το τζάμπολ της Α1 ΕΣΚΑΘ ορίστηκε για την 1η Οκτωβρίου 2020, την ώρα που τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημα άρχιζε (όπως και αυτό της Α2) την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια της Θεσσαλίας σταματούν τη λειτουργία τους την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για λόγους συντήρησης, δε γνωρίζουμε πότε αυτά θα ξανανοίξουν για να φιλοξενήσουν τις προετοιμασίες των ομάδων. Θυμίζουμε πάντα ότι διάγουμε μία ιδιαίτερη σεζόν, χωρίς να γνωρίζουμε πώς αυτή θα εκκινήσει υπό το φόβο ενός νέου lockdown. Συνεπώς, είναι πολύ δύσκολο μία ομάδα να αρχίσει τέλη Αυγούστου ή ακόμη και Σεπτέμβρη την προετοιμασία της και να συμμετάσχει στο κύπελλο ΕΣΚΑΘ με τη μορφή που έχει σήμερα. Το πιο πιθανό είναι να μη δηλώσει συμμετοχή (αν και για την Α1 ΕΣΚΑΘ είναι υποχρεωτική) και να αρκεστεί σε 1-2 φιλικά μέχρι την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων που φέτος είναι 3-4 βδομάδες νωρίτερα.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς μια τροποποίηση του θεσμού, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στη Φάση των «16» που είναι νοκ-άουτ, θεωρείται αναγκαία. Ειδάλλως, θα έχουμε ή πολύ μικρή συμμετοχή ομάδων (η Α’ Φάση έτσι κι αλλιώς από τις περισσότερες ομάδες λογίζεται ως επίσημα φιλικά ματς, ειδικά από τη στιγμή που οι Όμιλοι έχουν χαώδη διαφορά δυναμικότητας όπως συγκροτούνται) ή θα δούμε τον θεσμό να ναυαγεί.

Μία λύση είναι η επιστροφή στη δομή του θεσμού όπως τα δύο πρώτα χρόνια ύπαρξής του. Δηλαδή τη διεξαγωγή της Α’ και Β’ Φάσης σε μορφή νοκ-άουτ. Ένα ματς δηλαδή στην έδρα του πιο αδύναμου -θεωρητικά- αντιπάλου (οι ομάδες της Α2 ΕΣΚΑΘ να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας) ή διπλά ματς όπου θα ισχύει η διαφορά πόντων. Έτσι, η ΕΣΚΑΘ θα μπορεί να προχωρήσει το θεσμό πιο γρήγορα μέσα στον Σεπτέμβρη και να μην είναι πιεσμένη χρονικά με τις ημερομηνίες. Ίσως και αυτή η λύση να αυξήσει τη συμμετοχή των ομάδων στη διοργάνωση, αφού πολλές ήταν εκείνες που μετείχαν στην Α2 ΕΣΚΑΘ αλλά όχι στο κύπελλο, διότι αυξάνονταν τα έξοδα (γραμματεία, διαιτητές, μετακινήσεις) και φυσικά έμπαιναν σε διαδικασία να παίξουν 3-4 ματς σε διάστημα 5 εβδομάδων, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, τόσο οι ισχυρές ομάδες (οι αντίπαλοί τους από χαμηλότερη κατηγορία ήταν κάτι σαν…σάκος του μποξ), όσο και για τις ασθενέστερες (δεν είχαν να κερδίσουν τίποτα σε ανταγωνισμό ή πιθανότητες πρόκρισης).

Συνεχίζουμε με κάποιες εξελίξεις στις ομάδες μπάσκετ του νομού μας που επιβεβαιώνουν τα όσα διαβάσετε ΠΡΩΤΟΙ στην προηγούμενη στήλη.

Ο ΑΣΚ συνεχίζει τις επαφές για τις διοικητικές ζυμώσεις και θα επαναλάβουμε ότι κινείται για να διευρυνθεί και να θωρακιστεί σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο. Ουσιαστικά, στους Κυανόλευκους επιχειρείται η συμμετοχή περισσότερων προσώπων και ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον κάποιοι επιχειρηματίες της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά φέτος στα του Συλλόγου.

