«Στην Κύθνο έχουμε λαούτο και τσαμπούνα και στην Καρδίτσα έχετε κλαρίνο, Καραγκούνα»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο λαουτιέρης το νυφικό ζευγάρι της Καρδίτσας στην «Κούνια της Λαμπρής», το Σάββατο 14 Απριλίου 2017, στο όμορφο νησί της Κύθνου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Κύθνου, πιστός στη διατήρηση των ηθών και των εθίμων του νησιού, αναβίωσε και φέτος το έθιμο της «Κούνιας της Λαμπρής» με μεγάλη επιτυχία.


Ο «Καλλίχορος», προσκεκλημένος από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Κύθνου, εντυπωσίασε με την 20μελή ομάδα του, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από την πεδινή και την ορεινή Καρδίτσα. Οι Καραγκούνες με τις πλουμιστές φορεσιές τους και οι άντρες με το λεβέντικο τσάμικο και τη «Σουσάνα» καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει το νησί.

kallixoros kytnos2
Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, και οι αποστολές με τα χορευτικά τμήματα από την Αμοργό, την Αστυπάλαια, τη Σίφνο, τη Νάξο, τη Σχοινούσα, τον Έβρο και το Λύκειο Ελληνίδων Παιανίας.
Όλες οι αποστολές των χορευτών απόλαυσαν τις ομορφιές του νησιού καθώς και τη θερμή φιλοξενία των κατοίκων του.
Τρεις ολόκληρες μέρες το νησί ζούσε και χόρευε στους ρυθμούς της τσαμπούνας, του βιολιού, του λαγούτου και του κλαρίνου, με τα γλέντια να κρατούν ως το πρωί!!!
Και εις άλλα με υγεία!!!

e-max.it: your social media marketing partner

amarantes eshop 

 

amarantes eshop