vasilakos sept2020  bronx delivey2

  topiki agora teva4 

 

 

ΜΠΑΣΚΕΤ
Typography

Τα ινδάλματα του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Φασούλας-Ευθύμης Ρεντζιάς, βρέθηκαν την Παρασκευή (11/9) στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνουν σε όλη την Ελλάδα με στόχο την αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ, 

από τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που θα διεξαχθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Μαζί τους, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ κ. Κώστας Νικάκης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ κ. Κώστας Κώτσης, οι οποίοι αποτελούν συνεργάτες της παράταξης που θα διεκδικήσει τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ.

Επικεφαλής της κίνησης είναι ο Παναγιώτης Φασούλας, που η αναγνωρισιμότητά του είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και θα παραμείνει στο διηνεκές καθώς στις 27 Αυγούστου 2016 μπήκε στο Hall of Fame της FIBA. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο δεύτερος Έλληνας που γνώρισε αυτή την τιμή, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε το 2007. Αδιαμφισβήτητη, πάντα και η διαδρομή του Θεσσαλού πρώην Αντιπεριφερειάρχη και Παλαίμαχου παίκτη του ΝΒΑ Ευθύμη Ρεντζιά.

Οι Φασουλας - Ρεντζιάς είχαν αρχικά συναντήσεις με τοπικούς φορείς της Καρδίτσας και ειδικότερα επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Νούσιο και τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο. Αμφότερους, τους ενημέρωσαν για τα σχέδιά τους για την αναβάθμιση του μπάσκετ στην Ελλάδα, τους εξήγησαν ότι θέλουν να ενισχυθεί η συνεργασία τους με την αυτοδιοίκηση για τη διοργάνωση σημαντικών διοργανώσεων αλλά και αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.

Το πρόγραμμα του Παναγιώτη Φασούλα στην Καρδίτσα ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση του υποψήφιου για τον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ με σωματεία του νομού. Ο Φασούλας παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης του για την επανεκκίνηση και τον συγχρονισμό της ΕΟΚ, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους των τοπικών σωματείων, όπου καταγράφηκαν προβληματισμοί, αγωνίες και προτάσεις για το σήμερα και το αύριο του μπάσκετ.

Στη συνάντηση, πέραν των εκπροσώπων των Σωματείων, παρευρέθηκαν Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρδίτσας κ. Πέτρος Γαλάνης, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑ Παλαμά κ. Βάιος Μπακαβέλος, παλαιοί παράγοντες και άνθρωποι του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και θέρμη τις προτάσεις της «αράχνης» και των συνεργατών του.

Ο 57χρονος βετεράνος διεθνής μίλησε για το σχέδιο που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών με επενδυτές και χορηγούς, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί όπως πρέπει και όπως του αρμόζει το brand που ακούει στο όνομα της Εθνικής ομάδας. Ακόμη, αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΟΚ που αφορούν τις ηλικίες των υποδομών, τα κλιμάκια των Ενώσεων και τις «μικρές Εθνικές» ομάδες, όπως επίσης και στην ανάγκη για εξωστρέφεια της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων με την ενεργή συμμετοχή των Σωματείων, μία διαδικασία που επιδιώκεται από την παράταξη που για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες «σαρώνει» τη χώρα και πηγαίνει από πόλη σε πόλη, αναδεικνύοντας τη θέληση για αλλαγή και την πραγματική ευκαιρία που παρουσιάζεται για ομαλή και καθόλα νόμιμη διεξαγωγή εκλογών.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στις δομές των πρωταθλημάτων και δη των υποδομών, την υποβαθμισμένη εμπορική τους ταυτότητα αλλά και την ανάγκη προώθησης του αθλήματος σε παιδιά, μέσω αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων σε κάθε πόλη.

Μέσα στο διάλογο που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν θέματα όπως η βιωσιμότητα των σωματείων, η ανάγκη στήριξης του περιφερειακού μπάσκετ και η μεταφορά διοργανώσεων στην επαρχία, ζητήματα που άπτονται διαιτησίας, ο νέος εκλογικός νόμος για τις ομοσπονδίες και ο τρόπος που τα σωματεία έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.

Αναφορά έγινε και σε θέματα γενικότερης αξιοκρατίας, στην αναγκαιότητα ανάληψης ευθυνών και πρωτοβουλιών για την ολική αναβάθμιση του αθλήματος και στη βελτίωση διαφορετικών κομματιών του Ελληνικού μπάσκετ, όπως για παράδειγμα η ξεχωριστή προώθηση για την καλύτερη δυνατή στήριξη του Γυναικείου μπάσκετ, η οργάνωση των κατά τόπους Ενώσεων σε λειτουργικό και γραφειοκρατικό επίπεδο και ο εκσυχρονισμός που απαιτεί άμεση συνεργασία και σύμπνοια της ΕΟΚ, όχι μόνο με την κεντρική εξουσία αλλά και με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

Από τους τοπικούς φορείς εκφράστηκε η επιθυμία για ουσιαστική στήριξη του μπάσκετ της περιφέρειας, με τη συνδιοργάνωση τουρνουά αλλά και μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ζητήματα που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τη βιωσιμότητα και συντήρηση των υποδομών που διαθέτει η Καρδίτσα.

Οι κ.κ. Φασούλας - Ρεντζιάς κατέγραψαν τις προτάσεις των παριστάμενων, δεσμεύτηκαν για τακτική επαφή και επικοινωνία με τα σωματεία, ενώ κατά τη διέλευσή τους στην πόλη της Καρδίτσας, έτυχαν θερμής υποδοχής και αποδοχής, αναγνωρίζοντας ότι ο νομός μας διψάει για μπάσκετ και έχει προσφέρει πολλά στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια.

fasoulas rentzias karditsa

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->