Η Αναγέννηση συνεχίζει δυναμικά τον προγραμματισμό του ρόστερ της και ήδη μας επιβεβαιώνει με τον τρόπο που κινείται στον τομέα των ανανεώσεων. Σας είχαμε πει ότι η μοναδική φετινή της απώλεια θα είναι ο Δίκαρος λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μάλιστα, προς αντικατάσταση του έμπειρου σέντερ, οι Κιτρινόμαυροι κινούνται πολύ έξυπνα και εξετάζουν δύο περιπτώσεις. Η μία ενός νεαρού αθλητή με σωματοδομή που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα για το ρόλο που προορίζεται και με δυνατότητες εξέλιξης, αφού η διάθεσή του για δουλειά είναι έκδηλη. Η άλλη αφορά πιο έμπειρο αθλητή με ιστορικό ανόδων στη Β’ Εθνική και ο οποίος, εφόσον συμφωνήσει θα ανεβάσει αισθητά το επίπεδο στη front line των Κιτρινόμαυρων. Αμφότεροι οι αθλητές είναι από τα Τρίκαλα και δεν αποκλείεται μάλιστα να αποκτηθούν και οι δύο, σε συνδυασμό με έναν νεαρό Καρδιτισώτη στην περιφέρεια που θα ολοκληρώσει τις κινήσεις της ομάδας και θα δημιουργήσει ένα ΠΛΗΡΕΣ ρόστερ. Με αυτά τα δεδομένα και τη συγκρότηση του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, τολμώ να πω ότι η Αναγέννηση είναι ΠΡΩΤΟ ΦΑΒΟΡΙ για άνοδο στη Β’ Εθνική και μάλιστα αν το καταφέρει, μπορεί τη νέα σεζόν να συμμετάσχει σε μία «σοβαρή» κατηγορία των 2 Ομίλων και όχι στην επερχόμενη αναδιαρθρωμένη των 4 που ουσιαστικά δε διαφέρει σε πολλά από τη Γ’ Εθνική που αγωνίστηκε φέτος και τερμάτισε 6η.

Οι Τιτάνες Παλαμά, προχωρούν με τη σειρά τους στην αναδιοργάνωση, αρχικά σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση και έπειτα στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό στην ιστορική ομάδα του Παλαμά, όμως υπάρχει η δυνατότητα να βγει πιο ισχυρή από κάθε άποψη, εφόσον ευδοκιμήσουν κάποιες προτάσεις που θα φέρουν πιο συσπειρωτικό το μπάσκετ της περιοχής. Η διάθεση για ενότητα και κοινή πορεία ίσως δημιουργήσει θετικότατες εξελίξεις στο εγγύς μέλλον για έναν Σύλλογο πάντως που ούτως ή άλλως έχει μάθει να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες και να καταφέρνει και κάτι διαφορετικό και αξιοσημείωτο κάθε σεζόν.

Στον Γ.Σ. Σοφάδων, ο προγραμματισμός ξεκίνησε με πολύ ηχηρά ονόματα. Οι ανανεώσεις Παπαϊωάννου, Γούλα, Ζωιτσάκου, η επιστροφή του Δαουλάρη και η παραμονή του νεαρού Μουταρέλου ήδη συνθέτουν την πρώτη 5άδα αθλητών και έπεται ανάλογη συνέχεια. Οι ιθύνοντες του Συλλόγου θέλουν να κινηθούν δυναμικά αλλά και προσεκτικά, αξιοποιώντας με σύνεση τα ποσά που προτίθενται να διαθέσουν για τη συγκρότηση ενός ελπιδοφόρου ρόστερ. Εξάλλου, με τα δεδομένα που σας περιγράψαμε για την Α1 ΕΣΚΑΘ της νέας σεζόν, οι καταστάσεις εξωθούν τις ομάδες να πρωταγωνιστήσουν για να επιβιώσουν στην κατηγορία. Οπότε μία πρωταγωνιστική προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε άνοδο (βέβαια θα υπάρξουν και άλλες δυνατές ομάδες όπως π.χ. ο ΑΟΤ), την ώρα που κάποιοι Σύλλογοι που ανέβηκαν με «παράθυρο» φέτος στη Γ’ Εθνική, μπορεί το επόμενο καλοκαίρι να ακολουθήσουν αντίθετο δρόμο και να επιστρέψουν στην Α1.

Από τις ομάδες που ξεχωρίζουν σε ό,τι αφορά την κινητικότητά τους στην Α2 ΕΣΚΑΘ, είναι ο Ολυμπιακός Καρδίτσας. Σας είχαμε ενημερώσει ότι οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν πιο ανταγωνιστικό σύνολο, χωρίς όμως να χάσουν τον προσανατολισμό τους σε ό,τι αφορά την προώθηση και αξιοποίηση αθλητών από τις ακαδημίες τους. Σε μία δύσκολη χρονιά που έρχεται και που αναμένεται να υποβιβαστούν ακόμη και οι μισές ομάδες του Ομίλου στη Β’ ΕΣΚΑΘ, ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει ήδη σε 5 μεταγραφικές προσθήκες, έχει «κλείσει» ακόμη μία και δυναμώνει σε κάθε θέση. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν φτάσει ήδη σε σημείο με τον προγραμματισμό τους να έχουν ολοκληρώσει σχεδόν το ρόστερ και πλέον να έχουν την πολυτέλεια να απορρίπτουν ή να μη σκέφτονται καν άλλες επιλογές, προκειμένου να μη δημιουργηθεί και υπεραριθμία στο έμψυχο δυναμικό.

Στον ΓΑΣ Παλαμά, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει συγκριτικά με όσα σας αναφέραμε τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, από τη στιγμή που ήδη τέσσερις παίχτες της ομάδας έχουν μετεγγραφεί στον Ολυμπιακό Καρδίτσας και τα δεδομένα για κάποιους μη γηγενείς αθλητές, έχουν αλλάξει, τότε πολύ δύσκολα μπορεί να σχηματιστεί ένα σύνολο επαρκές σε ποσότητα και ποιοτικό που να έχει τόσο εντοπιότητα όσο και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έρχεται. Φυσικά κανείς δε σκέφτεται σε τέτοιους καιρούς στην απόκτηση παιχτών από μακρινές περιοχές που θα κάνουν τη διαφορά, καθότι και οικονομικά και αγωνιστικά, το νόημα του ερασιτεχνισμού χάνεται. Ο Σύλλογος, λοιπόν, είναι πιθανόν να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση ή και ακόμη να κάνει ένα διάλειμμα, έως ότου δημιουργηθούν ξανά οι προϋποθέσεις για κάτι φέρελπες, αυτάρκες και υγιές, όπως πορευόταν από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του.

Στον Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής», προτεραιότητα δόθηκε στη διοικητική οργάνωση. Και μάλιστα, η προσπάθεια απέφερε καρπούς, αφού το Δ.Σ. διευρύνθηκε και πλέον άπαντες κινούνται σε ρυθμούς νέας σεζόν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Σύλλογος διαθέτει τόσο τμήμα βόλεϊ, όσο και στίβου, οπότε το βάρος δεν πέφτει μόνο στο μπάσκετ. Παρόλα αυτά, οι Κιτρινόμαυροι έχουν ήδη προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις για το ρόστερ τους, οι οποίες πληρούν και τις προϋποθέσεις εντοπιότητας. Οι επιλογές μιας περιοχής που βρίσκεται χιλιομετρικά σε ίδια περίπου απόσταση από Καρδίτσα και Τρίκαλα αυξάνονται και σίγουρα ο Στέφανος Μπελάγιας με τη διοίκηση του Συλλόγου έχουν συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους για να συγκροτηθεί ένα ρόστερ με αξιώσεις στην προσεχή Α2 ΕΣΚΑΘ. Προσεχώς αναμένονται και οι πρώτες ανακοινώσεις.

Αντί επιλόγου:

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->